Görüş Bildir
Haberler
Fotoğraf Manipülasyonunda Yaratıcı Çizgiler: Eugenio Recuenco

Fotoğraf Manipülasyonunda Yaratıcı Çizgiler: Eugenio Recuenco

uplifers .com
31.05.2016 - 17:11

Yaratıcı insanların işlerine baktığımızda ”nasıl bir dünyaları var” deyip, kafalarının içini merak ederiz. Genelde de çözemeyiz. Benim başarısına imrendiğim ve işlerini hayranlıkla takip ettiğim isim Eugenio Recuenco

Kendisi Fotoğraf Sanatçısı, aslında büyük de bir manipülasyon ustası.

''Çalışmalarım çok fazla şeyin etkisini taşıyor, bunlardan biri de klasik resimler. Dramatik yapı, triyal atmosfer ve ışığın kazandırdığı hacim duygusu.” diyen sanatçı aslında kendini ve işini tam da tahmin ettiğim gibi tanımlamış.

Fotoğraf çok kapsamlı, renkli ve gelişken bir algı hatta olgu; örneğin eskiden kadraj bizler için çok önemliydi, aman kolu bilekten kesmeyelim, modeli ortalayalım, o bardağın kulbu nerede gibi fotoğraf hataları olarak nitelendirdiğimiz durumlar olurdu. Aslında bu algıyı oluşturanlar da bizlerdik.

2014 yılında ise bir moda dergisini elimize aldığımızda, dünyaca bilinirliği olan markaların fotoğraf çekimlerinde eskiden ”hata” olarak nitelendirdiğimiz tüm hareketleri görebiliyoruz, hatta abartılmış haliyle. Bu konu hakkında dünyanın bir çok yerinde yorumlar yapıldı, benim de savunduğum gibi, kalıplaşmadan uzaklaşmalıyız ve kendimizi rahat bırakmalıyız. Fotoğrafta kurallara değil bize verilen duyguya bakmalıyız.

Eugenio’da bu tarz bir isim, tamamen hikayesel, ruh halini veya bir düşünceyi ifade eden, sinema tadında bol animasyon çağrışımı olan, harika işler çıkarıyor. İspanyol olan ve üniversitede resim eğitimi alan sanatçı fotoğraflarını işlerken de resim etkisini işine yansıtıyor gibi.

Keyifle göz atabiliriz;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

2.

2.

3.

3.

4.

4.

5.

5.
İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

7.

7.

8.

8.

9.

9.

10.

10.
İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

12.

12.

13.

13.

14.

14.

15.

15.
İçeriğin Devamı Aşağıda

16.

16.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın