Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 2-1 Sivasspor

Fenerbahçe 2-1 Sivasspor

Enver K.
28.12.2015 - 19:07 Son Güncelleme: 28.12.2015 - 22:04

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor'u 2-1 mağlup etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pereira: "Çok pozisyona giriyoruz ve iyi futbol oynuyoruz"

Pereira: "Çok pozisyona giriyoruz ve iyi futbol oynuyoruz"

Sivasspor’u 2-1 yenerek Spor Toto Süper Lig’de ilk yarı 40 puanla 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe’de Vitor Pereira, mücadeleyi değerlendirdi.

İlk yarıdaki skorun oyunun hakkını yansıtmadığını belirten Pereira, “1. dakikadan 90. dakikaya kadar baskılı bir oyun oynadık. Hücumu istedik ve pozisyonlar ürettik. Bu pozisyonları değerlendirebilseydik maçı çok erkenden bitirebilirdik. İyi organize olan bir takımla oynadık. Takımımın mücadele gücü her zaman yüksekti. Hiçbir şey yokken kalemizde gol gördük. Soyunma odasına giderken hak ettiğimiz sonucu alamadık. İkinci yarıda dağınık görüntü sergiledik. Ama yine de 2-3 gol atabilirdik. Pozisyonları sonuçlandırma anlamında olgunluğa ulaşamadık” ifadelerini kullandı.

TARAFTARA TEŞEKKÜR

Portekizli teknik adam, her zamanki gibi taraftarlar hakkında da konuşarak, “Taraftarlarımıza gerçekten harika. Hiçbir çalıştığım kulüpte böyle tutkulu bir taraftar görmedim. Bugün aldığımız galibiyette bize çok yardımcı oldular. Takımım ve kendim adına onlara teşekkür ediyorum. İçeride ve dışarıda her zaman yanımızdalar” yorumunu yaptı.

“EN İYİ OLDUĞUMUZU KANITLAMAMIZ GEREKİYOR”

Fenerbahçe’nin hocası Pereira, ligin ikinci yarısına kendilerinden emin olarak gittiklerini ve çok çekişmeli 17 hafta olacağını söyleyerek, “Ligin ikinci yarısı da ilk yarıda gibi çekişmeli geçecek. İlk 2 sıra arayı açmış gibi görünüyor. Ama 3’ten aşağısı birbirine yakın. Çok pozisyona giriyoruz ve iyi futbol oynuyoruz. Kendimizden emin olarak ikinci yarıya giriyoruz. Dinlendikten sonra ikinci yarıyı düşüneceğiz. İkinci yarıda bir kez daha en iyi olduğumuzu kanıtlamamız gerekiyor” dedi.

Okan Buruk: "Böyle komedi görmedim, elleri ayakları titriyor"

Okan Buruk: "Böyle komedi görmedim, elleri ayakları titriyor"

Spor Toto Süper Lig’de ilk yarının son haftasında Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen Sivasspor’da Fırat Aydınus’a tepki vardı! Beykan Şimşek’in ardından teknik direktör Okan Buruk da yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda Aydınus’a büyük eleştiri getirdi.

Buruk, sözlerine maçı değerlendirerek başlarken, ardından Fırat Aydınus’un yönetimine tepkisini, “Maçın başından sonuna kadar hakemlerin baskını yedik! Her büyük maçta bunu hissediyorum. Cicinho’ya çıkan sarı kart var. Ben böyle kart görmedim! Ben böyle komedi görmedim! Böyle bir komedi olamaz” sözleriyle gösterdi.

Maça gelmeden önce hakemlerin böyle kararlar vereceğini bildiklerini belirten Sivasspor’un hocası Buruk, “Bir şekilde şunu kabul etmek lazım; büyük sahalara çıkan hakemlerin elleri ayakları titriyor. Hakemler futbolu da bilmiyorlar! Setkus oyunu başlatacak ama seyirciler ıslıkladı diye hakem kalecimi uyarıyor! Ben bugünkü mağlubiyetimi hakemlere bağlamıyorum ama hakemler doğruları versin yeter. Üzülüyoruz… Maça gelmeden önce bunları biliyoruz. Belki oyuncularım da bunu biliyor. Cicinho’ya diyorum ki, “Neden yakın oynamıyorsun?” Kart görmekten korkuyor yani! Hepimiz eleştirilip, ıslıklanıyoruz. Kimse bunun sonunda ölmüyor yani. Yine klasik şeyleri bugün yaşadık” şeklinde konuştu.

Okan Buruk, 2-1’lik mücadeleyi ise şöyle değerlendirdi;

“Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Sahaya seyircisiyle iyi şeyler yapmaya çıkmışlardı. Biz bu maça hazırlanırken, Fenerbahçe’nin defansif zaaflarına çalışmıştık. Oyuncularıma buna doğru cevap vermedi. Ofsayta düştük, topu kapamadık zaman zaman da iyi tercihler yapamadık. Konuştuğumuz boş alanlar oldu ama yapamadık. Bizim için kötü maçlardan biriydi. Maçın gidişatı bizim için kötüydü.”

Fenerbahçe 2-1 Sivasspor

Fenerbahçe 2-1 Sivasspor

Karşılaşmaya ev sahibi ekip hızlı başladı. Robin van Persie 24’te maçtaki gol perdesi açtı.Diego’nun ceza alanı dışından şutunda kaleciden dönen topa Uçan Hollandalı altıpasın gerisinden sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderiyor: 1-0

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yiğido 43’te maç skoru dengeledi. Cicinho’nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burhan Eşer ceza alanı sağ çaprazında topu arka direğe havalandırdı. O bölümde Beykan Şimşek sağ ayağıyla gelişine vuruşunu yaparak golünü attı: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe Sivasspor kalesinde baskı kurdu. Sarı-lacivertli ekip yakaladığı mutlak gol pozisyonlarını değerlendiremedi. 77’da Kjaer Fenerbahçe’yi mücadelede tekrar öne geçirdi. Caner Erkin’in sol kanattan yaptığı ortaya Simon Kjaer, kaleci Ernestas Setkus’dan önce kafa vuruşunu yaptı ve topu filere yolladı: 2-1

Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
10
7
3
3
1
0