Görüş Bildir
Haberler
Formula 1’de Sezonun En Büyük Sürprizi Brezilya GP’de Yaşandı

Formula 1’de Sezonun En Büyük Sürprizi Brezilya GP’de Yaşandı

Ali Can YAYCILI
12.11.2022 - 00:15 Son Güncelleme: 12.11.2022 - 00:58

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 21. ayağı Sao Paulo Grand Prix'sinde pole pozisyonunu, büyük bir sürprize imza atan Haas takımından Danimarkalı Kevin Magnussen kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hem Haas takımının hem de kariyerinin ilk Pole pozisyonu

Hem Haas takımının hem de kariyerinin ilk Pole pozisyonu

Magnussen, Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki 4,3 kilometrelik Jose Carlos Pace Pisti'nde düzenlenen sıralama turlarında 1 dakika 11.674 saniyelik süresiyle en hızlı turu attı. Kariyerinin ve Haas takımı adına ilk pole pozisyonunu elde eden Danimarkalı pilot, sprint yarışına ilk sırada başlama hakkı kazandı.

Verstappen ikinci, George Russell üçüncü oldu

Verstappen ikinci, George Russell üçüncü oldu

Red Bull'un Hollandalı sürücüsü Max Verstappen, liderin 0.203 saniye arkasında ikinciliği, Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu George Russell ise Magnussen'den 0.385 saniye yavaş turlayarak üçüncülüğü aldı.

 Pilotların Sao Paulo Grand Prix'sine hangi cepten başlayacağını belirleyecek sprint yarışı, TSİ 22.30'da gerçekleştirilecek. 

Sprint mücadelesini ilk 8 sırada bitiren pilotlara, 1'den 8'e kadar puan verilecek. 71 turluk yarış da 13 Kasım Pazar günü TSİ 21.00'de başlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Öte Kisi

Tam Sprint yarışları gereksiz ve keyifsiz oluyor, sayısını artırmak yerine kaldırılsa mı denilirken bu oldu. K-Mag önde, Max3'te, Hamilton, Perez ve Leclerc ... Devamını Gör

Melih Ugur Oktar

Ferrari senin Allah belanı versin, George Russell da sen kalk kaza yap ortalığın anasını şey yap ama yarışa üçüncü sıradan başla :)