Görüş Bildir
Haberler
Cerablus Operasyonu: TSK, YPG'yi Vurdu

etiket Cerablus Operasyonu: TSK, YPG'yi Vurdu

Deniz Gök
25.08.2016 - 22:35 Son Güncelleme: 26.08.2016 - 11:03

'Fırat Kalkanı' operasyonu kapsamında Suriye'de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Menbiç'in kuzeyinden Cerablus'un güneyine doğru gelen YPG'li grubu top atışlarıyla vurduğu bildirildi. Operasyon esnasında sivillerin de hedef alındığı yönündeki iddialar ise Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlandı. 'Tespit edilen terörist hedefler en yüksek hassasiyetle vurularak bertaraf edilmektedir.' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre TSK, saat 18.00 sularında Fırat kıyısındaki Amarina'da YPG'li gurubu topçu birlikleriyle vurdu.

Türkiye, operasyonun PYD ve YPG Fırat nehrinin doğusuna çekilene dek süreceğini, YPG'nin nehrin batısında vurulacağını ifade etmişti.

Türkiye'yi 24 Ağustos'ta ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da 'YPG nehrin doğusuna çekilmezse ABD'nin desteğini kaybedecek' demişti.

Suriye'de son durum

Suriye'de son durum

YPG, Sacu Nehri’nin kuzeyine tekrar geçerek 24 Ağustos'ta Menbiç'in kuzeyindeki Amerinah, Mağara ve Balaban köyleri ile Şamaklı ve Çakmaklı tepelerini ele geçirdi.

YPG bugün de aynı yönde Cerablus’un güneyine doğru ilerleyerek Cub el-Kusa, Debisah ve Ayn Beyda köyleri üzerinden Fırat Nehri kıyısındaki Amarina köyüne ulaştı. PYD böylece, dünden bu yana 7 köyü ele geçirmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Örgüt geri çekilene kadar müdahale sürecek"

"Örgüt geri çekilene kadar müdahale sürecek"

Güvenlik kaynakları, PYD/YPG militanlarının bölgede ilerlemesine müsaade edilmeyeceğini, örgüt geri çekilene kadar müdahalenin devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, PYD güçlerinin Fırat’ın doğusuna çekilmekte olduğunu söylemişti.

'Siviller hedef alınıyor' iddiasına Başbakanlık'tan açıklama

'Siviller hedef alınıyor' iddiasına Başbakanlık'tan açıklama

Başbakanlık, TSK'nın Fırat Kalkanı operasyonu sırasında sivilleri de hedef aldığı yönündeki iddialara yazılı açıklama ile tepki gösterdi:

Açıklamada; 'TSK tarafından icra edilmekte olan 'Fırat Kalkanı' operasyonu kapsamında tespit edilen terörist hedefler en yüksek hassasiyetle vurularak bertaraf edilmektedir. Bazı çevrelerin bir kısım medyada yer alan, 'sivillerin hedef alındığı yönündeki propaganda maksatlı iddiaları' kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay: Sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmaktadır

Genelkurmay: Sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmaktadır

Genelkurmay Başkanlığı da saat 00:20'de operasyona dair bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada meşru müdafaa hakkı ve BM'nin IŞİD ile mücadele kararlarına vurgu yapıldı, sivillerin zarar görmemesi için tedbirlerin alındığı ifade edildi:

'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” devam etmektedir.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.'

AA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
457
169
46
41
36
16
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Vurun aslanlarim acimayin, ocunuzu alin! Ne mutlu Türküm Diyene, Allah yuce turk milletini korusun

rabbitweed

sapsal sey seni , oraya ISID i temizlemeye degil yardim etmeye gittiler.

Ceberrut

Orada tanklar ypg yi vuruyor burda yankısı hdp den geliyor.

Idanthyrsus

Allah hiç kimseyi pkk/pyd/ypg köpeklerine kürt güçleri diyecek kadar namussuz yapmasın .