Görüş Bildir
Haberler
Filenin Sultanları Hırvatistan’a Set Vermedi

Filenin Sultanları Hırvatistan’a Set Vermedi

Enver K.
04.01.2016 - 22:17

2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri’nde Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımı, A Grubu’ndaki ilk maçında Hırvatistan’ı 3-0 yendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksek tempoda maça başlayan milliler, Gözde Kırdar ve Neriman’ın köşe hücumları, Neslihan’ın ise etkili servisleriyle ilk teknik molayı 8-6 önde tamamladı. Arka alandan top çıkartmakta zorlanan Hırvatistan karşısında blok üstünlüğünü de elde eden Filenin Sultanları, yüksek paslı hücumlarla topu sayıya çeviren Kübra’nın skora katkısıyla ikinci teknik molayı da 16-10 önde tamamladı. Setin son ölümünde yine bloklarda rakibine geçit vermeyen Milliler, seti 25-18 kazandı.

İkinci sete Hırvatistan iyi başladı. Poljak ile sayılar üreten Hırvatistan’a karşı Milliler hemen toparlanarak Eda-Naz ikilisinin bloklarıyla skoru dengeledi. Neriman’ın köşeden aldığı sayılar Türkiye’nin teknik molaya 8-5 üstün girmesini sağladı. Mola dönüşü Kübra-Gözde ikilisinin blokları karşısında dağılan Hırvatistan, ikinci teknik molayı da 16-14 geride tamamladı. Grbac ile hücumları sayıya çeviren Hırvatistan, setin son bölümünde etkili savunma yaparak skoru lehine çevirmeyi başardı. (20-18) Karşılıklı sayıların alındığı son bölümde Gözde ve Eda Ay-yıldızlı takımı oyunda tuttu; Kübra’nın blokları ise seti 25-22 kazanmayı sağladı.

Üçüncü sette de özellikle bloklarda rakibine geçit vermeyen Türkiye, pasör Naz’ın hücum organizasyonlarındaki başarısı ve Neriman’ın file üstündeki etkili oyunuyla karşılaşmayı 3-0 kazandı.

2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemelerinde ilk gün oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı:

Hollanda: 2 – Almanya: 3 (A Grubu)

Polonya: 2 -Rusya: 3 (B Grubu)

Hırvatistan: 0 -Türkiye: 3 (A Grubu)

Yarın oynanacak maçların programı ise şöyle:

14.00 İtalya – Rusya (B Grubu)

16.30 Belçika – Polonya (B Grubu)

19.30 Almanya – Türkiye (A Grubu)

Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
5
0
0
0
0
0