Görüş Bildir
Haberler
Fırat Kalkanı Operasyonu Ne Zamana Kadar Sürecek?

Fırat Kalkanı Operasyonu Ne Zamana Kadar Sürecek?

Özgür Suriye Ordusu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı operasyonu sürüyor. TSK, Suriye’deki varlığına dün 10 tank ve 50 kadar personel takviyesi yaptı. Askeri kaynaklar, PYD’nin Cerablus’a doğru hareket ettiğinin tespit edilmesi halinde askere 'Derhal vurun' emrinin geçerli olduğunu belirtti. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan ise, Cerablus operasyonunun Bab bölgesinin IŞİD'den temizlenene kadar devam edeceğini söyledi.

Öte yandan TSK'nın Cerablus’un güneyindeki YPG mevzilerini bugün de bombaladığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emin Bozoğlan, dün 'Fırat Kalkanı' harekatını Karkamış'ta takip eden gazetecilerin yanına gelerek açıklama yaptı. Askeri harekatla birlikte Suriye'de barış sürecinin başladığını belirten Bozoğlan, şunları söyledi:

'Operasyon Bab dahil olmak üzere bölge IŞİD'den temizlenen kadar devam edecektir. Fırat'ın batısını ise PYD terk edecektir. Geri çekileceklerdir, çekilmeyenler bedelini ödeyeceklerdir. Şu anda bir güvenli bölge oluşturmak, ilk basamak oluşturmak için elzemdir. Uluslararası müzakereler Suriye'deki gelişmeleri tayin edecektir. Türk askeri ne zaman çekileceğine kendisi karar verecektir. Bölge güvende olduğu müddetçe ve terör yuvaları ve onların tuzakları yok gedildiği takdirde Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimiz kendi evlerinin olduğu yerlere dönecektir.'

"Fırat'ın doğusuna çekilecekler"

"Fırat'ın doğusuna çekilecekler"

Başbakan Binali Yıldırım da geçtiğimiz günlerde operasyonun YPG/PYD Kürt gruplarının Fırat'ın doğusuna çekilinceye kadar devam edeceğini belirterek 'Bu bize Amerika'nın taahhüdüdür, garantisidir.' demişti.

IŞİD'in bıraktığı patlayıcılar imha ediliyor

IŞİD'in bıraktığı patlayıcılar imha ediliyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyonun devam ettiği Cerablus'ta, Karkamış sınırına yakın noktalarda zaman zaman patlama sesleri duyuluyor. Gün içinde 10'dan fazla patlamanın meydana geldiği sınır hattında IŞİD'in arkasında bıraktığı mayınların ve el yapımı patlayıcıların kontrollü olarak imha edildiği bildiriliyor.

Özgür Suriye Ordusu 5 köyü ele geçirdi

Anadolu Ajansı, Özgür Suriye Ordusu’nun Cerablus ve Çobanbey bölgesinde 5 köyü daha ele geçirdiğini duyurdu.

Suriye'ye 10 tank daha gönderildi

Suriye'ye 10 tank daha gönderildi

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın edindiği bilgiye göre TSK, Suriye’deki varlığına dün 10 tank ve 50 kadar personel takviyesi yaptı. Böylece TSK’nın Suriye’deki tank sayısı yaklaşık 40’a, personel sayısı da 380’e yükseldi. 

Zırhlı personel taşıyıcı sayısının da 20 kadar olduğu öğrenildi.

Askere 'PYD, Cerablus'a ilerlerse vur' emri

Askere 'PYD, Cerablus'a ilerlerse vur' emri

Askeri kaynaklar ayrıca PYD’nin Cerablus’a doğru hareket ettiğinin tespit edilmesi halinde askere “Derhal vurun” emrinin geçerli olduğunu söylediler.

2 gün önce Türk topçu birliklerinin, Menbiç'in kuzeyinden Cerablus'un güneyine doğru gelen YPG'li grubu top atışlarıyla vurduğu bildirilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"TSK bir kez daha YPG'yi vurdu"

"TSK bir kez daha YPG'yi vurdu"

Rus haber ajansı Sputnik, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’un güneyindeki YPG mevzilerini bugün de bombaladığını aktardı.

Sputnik’te yer alan haberde, “Türkiye savaş uçaklarıyla Cerablus güneyindeki YPG mevzilerini bombalıyor” ifadeleri yer aldı.

Anadolu Ajansı da askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde sabah saatlerinde Cerablus'un güneyinde cephanelik ve komuta yeri olarak kullanılan bir baraka ve mevzinin vurularak kullanılamaz hale getirildiğini duyurdu.

Cerablus'ta ise hayat normale dönüyor

Cerablus'ta ise hayat normale dönüyor

Anadolu Ajansı, kurulan güvenlik noktalarıyla ilçenin kontrolünün tamamen sağlanmasının ardından Cerablus'ta hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladığını aktardı.

Bazı iş yerlerinin yeniden hizmet vermeye başladığı ilçede halk tekrar sokaklara çıktı.

Bazı iş yerlerinin yeniden hizmet vermeye başladığı ilçede halk tekrar sokaklara çıktı.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
50
10
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
reissevdalısı

Reisin batıya karşı duruşu http://www.imgim.com/5924incii8798934.jpg

onedemiyoki

Hasiktir lan. Tanka tüfekle barış süreci başlatmışlar.Buna ancak alt yorumdaki inanır.