Görüş Bildir
Haberler
FIFA'da Devrim Gerçekleşiyor

FIFA'da Devrim Gerçekleşiyor

Batuhan
25.12.2015 - 10:40

FIFA Genel Kurulu, 26 Şubat’ta yeni başkanını seçecek, reform paketini ve bunlara bağlı olarak statü değişikliklerini oylayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya futbolunun patronu FIFA’nın 26 Şubat’taki olağanüstü genel kurulunda hem yeni başkan seçilecek hem de reform paketi oylanacak. Reformlar onaylanırsa FIFA’da çok ciddi bir statü değişikliği yapılacak. İcra Kurulu kalkacak. Yerine konsey gelecek. Burada ve FIFA’daki diğer üst düzey koltuklarda süre sınırlamaları başlayacak.

FIFA, Şubat sonunda bu değişimleri belki tamamen, belki kısmen hayata geçirecek. Ama onlardan önce Ocak ayındaki IFAB toplantısında da önemli konular değerlendirilecek.

Futbol oyun kurallarının belirlendiği IFAB, 7 Ocak’ta Londra’da Royal Garden Hotel’de toplanacak. Bu, kural değişikliklerinin onaylanacağı Mart’taki IFAB Genel Kurulu öncesi yapılacak son hazırlık toplantısı. 2014’te oluşturulan Futbol Danışma Paneli ve Teknik Danışma Paneli’nin hakemlere video desteği için sunacağı raporlar değerlendirilecek. Bu toplantıda konunun artıları-eksileri masaya yatırılıp 4-6 Mart’taki IFAB Genel Kurulu’nda gündeme alınıp alınmaması karara bağlanacak.

2016-17 sezonuyla yürürlüğe girecek şekilde oyun kurallarının dili ve yazımında da bir revizyon hazırlığı var. Üçlü ceza (penaltı, kırmızı kart, ertesi maç oynamama), farklı bir kart uygulamasıyla oyuncuyu maçta belli bir süre kenara alma, uzatmaya giden maçlarda bu bölüm için dördüncü değişiklik hakkı verilmesi de Ocak’taki toplantıda değerlendirilecek.

NTV Spor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0