Görüş Bildir
Haberler
Filenin Sultanları 2016 Rio Olimpiyat Hakkını Kaybetti

Filenin Sultanları 2016 Rio Olimpiyat Hakkını Kaybetti

Enver K.
09.01.2016 - 19:32

Elemeleri 4. sırada tamamlayan A Milli Kadın Takımı, Mayıs ayında Japonya'da yapılacak dünya elemelerine katılma şansını kaybetti ve Rio defterini kapatmış oldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Milli Kadın Takımı, maça tutuk başladı. Servis ve savunmada zaman  zaman aksayan A Milliler, ilk teknik molaya 8-4 geride girdi. Hızlı hücumlarla  etkili olan İtalya karşısında, Türkiye, orta alandan Kübra, köşelerden Neriman ve  Eda ile sayı üretti. A Milli Takım, farkı eritmeyi başarsa da, 2. teknik molayı 16-15 üstün geçen İtalya, seti 25-23 aldı: 0-1.

Türkiye, 2. sete hücumda daha organize başladı. İlk teknik molayı 8-5  önde bitiren ay yıldızlı ekip, Neriman'ın sert smaçları, Neslihan'ın ise  plaseleriyle farkı açtı (14-7). İkinci teknik mola 16-12 Türkiye'nin üstünlüğüyle  tamamlanırken, Eda ve Gözde ile file önünde geçilmez olan A Milliler, rakibini  hücumda oyun dışı bıraktı. A Milli Takım seti 25-19 alarak skoru eşitledi: 1-1.

Milli Takım, 3. setin ilk teknik molasına 8-6 önde girdi. Molanın  ardından sayıların karşılıklı gidip geldiği sette, Türkiye, Neriman, Neslihan ve  Eda, İtalya ise uzunları Egonu ve Diouf ile etkili oldu. Milliler, 2. teknik  molayı da 16-14 üstün geçti. Son bölüm büyük çekişmeye sahne olurken, Türkiye, hem servis hem de hücumda Egonu'yu durdurmayı başaramadı ve set 25-23 İtalya'nın  oldu: 1-2.

Ay yıldızlı ekip, 4. sete hızlı başladı. Farkı çabuk açan Türkiye, 1.  teknik molayı 8-3 önde geçti. Etkili servis atarak rakibini hataya zorlayan milli  takım karşısında, yine hücumdan düşen İtalya, servis atışlarından da üst üste  sayı kaybetti. Milliler, 2. teknik molaya 16-11 önde girdi. Gözde savunmada, Neslihan ve Neriman hücumda takımı sırtlarken, seti 25-15 alan milliler, skoru  eşitledi ve maçı tie-break setine taşıdı: 2-2.

Tie-break setine iyi başlayarak avantaj sağlayan Türkiye, Neriman ve  Neslihan ile fark açtı (4-1). İtalya, farkı eritse de saha değişimine üstün giren  taraf 8-6 ile Türkiye oldu. Saha değişiminin ardından Del Core ile üst üste sayı  üreten İtalya karşısında basit hatalardan sayı kaybeden milli takım, seti 15-13  vererek, maçı 3-2 kaybetti.

A Milli Takım, böylece elemeleri 4. sırada tamamlayarak, Mayıs ayında  Japonya'da yapılacak 2016 Rio Olimpiyatları Dünya Elemeleri'ne katılma şansını  kaybetti ve Rio defterini kapatmış oldu. Üçüncü olan İtalya ise Rio için son  şansını dünya elemelerinde deneyecek.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
14
11
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın