Görüş Bildir
Haberler
Filmlerde Yer Alan ve İzlerken Ağzınızın Sularını Akıtacak En İyi Yemek Sahneleri

Filmlerde Yer Alan ve İzlerken Ağzınızın Sularını Akıtacak En İyi Yemek Sahneleri

Ezgi Bulut
07.01.2023 - 10:16

Birçoğumuz film izlerken gördüğümüz yemekler için 'of şimdi olsa da yesek!' diyoruz. Bazen enfes bir çikolata bazen kocaman bir hamburger. Karakterlerin iştahlarını ekrandan hissedebileceğiniz gösterişli ziyafet sofralarından iştah kabartan ısırıklara kadar birçok filmde izlediğimiz yemek sahnelerini sizler için derledik. 

İzlerken acıkma garantili! Yanınıza bir parça tatlı bir şey almayı unutmayın :)

İçerikte bölüme dair spoiler bulunmaktadır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hogwarts ziyafetleri

Hogwarts ziyafetleri

Weasley Ailesi'nin kalabalık aile kahvaltılarından, büyücülük okulunun tatlı dükkanı Honeyduke’ün şekerlemelerine kadar 'yemek', Harry Potter evreninin şüphesiz en önemli eğlencelerinden birisi.

Ancak Büyük Salon'da verilen kalabalık ziyafetlerin üstüne ise yok!

Hatta Harry Potter evreni bu konuda öyle zengin ki bir yemek kitabı bile bulunuyor. Sihirli tarifler!

Hatta Harry Potter evreni bu konuda öyle zengin ki bir yemek kitabı bile bulunuyor. Sihirli tarifler!

Kaymak birası, korkunç nefes kokusuna sebep olan ejderha eti, Bertie Bott'un Bin Bir Çeşit Fasulye Şekerlemeleri, her an her şekle bürünebilen çikolata ve yaş pastalar, Luna’nın pudingleri, balkabağı suyu ve daha niceleri...

Bilbo'dan leziz cüce sofrası...

Bilbo'dan leziz cüce sofrası...

Orta Dünya'nın da kendine has bir mutfağı var diyebilir. Her ırkın 'bu nedir ya?' dedirten ana yemeği ve ilgi çekici atıştırmalıkları bulunsa da Cücelerin eğlenceli olduğu kadar karmakarışık akşam yemekleri paha biçilemez.

Davetsiz gelen misafirlere ne ikram edeceğini şaşıran Bilbo'nun evinde davetlilere yetecek ve artacak kadar çok yemek bulunuyor.

"Pan’ın Labirenti"nde Ofelia ısırığı!

"Pan’ın Labirenti"nde Ofelia ısırığı!

Birçok masal kahramanının aksine prenses gibi yetişmeyen Ofelia, ne annesi ne de üvey babası tarafından sevgiyle büyütülür.

Bir gün elbisesini kirlettiği için ziyafet masasına oturtulmayan Ofelia, kendi yarattığı hayal dünyasında başka bir sofraya misafir olur. Ancak bu sofranın sahibi de üvey babasından farksız bir yaratıktır. Kıpkırmızı bir odada, iştah açan türlü türlü yiyeceklerle dolu masada Ofelia, cesaretlenir ve korkunç yaratığa inat, meyveleri ısırmayı başarır.

"Ye Dua Et Sev"in pizzaseverleri

"Ye Dua Et Sev"in pizzaseverleri

2010 yapımı romantik komedi filmi Ye Dua Et Sev'de ana karakter Liz Gilbert, kendini keşfetme yolculuğunda tattığı İtalyan pizzasına olan sevgisini şöyle ifade eder: “Aşığım. Pizzamla bir ilişkim var.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki şefin lezzetli buluşması: "Julie & Julia"

İki şefin lezzetli buluşması: "Julie & Julia"

İki farklı zamanda, iki farklı şefin yemeğin gücü sayesinde birleşmesini anlatan film, adeta yumurta ve şekerin bir araya gelmesi gibi bu iki kadının mutfak serüveni işler. Yemek sahnelerini izlerken tariflerin peşine düşeceksiniz!

"Babette’nin Şöleni"

"Babette’nin Şöleni"

Babette, Parisli bir mültecidir. Danimarka'da köyden ayrılmamak için evlenmek istemeyen iki kız kardeş tarafından eve alındıktan sonra ilginç sırlar onları bekler. Babette, piyangodan kazandığı para ile abartılı bir yemek şöleni düzenlemek ister. Misafirleri baştan sonra etkileyen Babette’nin gösterişli sunumları ve yemeklerini unutamayacaksınız.

Aşçı bir farenin öyküsü: "Ratatouille"

Aşçı bir farenin öyküsü: "Ratatouille"

Bu animasyon filminde şişman fare Remy'nin tek hayali aşçı olmanın peşinden gitmesini izliyoruz. Tesadüfen başarılı bir restorana giren fare, zorluklar karşısında pes etmeden hedefe ulaşmasıyla herkese örnek bir hikâye gösterir. Tarifler ve maceralarla dolu bir film sizi bekliyor.

"Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler"in Marie Antoinette'si...

"Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler"in Marie Antoinette'si...

'Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler' sözü sebebiyle dünya tarihinin kötü şöhretli kadını Marie Antoinette'ye olan ön yargıyı yıkan bir film.

Genç kraliçenin 21. yüzyıl görünümü aktaran filmde, makaronlar, pastalar, tatlılar havada uçuşacak.

Oldukça pembe ve tatlı görüntüleriyle her sahnede maalesef  avucunuzu yalayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çikolatanın ve tutkunun birleşimi: "Chocolat"

Çikolatanın ve tutkunun birleşimi: "Chocolat"

Başkaları için yemek pişirmek sizin için de fazlasıyla tatmin edici mi? Joanne Harris’in eserinden uyarlanan 2000 yapımı Chocolat filminde, konuklarına uzman çikolatacı Vianne Rocher’ın sunduğu ziyafet dolu anlara tanıklık ediyoruz.

Metafor dolu süt partisi

Metafor dolu süt partisi

Otomatik Portakal filminde Alex’in, arkadaşlarıyla vakit geçirdiği Korova Milk Bar’da süt, göründüğü kadar masum olmayan bir içeceğe dönüşür ve bu koca adamları bağımlı kılar.

"Ucuz Roman"ın milkshake'i

O efsanevi twist dansından hemen önce, ikili pahalı ama buna değecek kadar leziz bir milkshake tadarlar. Jack Rabbit Slim’s isimli ve 60’ların ruhunu taşıyan enteresan bir restoranda geçen bu sahneyi hatırladınız mı?

"Charlie'nin Çikolata Fabrikası"ndaki her detayın büyüleyiciliği

"Charlie'nin Çikolata Fabrikası"ndaki her detayın büyüleyiciliği

Meşhur Willie Wonka çikolatası, kazanılan altın bilet ve ardından gelen fabrika turu… İçindeki her şeyin yenilebildiği bu lezzet dolu fabrikada, bir şeyleri ısırmadan ya da yalamadan dolaşmak imkansız diyebiliriz. Augustus’un kendinden geçip çikolata gölünün içine düşmesi de oldukça doğal değil mi?

Amélie'nin enfes krem brulesi

Filmin başlangıcında, Amélie’nin küçük ama çok zevkli minik keyifleri malum! Hangimiz onun bakış açısına özenmedik ki... Yemeye başlamadan önce krem brulesinin üstünü kaşıkla kırmasın aldığı o haz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Basit ama vazgeçilmez tatların adresi: "Diner"

Basit ama vazgeçilmez tatların adresi: "Diner"

Diner kültürü, hepimizin alışkın olduğu ancak asıl ilk çıktığı zamanlarda popüler olan yol kenarında bulunan, fast food yemekleri ile dolu, deri koltuklarında oldukça saçma sohbetlerin yapıldığı vazgeçilmez mekanları anlatmak için kullanılıyor.

Lise çağındaki bir grup gencin 1959 senesinin yılbaşında başına gelenleri anlatan filmin en ikonik sahnesini hatırlarsınız.

Sinemada patlamış mısır yiyen çiftin bu sahnesi hâlâ üzerine birçok esprinin yapıldığı bir an.

"The Godfather"dan sos tarifi:

"The Godfather"dan sos tarifi:

The Godfather serisinde yemek çok önemli bir yer tutuyor. Clemenza’nın, oğluna verdiği makarna sosu tarifi filme damgasını vurmuştur:

“Sosa sarımsak koymak her babayiğidin harcı değildir, çünkü herkes sarımsağın miktarını ayarlamayı beceremez.”

"Bir Zamanlar Amerika’da"ki o pasta vitrini...

Manhattan'da hayatta kalmaya çalışan yoksul bir çocuk olan David'in cupcake ve pastaları kocaman ısırıklarla yediği o anlara buruk bir sevinçle canımız çekerek eşlik etmiştik.

Aşçı, Hırsız, Karısı ve Aşığı

Aşçı, Hırsız, Karısı ve Aşığı

“Siyah yemek yemek, ölümü tüketmek gibidir.” repliğinden de anımsayacağınız üzere güçlü kapitalist eleştiriler barındıran bu film, gittikçe mide bulandırıcı bir hal alır.

bir suç baronunun karısı olan Georgina, yüksek hayat standartlarını sevgilisi sayesinde oluşturur. Öldürülen aşığını aşçıya pişirtip kocasına servis ettiren bu kadın, tam bir manyaktır. Devamı daha şaşırtıcı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tatlının tuzağa dönüştüğü tehlikeli anlar: "Soysuzlar Çetesi"

Shosanna, ailesi Nazilerce öldürülen genç bir kadındır ancak kendisini Paris'e atarak farklı bir kimlikle hayatta kalmayı başarmıştır.

Albay Landa ise bir yemekte Shosanna'yı denemek için ona bir tatlı olan 'strudel' ikram eder. Bu o zamanlar domuz yağıyla yapılırken, Albay onu üzerinde kaymak ve yanında süt ile ikram ettirir. Yahudulikte et ve süt ürünleri yenmediği için Albay bu şekilde kadına bir tuzak kurar.

"Annie Hall"

"Annie Hall"

Annie’nin Paskalya aile yemeği, Woody Allen’ın unutulmaz sahnelerden biri olur. 4. duvarın zaman zaman yıkıldığı bu filmin, Allen’ın kendi ailesindeki yemeklerden esinlendiğini iddia edenler de vardır.

Spagetti yeme sanatı:

Spagetti yeme sanatı:

1985 yapıı tampopo filminde, bir kadın, bir grup Japon'a, ses çıkarmadan spagetti yemeyi öğretir. Batı’nın aristokrat görgü kurallarını ve alttan alta Uzak Doğu ile olan ilişkilerine değinen filmin en ikonikleşen sahnelerinden biri spagetti sahnesidir.

Joe Black kreması!

Brad Pitt'in efsaneleşen sahnelerinden birisi de Meet Joe Black filminde kaşıktan fıstık ezmesi yaladığı sahne.

"Matrix"in biftek sahnesi nasıl iştahımızı kabartmıştı!

Cypher'ın biftek yeme sahnesini hatırladınız mı? Evet evet, 'şöyle löp löp bir et olsa da biz de yesek' dedirten o sahne.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lezzetin irite hale geldiği bir an...

Hannibal'daki beslenme alışkanlıkları bildiğiniz gibi epey farklı olabiliyor. Taze beyin kızartması yemek isteyenler böyle buyursun...

Hayallerin filmi: "Aşka Ruhunu Kat"

Hayallerin filmi: "Aşka Ruhunu Kat"

'İşi gücü bırakıp kendime ait küçük bir kafeterya ya da restoran açmak istiyorum.” mottosuyla ilerleyen filmde, yönetmen Fatih Akın, özensiz yemeklerden yepyeni ve güzel sofralara doğru yol almanın hikayesini işler.

Lezzet ve cinnet arası: "Sofra Sırları"

Lezzet ve cinnet arası: "Sofra Sırları"

Eşine ve evine sadık bir kadın olan Neslihan, eli oldukça lezzetli bir aşçıdır. Ancak tüm yetenekleri yalnızca bununla sınırlı değildir. 'Noluyor birden yahu' diyeceğiniz o kadar çok sahne var ki... Çevrenizdeki aşçılara artık farklı bir gözle bakacaksınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın