Görüş Bildir
Haberler
FIFA'nın Astronomik Ücret Beklentisinden Dolayı FIFA Serisinin Son Oyunu FIFA 22 Olabilir!

FIFA'nın Astronomik Ücret Beklentisinden Dolayı FIFA Serisinin Son Oyunu FIFA 22 Olabilir!

Burak Kaya
14.10.2021 - 17:35

Oyun dünyasının en uzun soluklu serilerinden olan FIFA, 1993 yılından beri her yıl çıkışını gerçekleştirdi. Sevilen futbol oyun serisinin geleceği ise pek parlak gözükmüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serinin geleceği tehlikede.

Serinin geleceği tehlikede.

PES'i geride bırakarak futbol oyunu denince akla ilk gelen FIFA serisi, her yıl milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor. Oyuncular oyunun FUT modunda yüzlerce saat geçiriyor ve EA, FUT modunda her yıl yüz milyonlarca dolar gelir elde ediyor.

Her şey EA için iyi giderken seriye ismini veren FIFA, şirketten aldığı parada artışa gidilmesini istedi.

Her dünya kupasında EA, FIFA'ya 150 milyon dolarlık bir ücret ödüyordu. FIFA ise bunun 1 milyar dolar olmasını istiyor.

FIFA, EA'den 1 milyar dolar istiyor.

FIFA, EA'den 1 milyar dolar istiyor.

FIFA'nın EA'den istediği bu ücretin karşısında şirketin nasıl bir karar vereceği büyük bir merakla bekleniyor. Artık insanların gözünde bir ikon olan FIFA ismi yerine başka bir isimde oyun çıkartmak, pazarlama konusunda da EA'ya zararlar verebilir.

Öte yandan EA ile FIFA'nın pazarlık yapıp iki tarafında kazancına olacak bir anlaşmaya imza atması da bekleniyor. Eğer kötü bir sonuç çıkarsa EA, serinin yeni ismini şimdiden belirledi.

İsim tescili yapan EA, EA Sports FC ismini spor oyunları için bünyesine kattı. Eğer FIFA ile anlaşılamazsa FIFA'ya elveda deme vakti gelebilir.

FIFA 22 son oyun olabilir.

FIFA 22 son oyun olabilir.

Bu olaylardan dolayı FIFA 22, serinin son oyunu olabilir. İki şirketten de henüz resmi açıklamalar gelmediğinden dolayı serinin ismi konusunda kesinleşen bir bilgi yok.

Bakalım EA, serinin ismini değiştirmeye mi karar verecek yoksa FIFA ile ortak bir anlaşma yaparak seriyi bu şekilde mi devam ettirecek?

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın