Görüş Bildir
Haberler
Finansal Okuryazarlık Konusunda Gelişim Kaydetmek İçin Katılabileceğiniz 9 Eğitim Programı

etiket Finansal Okuryazarlık Konusunda Gelişim Kaydetmek İçin Katılabileceğiniz 9 Eğitim Programı

Merlot Vinho
08.02.2023 - 14:07

Para üzerinde kontrol sağlamak, bir diğer deyişle iyi bir finansal okur yazar olmak belirli adımları takip etmekle gayet mümkün. Para yönetimi konusunda yardıma ihtiyacınız varsa çözüm iyi bir kurs bulmakta yatıyor olabilir. 

'Peki kurs nereden bulacağım?' diyen takipçilerimiz için harika öneriler bu içerikte! 

👇👇👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Udemy

Udemy

Udemy; yazılımdan pazarlamaya, mimariden fotoğrafçılığa dünya genelinden her alandan eğitimciyi ve eğitim almak isteyenleri birleştiren dev bir platform. İçinde yatırım bankacılığı, finansın temelleri ve vergi sistemi gibi pek çok alt kategoriye ayrılmış derya deniz bir finans kategorisi de bulunuyor. Online eğitimin yaygınlaştığı günümüzde Udemy üzerinden kendi seviyenize ve ihtiyacınıza en uygun sertifikalı kurs programlarını rahatlıkla bulabilirsiniz. Üstelik kurs saati, içeriği, ücreti ve dil tercihi gibi filtreleme araçlarından faydalanarak! 🤓

IIENSTITU

IIENSTITU

Günümüzde hem çalışıp hem fiziksel bir eğitim almak oldukça zor. Konu bir de finansal okur yazarlık gibi önemli ve biraz kafa yorma gerektiren bir alan olunca online eğitimlere yönelmek en doğrusu. İstanbul İşletme Enstitüsü olarak da bilinen IIENSTITU'yu öne çıkaran en önemli özelliği ise kurs sertifikalarının, tam 28 ülkede geçerli olması. Almanya, Estonya ve Türkiye gibi operasyon merkezleri üzerinden hizmet veren platform, finansal okur yazarlık anlamında kendinizi geliştirebileceğiniz ve oldukça kaliteli eğitimleri bulabileceğiniz güvenilir adreslerden biri.

Neoskola

Neoskola

Neoskola, son dönemde popülerlik kazanan ve özellikle alanının en iyilerinden eğitimcilere sahip olmasıyla tanınan bir eğitim platformu. Oldukça profesyonel bir arayüze sahip olan Neoskola, ilk olarak sizi ilgi alanlarınızı ve eğitimi dinleyerek mi, okuyarak mı, konuşarak mı almak istediğinize dair bir dizi tercihle karşılıyor. Ayrıca toplu taşımada veya hafta sonu gibi kursa katılım için kendinize uygun bir aralık belirlemenizi de istiyor. Finans uzmanlarıyla dikkat çeken platform, mutlaka incelenmesi gerekenler arasında. ⚠️

İstanbul Boğaziçi Online Enstitü

İstanbul Boğaziçi Online Enstitü

'Kaliteli çevrim içi eğitim' mantığından hareketle 2013 yılından beri hizmet veren İstanbul Boğaziçi Online Enstitü platformu, aslında bir TUBİTAK projesi. Bu nedenle içinde oldukça kapsamlı ve üst düzey eğitim programları var. Ayrıca her zaman kolay erişilebilir ve şeffaf olmayı hedeflediğinden sunduğu eğitimler, finans temeli oluşturmak için fazlasıyla yeterli. Hatta ileri seviyeli maliye ve finansal yönetim kursları da isteyenler için erişime açık durumda. 💰

BAUGO

BAUGO

Bahçeşehir Üniversitesi online eğitim platformu olan BAUGO, e-devlet onaylı ve sertifikalı yüzlerce içeriğe ulaşabileceğiniz kaliteli adreslerden. Tıpkı önceki platformlardaki gibi, BAUGO üzerinde de envai çeşit kurs içeriği mevcut. Ama konumuz finans olduğu için şimdilik sadece finansal okur yazarlık kategorisine odaklanıyoruz. Platformdaki alanında uzman akademisyenlerin hazırladığı finans eğitimleri arasından kendinize en uygun olanını seçebilir ve sürekli güncellenen bir arşive erişim sağlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Campus Online

Campus Online

Campus Online, 2012 yılında başlatılan ve Avrupa Birliği proje kapsamında yürütülen kaliteli bir eğitim platformu. Güncel olarak Türkiye'deki 30'dan fazla üniversiteden sertifikalı program sunan platform, nitelikli finans ve muhasebe içerikleriyle ön planda. Alanının en iyilerini tek bir çatı altında toplayan platform, uzaktan eğitimi fazlasıyla kolaylaştırmış durumda. Para yönetimi konusunda uzmanlaşmak için Campus Online üzerindeki eğitimlerden birine gönül rahatlığıyla kayıt olabilirsiniz.

İBE Business Institute

İBE Business Institute

Finansal sistem konusundaki en temel kavramlardan en karmaşık bütçe planlarına kadar geniş bir aralıkta bilgiye ihtiyacınız varsa İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü İBE'ye göz atabilirsiniz. Online platforma ek olarak Youtube içerikleriyle de bilgiyi pekiştirmeye yardımcı olan İBE, belirli dönemlerde belirli kurs programları açıyor ve içeriklerini düzenli olarak güncelliyor. Ayrıca başvuru yapanlar için dönemsel konferanslara ve zirvelere erişim imkanı sunuyor. Farklı konularda kendini geliştirmek isteyenler bu platformu kesinlikle deneyebilir!

TGGTD

TGGTD

TGGTD, diğer adıyla Türkiye Girişim, Gelişim ve Teknolojileri Derneği, özellikle başarılı KOBİ'ler ve nitelikli girişimciler geliştirmek için kurulmuş. Yani, finansal okur yazarlık konusunda çok detaylı ve nitelikli eğitimlere erişmek için adeta biçilmiş kaftan. Platformun tek eksisi ise eğitimleri sadece dönemsel olarak açması. Bu nedenle güncel kurslar hakkında düzenli takip etmeyi gerektiriyor ancak sitede dönemsel kurs programı mevcut olduğundan ilgili tarihte girip dersi izlemek de mümkün oluyor.

TCMB - Herkes İçin Ekonomi

TCMB - Herkes İçin Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından hazırlanan bu program, adı üstüne herkese temel seviyede finans öğretmeyi hedefliyor ama diğer platformlara göre biraz daha basit kalıyor. Amacı biraz da ekonomik farkındalık kazandırmak olan bu program, farklı yaş gruplarına yönelik aktivitelere ve basılı yayınlara ulaşmanıza da imkan tanıyor. Üstelik materyallerin hepsine çevrim içi bağlantı ile erişebiliyorsunuz. Dileyenler ise yaklaşan üniversite etkinliklerine veya forumlara başvuru yaparak daha ileri seviyeli paylaşımların bir parçası olabiliyor. Kendinizi geliştirmeye başlamak için bir üniversite forumu iyi bir başlangıç olabilir! 😉

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?