Görüş Bildir
Haberler
FIFA Severleri Nostaljik Duygulara Sokacak Geçmişten Günümüze Son 13 Yılın FIFA Kapakları

FIFA Severleri Nostaljik Duygulara Sokacak Geçmişten Günümüze Son 13 Yılın FIFA Kapakları

Faruk Baktaş
07.09.2021 - 14:15

Electronic Arts'ın gözdesi olan FIFA serisi, oyun içi yenilikler ve bununla birlikte paralel giden kapak yenilikleriyle hayranlarını elinde tutmaya devam ediyor. FIFA ve Pes (artık tarih sayfalarında) kapak seçimleriyle o senenin popüler futbolcularını koymakla beraber, kapak seçiminin insanlar üzerinde ki anlamı bazılarımız için futbol senesinin anlamı oluyor. Bu içeriğimizde 2010 yılından itibaren FIFA oyun kapaklarının yıldan yıla değişimini derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Theo Walcott & Wayne Roney & Frank Lampard - FIFA 10

1. Theo Walcott & Wayne Roney & Frank Lampard - FIFA 10

Kapağın ana yıldızı Wayne Rooney, 2004'ten itibaren Manchester United tarihine altın harflerle adını yazdırmıştı. Rooney kapak yıldızı olmadan önce takımına 3 yıl üst üste şampiyonluk tattırmıştı. Lampard ise bireysel performansı bir yana takımını 09/10 senesinde şampiyon yapacaktı.

2. Kaká & Wayne Roney - FIFA 11

2. Kaká & Wayne Roney - FIFA 11

Milan formasıyla rüya gibi 4 sezon geçiren Brezilyalı Kaká, Real Madrid'e 67 milyon euro'ya transfer olduktan sonra FIFA kapağında yerini buldu. Rooney'se önceki sene attığı 34 gol ile kapakta ki yerini korudu. Ayrıca oyun grafikleri FİFA 10 nazaran daha gelişmiş olmakla birlikte FİFA'nın yeni nesil mekanikleri yoğun çaplı getirdiği yıl olmuştu

3. Wayne Roneey & Jack Wilshere - FIFA 12

3. Wayne Roneey & Jack Wilshere - FIFA 12

FİFA 12'nin çıktığı sene Wayne Roneey'le birlikte Arsenal forması giyen Jack Wilshere kapak yıldızı olmuştu. Jack Wilshere'nin kapak yıldızı olmasının en büyük sebebi genç bir yıldız ve geleceğinin parlak gözükmesiydi, konumuz değil fakat geleceği pek de parlak çıkmamıştı. Grafik ve oyun mekanikleri anlamında çok ama çok küçük yenilikler yapan FIFA 12, o zamanlar PES serisinin gerisindeydi.

4. Lionel Messi - FIFA 13

4. Lionel Messi - FIFA 13

Ve ve ve FIFA'da Lionel Messi zamanı! Bu FIFA, Playstation 3 zamanı Pes serisiyle yarışan fakat kimilerine göre PES 2013'ün gölgesinde kalan ve Lionel Messi'nin kapak yıldızı olduğu serisiydi. Grafikler Playstation 3'ü zorlayacak kadar gelişmişti, fakat oyun dinamikleri oyuncuların isteğini çıkaracak kadar iyi değildi.

5. Lionel Messi - FIFA 14

5. Lionel Messi - FIFA 14

Lionel Messi, kapak yıldızı olmaya devam ediyordu. Oyuncu ciltleri ve animasyonları gerçeğe daha yakın yapılmaya başlanmıştı. Oyun motoruyla birlikte grafikler eskisine nazaran daha iyiydi. Taraftarlar 2 boyutlu olmaktan çıkıp, 3. boyutta yer saha kenarlarında yer almaya ilk defa başlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arda Turan & Lionel Messi - FIFA 15

6. Arda Turan & Lionel Messi - FIFA 15

Tüm dünyada ana kapak yıldızı Lionel Messi, ancak bazen farklı bölgelere Lionel Messi'nin yanına bazı yan yıldızlar ekleniyor. FIFA 15 için Türkiye için yan karakter Arda Turan olmuştu. FIFA 15'in yayımlandığı tarihte Arda Turan, Atletico Madrid forması giyiyordu. Playstation 4'ün yaygınlaşmaya başladığı 2014 yılında çıkış yapan FIFA'nın bu serisi, o zamanın en iyi grafik motorunu oyunu için kullanıyordu.

7. Lionel Messi - FIFA 16

7. Lionel Messi - FIFA 16

Artık sıradanlaşan Lionel Messi kapak yıldızlığı devam ederken FIFA Ultimate Team'in de ilk defa oyuna kabul olduğu seneydi. Yenilikler sadece FIFA Ultimate Team'le de bitmiyor, Türkiye Süper Liginin de yeniden FIFA serisinde yer aldığı seneydi.

8. Marco Reus - FIFA 17

8. Marco Reus - FIFA 17

Her geçen yıl üstüne koya koya yükselen FIFA serisi, 16/17 sezonu için kapak yıldızı olarak Alman forvet Marco Reus'u seçmişti. Lionel Messi'nin FIFA 17 için kapak yıldızı seçilmemesinin sebebi takımı Barcelona'nın PES ekibiyle anlaşmış olmasıydı. Marco Reus o sezon için beklentileri karşılamasada, FIFA 17'nin diğer sezonlara nazaran daha iyi karakter dizaynı, oyun mekanikleri ve grafikleri her sene olduğu gibi zirveye doğru yoluna devam ettiriyordu.

9. Cristiano Ronaldo - FIFA 18

9. Cristiano Ronaldo - FIFA 18

FIFA'da Cristiano Ronaldo zamanı gelip çatmıştı. Cristiano Ronaldo, Real Madrid formasıyla oynadığı son sezonda FIFA kapak yıldızı olmayı başardı. PES ve FIFA serisi arasında lider bayrağını kapmacalar iki oyun arasında gerçekleşirken, FIFA serisi kullandığı Frostbite oyun motorunu benimsemiş ve daha önceki futbol oyunlarından daha iyi bir yapıya bürünmüştü.

10. Cristiano Ronaldo - FIFA 19

10. Cristiano Ronaldo - FIFA 19

Kapak yıldızlık onuru, tekrar Cristiano Ronaldo, ancak Juventus forması giyen Cristiano Ronaldo'nun elindeydi. Bilirsiniz FIFA ve PES serileri her yıl üstlerine yavaş yavaş gücellemeler (Oyuncu yüz hatları, grafiksel yenilikler, yeni oynanış mekanikleri v.b.) katarak ilerler. FIFA 19 da bu şekilde ilerledi, ancak diğer FIFA'lardan ve PES'le rekabetinde yenilikleri de bünyesine kattı. Yeniliklerden biri atmosfere fazla önem vererek oyuncuyu futbol maçının içine sokacak kadar iyileştirildi, diğeriyse uzun yıllardır PES serisinin elinde olan Şampiyonlar Ligi'ni bünyesine kattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Eden Hazard - FIFA 20

11. Eden Hazard - FIFA 20

2 yıllık Cristiano Ronaldo devrinden sonra o sene Real Madrid'e transfer olan Eden Hazard kapak yıldızı olmayı başarmıştı. FIFA, PES'le olan rekabette önde giderken rekabeti farklı boyutlara getirecek Volta oyun modunu oyuna getirirken rekabeti top dinamik güncellemesiyle bitirdi.

12. Kylian Mbappe - FIFA 21

12. Kylian Mbappe - FIFA 21

FIFA'nın kapak yıldızı serisinin yeni, en genç ve en geleceği açık kapak yıldızı Kylian Mbappe. Mbappe, 2017'de Paris Steint-Germain forması giydiğinden beri rekorlarıyla, futbol oyunayışıyla ve attığı gollerle futbol dünyasının yeni bir soluk getimişti. FIFA 21 diğer FIFA'lara nazaran daha az yenilikler getirmiş.

13. Kylian Mbappe - FIFA 22

13. Kylian Mbappe - FIFA 22

Kylian Mbappe serisi devam ediyor! FIFA 22 henüz daha çıkmadı, ancak tanıtım videoları ve oynanış videoları sayesinde FIFA severler FIFA 22'nin neye benzeyeceğini biliyor. Önceki FIFA'lara göre grafikte devrimsel değişiklikler yok,  HyperMotion teknolojisi sayesinde tüm animasyon düzeni yeniden yaratılacak, artık futbolcular daha gerçekçi hareket edecek ve 4 bin yeni animasyon oyunun bünyesine kayıt olacak.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
simurg

fifa 07'nin üstüne tanımam :') bir de 05 ama 07 başkaydı be.. ahh zaman, canımı yakıyorsun..

Sertaç Bigün

Fifa 96 ile başlamıştım ama en güzeli Dennis Bergkamp kapaklı Fifa 99 ah üzümlü kekim :(

Veli Durak

FİFA 23: Samatta :)))