Görüş Bildir
Haberler
Fethi Tevetoğlu Kimdir, Neden Gündemde? Tarkan ile Fethi Tevetoğlu Akraba mı?

Fethi Tevetoğlu Kimdir, Neden Gündemde? Tarkan ile Fethi Tevetoğlu Akraba mı?

Son şarkısı ile bazı kesimlerin tepkisini çeken Tarkan, birçok kimse tarafından da takdir edildi. Son olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli, mecliste yaptığı grup konuşmasında Tarkan’a tepki gösterirken, Türk Milliyetçiliğinin sembol isimlerinden biri olan Fethi Tevetoğlu'nun da şiirini okudu. Devlet Bahçeli’nin bu açıklaması sonrasında Fethi Tevetoğlu kimdir sorusu gündeme geldi. Peki, Fethi Tevetoğlu kimdir, siyasi kariyeri nedir? Tarkan ile Fethi Tevetoğlu akraba mı? İşte sosyal medyada en çok aratılan konuların başında gelen Fethi Tevetoğlu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Tarkan’ın son şarkısının yankıları sürüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, mecliste bugün yaptığı grup konuşmasında, Tarkan’ın dedesinin kardeşi olan, Türk sağının sembol isimlerinden Fethi Tevetoğlu’nun şiirini okudu.

Fethi Tevetoğlu Kimdir?

Fethi Tevetoğlu Kimdir?

Fethi Tevetoğlu, 31 Ocak 196 yılında doğmuş ve 27 Kasım 1989 yılında vefat etmişti. 

Aslen Rizeli olan ailesi, babasının asker olması nedeniyle İstanbul’da yaşamıştır. Küçüklüğünde babasının etkisiyle Türkçülüğe yönelen Tevetoğlu, özellikle lise eğitimi esnasında bu ilgiyi aktif bir şekle dönüştürmüştür.

Türkçülüğünü, şiire olan düşkünlüğü sayesinde gençlik yıllarında şiirleriyle ifade etmişti. Bu şiirleri dönemin Türkçülerinin dergilerinde sık sık yayınlanmış, bu sayede Nihal Atsız’la tanışmış ve Türkçü mücadeleye katılmıştır. 

Yazarlığa Türkçü dergilerde başladı. Kopuz, Atsız Mecmua, Türk Kültürü, Orhun, Türk Sazı, Çınaraltı, Ülkü, Toprak, Hayat Tarih dergilerinde ve Tasvir, Yeni İstanbul, Son Havadis gazetelerinde yazdı. Türk Ansiklopedisi'nde fahrî yöneticilik yaptı ve maddeler yazdı. 

Komünizmle Mücadele Derneği'nin de kurucularındandır. Tevetoğlu, Türkçülüğün İkinci Dünya Savaşı nedeniyle uluslararası siyasi konjektörünün de etkisiyle yükselmesinde önemli rol oynamıştır, Türk siyasetinde Türkçülüğün savunucularından biri olmuştur.

Fethi Tevetoğlu, Tarkan’ın dedesi kardeşidir.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın