Görüş Bildir
Haberler
Fit ve Seksi Bir Vücuda Sahip Kişilerin Gerçekleştirdiği 17 Kıskanılacak Alışkanlık

Fit ve Seksi Bir Vücuda Sahip Kişilerin Gerçekleştirdiği 17 Kıskanılacak Alışkanlık

Başak Nur Süner
22.09.2018 - 09:36 Son Güncelleme: 27.10.2021 - 13:20

Burada bahsettiklerimiz tabii ki genetik olarak az kilolu vücuda sahip olanlar değil. Dengeli beslenip sağlığına ve vücuduna önem veren kişilerin sürdürdükleri bazı alışkanlıkları sizlerle paylaştık. Belki bir gün biz de başlarız 😊

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yatmadan önce komodine bir bardak su koymak

1. Yatmadan önce komodine bir bardak su koymak

Sabahları ilk iş su içmek çok önemlidir ve bunun en güzel yolu komodininizde su bulundurmaktır. Bu ayrıca sindirim sistemini güne hazırlamaya yardımcı olmakta.

2. Yeşil çay içmek

Yeşil çayın yağları parçalamaya ve yeni yağ hücrelerini caydırmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Uzmanlar yeşil çayı kahvaltıda içmenin yağ yakımında daha etkili olabileceğine inanmaktadır.

3. Öğle araları yürüyüşe çıkmak

3. Öğle araları yürüyüşe çıkmak

Vitamin sadece kemiklerinizi güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda ruh halinizi ve bağışıklığınızı artırmanıza da yardımcı olur. Daha fazla D vitamini elde etmenin en iyi yollarından biri güneşe çıkmak ve buna uygun besin almaktır. Daha fazla D vitamini almanız, fitness planınıza bağlı kalmanıza yardımcı olabilir çünkü D vitamini almazsanız muhtemelen çok daha fazla hastalanırsınız. Yürüyüşler hareket etmeniz bakımından da önem arz eder.

4. Donmuş ürünler

4. Donmuş ürünler

Buzdolabınız dolu ve dondurucunuz boşsa, vites değiştirme zamanı. Kış mevsimine yavaş yavaş girerken çeşitli meyve sebzelerin de market raflarından kalktığını görüyoruz. Şimdiden dondurucuya atıp kışın da sebzelerden yararlanabilirsiniz.

5. Daha gerçekçi bir beslenme

5. Daha gerçekçi bir beslenme

Yapay tatlandırıcılar, şeker yerine kullanmak için cazip gelebilir ancak tatları alışkın olduğunuz için mükemmel gelse de şekersiz halleri sağlıklı olandır. Dikkatli olan kişiler sahte şeylerden kaçınırlar çünkü yapay tatlandırıcıların normal vücut fonksiyonlarını bozduğu ve aslında vücutta büyük bir açlık tepkisini tetiklediği bulunmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Plan yapıyorlar ve bu plana olabildiğince sadık kalıyorlar.

Hayatınızı düzene sokmak bazı hedeflerinize ulaşmada etkilidir. Özellikle birisine söz vererek gerçekleştirdiğiniz ya da parasını ödeyerek gittiğiniz spor salonları sizi spor yapmaya teşvik edebilir.

7. Doğru egzersiz yapmak

7. Doğru egzersiz yapmak

Az zaman bulabilseniz bile spor yaparken aşırıya kaçmak sizi bir dahaki randevu için soğutur. Her gün, dinlenmeden yapılan spor da size zarar verebilir. Dinlenmeyi ve doğru ağrılıkta çalışmayı göz ardı etmeyin.

8. Güzellik uykusu önemli

assets-auto.rbl.ms

Daha sağlıklı olmak ve biraz kilo kaybetmek konusunda ciddi iseniz, gece geç saatlerde televizyon izlemeyi bırakın ve uykuya dalın. Bu sabah antrenmanlarını daha katlanılabilir hale getirecek.

9. Doğru tercih yapıyorlar.

Çoğu çalışan her gün kahve, çay gibi içecekler tüketiyor ve bazen hazır ürün sunan dükkanlardan yararlanıyor. Fakat bu içeceklerde şeker ve krema gibi kalorili ve sağlığa zararlı ürünler içermeyenlerleri tercih etmek önemli.

10. Duygusal yemeyi terbiye etme.

Sıkıntı ve stres bazen sağlıksız istekleri tetikleyebilir ancak bu duygularla başa çıkmak için başka yollar keşfetmeye değecektir. İlk başta aptalca gelebilir ama mum yakmak, günlük yazmak, masaj yaptırmak, hatta dışarıda oturmak bile strese ve duygusal yemeğe karşı yardımcı olabilir. Eğer bu konuda ciddiyseniz bir uzmana başvurmada da yarar var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kremalı yemekler tercih dışı

11. Kremalı yemekler tercih dışı

Özellikle çalışan ve öğle yemeklerini dışarıda yemek zorunda kalan kişiler için kremalı yemekler çok daha çekici gelebiliyor. Çorba veya zeytinyağlı sebze gibi daha sağlıklı yiyecek seçenekleri, diyetinizde daha fazla yardımcı olabilir.

12. Bayrama, güne, partiye hazır bir mide

12. Bayrama, güne, partiye hazır bir mide

Düzenli olarak devam ettirdiğiniz beslenmenizi bayram, gün, bir doğum günü partisi gibi bolca yeme içme içeren aktiviteler bozabilir. Bu yüzden bu tür davetlere gitmeden bir gün önce ve bir gün sonra midenizi daha hafif gıdalarla doldurmanız daha iyi olabilir.

13. Ağırlık çalışma

Kilo verip istenilen rakamı tartıda gördükten sonra kas yapma zamanı. Daha fit bir görünüm için uzmana danışarak ağırlık antrenmanlarına başlayabilirsiniz. Fakat burada kaslarınıza zarar vermemeniz gerektiğini unutmayın.

14. Atıştırmalıklar

14. Atıştırmalıklar

Atıştırmalık sadece metabolizmayı hızlandırmaz aynı zamanda gün boyunca açlık ve enerji seviyenizi sabit tutar. Tabii sağlıklı olanları.

15. Tartıyı çok dikkate almamak

Tartılmak, kiloyla ilgili vereceğiniz kararlarda ve hedefinizin nerede olduğunu göstermesi açısından iyi olabilir fakat sağlıklı ve zinde olmanın tek şartı kilo değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Aşırı sınırlar yok.

Kendinize çok katı davranmanız ve hiç bir şeyi yememeniz hedefinize ulaşma konusunda sizi sekteye uğratabilir, En önemlisi ruhsal rahatsızlığa neden olabilir. Canınız tatlı çektiğinde makul miktarda yiyin. Ya da bir hafta yemediyseniz bir gün tatlının hakkını verin mesela. Bu miktarı danıştığınız uzman size en doğru şekilde önerecektir.

17. Sosyal olmaktan çekinmeme

Düzenli ve doğru beslenmenin en zor tarafı arkadaşlarınla birlikteyken duyduğun sözler ve caydırma çalışmalarıdır. Eğer arkadaşlarınızla çok sık dışarı çıkmıyorsanız onlarla buluştuğunuz vakitlerde onları rahat ettirebilmek için diyetinize bir öğünlük ara verin. Buluşmanın günü önceden belliyse öğle yemeğinizi veya kahvaltınızı buna göre düzenleyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
27
24
12
12
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın