Görüş Bildir
Haberler
FIFA'da Genel Sekreterlik Görevine İlk Kez Bir Kadın Getirildi

FIFA'da Genel Sekreterlik Görevine İlk Kez Bir Kadın Getirildi

Birleşmiş Milletler'de 21 yıldır çalışan Senegalli Fatma Samba Diouf Samoura, FIFA Genel Sekreteri oldu. FIFA'da bu mevkide ilk kez bir kadın göreve getirilmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA, Birleşmiş Milletler'de 21 yıldır çalışan Senegalli Fatma Samba Diouf Samoura'yı genel sekreterliğe atadı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), genel sekreterliğe Senegalli Fatma Samba Diouf Samoura'yı atadı. Futbolun patronunda bu mevkiye ilk kez bir kadın göreve getirildi.

FIFA, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyel 12 yıl futboldan men edilen eski genel sekreter Jerome Valcke'nin yerine Senegalli Fatma Samba Diouf Samoura'yı atadı. 21 yıldır Birleşmiş Milletler'de çalışan 55 yaşındaki Senegalli, görevine Haziran ayında başlayacak.

FIFA Başkanı Gianni Infantino Meksika'da düzenlenen 66. FIFA Kongresi'nde kararı duyururken, 'Fatma uluslararası deneyime sahip ve günümüzün en çok mücadele isteyen konularında çalışıyor. Yeniden inşa etme ve liderlik etme kabiliyetlerini ispat etti. FIFA için de şeffaflığın önemli olduğunu biliyor ve FIFA'nın yeni ufuklara adım atması konusunda bize yardımcı olacağına inanıyorum. Ekibimize katıldığı için heyecanlıyız' dedi.

Birleşmiş Milletler'de çalışmadan önce 1995'te Roma'daki Dünya Gıda Programı'nın lojistik yetkilisi olan Samoura, Cibuti Cumhuriyeti, Kameron, Çad, Gine, Madagasgar ve Nijerya'nın da aralarında olduğu 6 ülkenin temsilci ve yöneticiliklerini yaptı.

NTV Spor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın