Görüş Bildir
Haberler
Finansal Teknoloji Konusunda Önemli İşlere İmza Atan 2023 Yılının En Önemli Fintech Girişimleri

etiket Finansal Teknoloji Konusunda Önemli İşlere İmza Atan 2023 Yılının En Önemli Fintech Girişimleri

Lisa Campton
29.09.2023 - 14:03

Fintech gün geçtikçe popülerliğini ve kullanım alanını artırmaya devam ediyor. 2023 yılı da fintech girişimleri için olumlu bir yıl olmaya devam ediyor.

Gelin birlikte 2023 yılında popülerliğini arttıran fintech girişimlerini birlikte inceleyelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Klarna

1. Klarna

Klarna ''Şimdi Satın Al Sonra Öde'' (BNPL) hizmetleri sağlayan İsveçli bir fintech şirketi. 80 milyondan fazla kullanıcısı var ve dünyanın en popüler BNPL sağlayıcılarından biri. Yani Klarna, bireylerin çevrimiçi olarak internet üzerinden yaptıkları alışverişlerin ödemelerini kendilerine daha uygun olacak şekilde düzenlemelerine olanak sağlayan bir ödeme hizmet sağlayıcısı.

2. Stripe

2. Stripe

Her büyüklükteki işletmeye ödeme işleme hizmetleri sağlayan bir İrlanda-Amerikan ödeme şirketidir. Stripe internet üzerinden gerçekleştirilen ticaretin ödemelerini kabul etmek ve yönetmek için bir platform sağlar. Şirket, web siteleri ve mobil uygulamalar üzerinde ödeme işlemleri için kullanılan bir dizi araç sunar. Ayrıca dünyanın en popüler ödeme işlemcilerinden de biridir ve 9 milyar doların üzerinde fon toplamıştır. Sony, Amazon ve Target gibi iş dünyasının en büyük isimlerinden bazıları da çevrimiçi ödeme işlemleri için Stripe’ı tercih ediyor.

3. Robinhood

3. Robinhood

Robinhood, kullanıcıların komisyonsuz hisse senetleri, opsiyonlar ve kripto para birimleri ticareti yapmasına izin veren ABD merkezli bir yatırım platformu. 20 milyondan fazla kullanıcısı var ve dünyanın en popüler yatırım platformlarından biri.

Robinhood lehine en büyük avantaj, sezgisel bir tasarıma sahip minimaliz kullanıcı arayüzüdür. Kullanıcılar, Robinhood uygulaması aracılığıyla önemli zorluklar olmadan hisse senetlerine ve EFT'lere ve kripto para birimlerine yatırım yapabilirler.

4. Acorns

4. Acorns

Acorns, kullanıcıların tasarruf etmelerine, yatırım yapmalarına ve finansal alışkanlıklarını geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış popüler bir kişisel finans uygulamasıdır. Uygulama, kullanıcılarının birikimlerini otomatikleştirmesine, bilinçli finansal kararlar almasına ve uzun vadeli servet yaratmasına olanak tanıyan çeşitli özellikler sunar.

5. Betterment

5. Betterment

Betterment, paranızı yatırmanız için en uygun portföyü organize etmek için yaşınız ve risk toleransınızla ilgili ayrıntıları alan bilgisayarlı bir yatırım hizmetidir. Betterment, bir yatırım platformu olarak, daha çok kalıcı ve uzun vadeli yatırımlar isteyenler için yapılır. Yatırım endüstrisindeki en düşük fiyatlı robo-danışmanlar arasında. Şu anda yönetimi altında yaklaşık 14 milyar dolarlık varlığa sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. SoFi

6. SoFi

SoFi, kişisel krediler, öğrenci kredileri, ipotek ve diğer finansal ürünler sağlayan ABD merkezli bir finansal teknoloji şirketidir. 2 milyondan fazla üyesi vardır ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük fintech şirketlerinden biridir.

SoFi’nin başlıca uzmanlık alanları arasında bireysel krediler, ipotekler ve öğrenci kredisi prefinansmanı yer alıyor. Geleneksel finansal hizmetlerden daha pahalıya mal olacak hizmetlerin avantajlarıyla en iyi fintech girişimlerinden biri olarak duruyor. Aynı zamanda mali danışmanlık hizmetleri, kariyer hizmetleri ve işsizlik koruması da sunarak gelecek vadeden değer avantajları da sağlar.

7. Chime

7. Chime

Chime, çek hesapları, tasarruf hesapları ve diğer finansal ürünler sağlayan ABD merkezli bir finansal teknoloji şirketi. 10 milyondan fazla üyesi var ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en hızlı büyüyen fintech şirketlerinden biri oldu. İnsanlara cep telefonları ile herhangi bir ücret ödemeden otomatik tasarruf hesapları oluşturabilecekleri dijital bir banka hizmeti sunuyor.

8. Stash

8. Stash

Stash, yatırım ve tasarruf hesapları sağlayan ABD merkezli bir finansal teknoloji şirketi. Ayrıca Y kuşağı için en popüler yatırım platformlarından biridir. Yatırım dünyasında sadece büyük oynayanlar değil, küçük oynayanlara da şans var. Bu amaçla ortaya çıkan bir girişim olan Stash, kullanıcıların az miktarlarla da olsa yatırım yapabilmesine olanak sağlayan bir girişim olarak öne çıkıyor.

9. Wealthfront

9. Wealthfront

Wealthfront, son birkaç yıl içinde sahneye çıkan pek çok robo-danışmanlardan biri. Genç yetişkinlere ilk kez yatırım yapmayı amaçlayan otomatik bir yatırım hizmeti sunuyor. Bilgisayar algoritmalarının paranızı en akıllı ve en güvenli şekilde yatırmasını taahhüt ederler. Bu, yatırımınızın risksiz olduğu anlamına gelmez. Ancak bu durum risk düzeyinizin denetlenmesini sağlamak için çeşitlendirilmiş bir teklifi olduğu anlamına gelir.

10. Digit

10. Digit

Digit, sizin için ne kadar tasarruf sağlayabileceğini görmek için faturalarınızı ve harcama alışkanlıklarınızı analiz eden otomatik bir tasarruf uygulaması. Uygulama, biriktirdiği parayı FDIC sigortalı bir banka hesabına aktarır ve tasarruf hedeflerinize dağıtır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın