Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 1-3 Molde

Fenerbahçe 1-3 Molde

Fatih
17.09.2015 - 18:00 Son Güncelleme: 18.09.2015 - 00:33

Pereira: "Sadece 1 maç kaybettik"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Molde mağlubiyeti sonrası açıklamalarda bulundu.

Portekizli teknik adam yaptığı açıklamalarda ilk yarının genelinde istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını dile getirirken, 'İlk yarıda aslında kaliteli bir oyun ortaya koyuyorduk. Belki de şu ana kadar bu sezon oynadığımız en iyi ilk yarıydı. Biz golü çok isterken golü bulan taraf onlar oldu. Devre arasında takım içinde bazı konuşmalar yaptık. Eksiklerimizi kapatıp ikinci yarıya daha iyi başlamak istedik. Ama kontratak golüyle 2-1 yenik duruma düştük. İkinci golden sonra hem taktiksel, hem de duygusal anlamda kontrolümüzü kaybettik. Üzgünüz. Bizim için kötü bir geceydi bu gece. Ama kalitemizi göstermemiz, Avrupa Ligi'nde sözü geçen bir takım olduğumuzu gösterebilmek için önümüzde birçok fırsat var. Üç gün sonra ligde çok önemli bir maça çıkacağız. O maça kadar konsantrasyonumuzu toparlayıp galibiyet almak istiyoruz. Taraftarımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Onları bu akşam iyi bir sonuçla evlerine göndermek isterdik ama olmadı. İkinci yarıdaki oyunumuzu onlar hak etmediler. Ben geçmişe takılıp kalmayı seven birisi değilim. Üç gün sonraki maça odaklanıp daha iyi bir takım olmaya çalışacağız.' dedi.

'YENİLGİ FABIANO'NUN SUÇU DEĞİL'

Pereira, Volkan yerine Fabiano ile maça başlamasının kendisinde bir pişmanlık yaratıp yaratmadığı yönündeki soruya şöyle yanıt verdi: 'Mağlubiyet sadece Fabiano'nun sorumluluğu değil. Burada yükü onun üzerine yıkamayız. Biz bu akşam kaybettiysek takım halinde kaybettik. Fabiano yüzünden değil. Onun iyi bir maç çıkarttığını düşünüyorum. Bu şekilde değerlendirmek doğru değil.'

'İKİNCİ GOLDEN SONRA KAFAMIZLA DEĞİL KALBİMİZLE OYNADIK'

Pereira, orta sahada organizasyon eksikliği yaşandığı yönündeki yorumla ilgili de şöyle konuştu: 'İkinci gole kadar biz Molde'den daha iyiydik. Belki 4-5-6 gol atacak kadar pozisyon bulmayı da başardık. Bu pozisyonlaran birisini gole çevirebilsek oyunun tamamı bizim elimize geçebilirdi. İkinci golden sonra beynimizle, kafamızla oynamaktan çok kalbimizle oynadık ve bu durum bize sıkıntı yarattı. Eksik olan oyuncularla ilgili konuşmayı istemiyorum çünkü sahaya çıkan oyuncularım ellerinden geleni yapmaya çalıştılar.'

Goal

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erling Moe: "Bu skoru beklemiyorduk"

Molde Teknik Direktörü Erling Moe, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Norveç temsilcisi Molde, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etmeyi başardı ve grupta liderliğe yükseldi. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Molde Teknik Direktörü Erling Moe, maça iyi hazırlandıklarını belirten Moe, 'Tabi ki Fenerbahçe gibi takımla maça çıkacağınız zaman çok iyi analiz etmenize ve sağlam oyun planı ortaya koymanız gerekiyor. Ekibimizin iyi olması ve iyi oynaması da rol oynadı galibiyette. Savunmayı iyi yaptık ve akıllıca oynadık. Bu fırsatların çıkacağını biliyorduk ve bu fırsatları iyi değerlendirdik. Paslarda oyunu hakimiyetimize aldık. Oyun özellikle en basında ve en sonunda daha zordu. Yine de 3-1 gibi bir skoru başında biz de beklemiyorduk ama kendimize güveniyorduk' şeklinde konuştu.

'ÇOK ZEKİ BİR KAPTAN SEÇTİM'

Molde takımının kaptanı Daniel Hestad hakkında gelen soruya ise Moe, 'Sahaya 40 yaşında bir kaptanla çıktığımın ben de farkındayım. Çok zeki bir kaptan seçtim. Çok akıllı kararlar verebilen birisi. Ayrıca Molde'de bir efsane. Ekibe de özgüven ve güç katan birisi olduğu için bugün sahadaydı' şeklinde cevap verdi.

'TEMPONUN BİZDEN HIZLI OLACAĞINI BİLİYORDUK'

Fenerbahçe'nin oyunun başında kendilerini zorladığını belirten Moe, 'Temposunun bizden daha hızlı olacağını ve alıştığımızın üstünde bir tempo olacağını biliyorduk. Önemli olan ilk 15 dakikayı atlatmaktı. Bunu bilerek de çıktığımız için 'B' planını uygulayacak bir şey olmadı' diye konuştu.

Moe ayrıca toplantının sonunda, 'Bugün bu stadyumdaki taraftarı görmek bizim için büyük bir deneyim oldu. Bu bizim için bir ders olacak' ifadelerini kullandı.

Mackolik

Oyuncuların Açıklamaları;

Fenerbahçe'nin Molde'ye 3-1 mağlup olduğu mücadelede futbolcular maç sonunda açıklamalarda bulundu.

Caner Erkin: 'Altından kalkmasını biliriz'

'İlk önce talihsiz bir gol yedik. Sonuçta bu futbol. Molde bizden daha iyi oynadı ve mücadele etti. Bizim mücadele eksikliğimiz vardı ama altından kalkmasını da biliriz. Taraftarımızında özür dileriz, inşallah böyle bir sonuç bir daha olmaz'

Ozan Tufan: 'Biz de Beklemiyorduk'

''Takımın galibiyet alması benm için daha önemliydi. İlk maçımızda da galibiyet istemiştik ama olmadı. Herkesten, taraftarımızdan özür diliyoruz. Elimizden gelenin daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Böyle olmasını biz de beklemiyorduk ama futbol bu. Olmayan bir penaltı, kötü goller... Burada galibiyet almamız önemliydi. Şimdi Bursaspor maçına hazırlanacağız. Her maça yenmek için çıkacağız.''

Nani: 'Başımızı Kaldırmalıyız'

Mücadele hakkında, 'İkinci gol sonrasında hemen bir gol bulmak istiyorduk, maça ortak olmak için... Futbol böyle bir oyun, hemen gol bulmak istersiniz kendi kalenizde de görebilirsiniz. Bir anlık organizsyon eksikliğinden... Artık başımızı kaldırmalıyız. Büyük takımlar böyle zamanlarda ayağa kalkmasını bilirler. Bu durumdan en iyi şekilde çıkmak isteyeceğiz' dedi.

Diego Ribas ve Jozef'in eksikliği sorulurken, 'Penaltıya kadar sahada üstündük. Ama olmayan penaltı verdi hakem ve sonra gol buldular. Güvenle oynadılar. Maçın gidişatı değişti. 1-1'i de bulduk. Kontrol bizdeyken ikinci golü yedik. O andan sonra işler değişti' sözlerini kullandı

Sporx

Karşılaşma sona erdi. | Fenerbahçe 1-3 Molde

Karşılaşma sona erdi. | Fenerbahçe 1-3 Molde

Fenerbahçe 1-3 Molde

Topla oynama: %61 - %39

Pas yüzdesi: %86 - %71

Toplam şut: 19 - 12

İsabetli şut: 6 - 8

BİLGİ | Fenerbahçe, Avrupa Ligi/UEFA Kupası tarihinde 4. kez evinde 3 ve üstü gol yedi: Cannes (1-5), AZ Alkmaar (3-3), Gladbach (0-3)

BİLGİ | Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi gruplarında yer aldığı üç sezonda da ilk grup maçını kazanamadı. (1 beraberlik 2 yenilgi)

90' | Karambol anı...

Fenerbahçe inanılmaz kaçırdı. Kornerin ardından ceza alanı karıştı. Topu önünde bulan Fernandao vuramadı. Seken topa Alper vurdu, bu kez de defanstan sekti. Son olarak Ozan yokladı ancak bu kez de aut.

84' | Molde 10 kişi

Şener'e ayağı tehlikeli bir şekilde kalkan Elyounoussi, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

⚽ [GOL!] 65' Martin Linnes | Fenerbahçe 1-3 Molde

64' | Molde'nin topu direkten döndü

Molde etkili geliyor. Sağ kanatta topu alan ve tek başına ilerleyen Hoiland, çok sert vurdu ve top sol direkten oyun alanına geri döndü.

BİLGİ | Elyounoussi, bu sezon Molde formasıyla Avrupa kupalarında yedinci maçında beşinci golünü attı.

BİLGİ | Elyounoussi, bu sezon Molde formasıyla Avrupa kupalarında yedinci maçında beşinci golünü attı.

⚽ [GOL!] 53' Mohamed Elyounoussi | Fenerbahçe 1-2 Molde

47' | Topal uzaklardan yokladı

Mehmet Topal yaklaşık 35 metreden kaleyi yokladı, ancak top kalecinin üzerine gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

46' | İkinci yarı başladı.

İkinci yarıya Ozan Tufan ve Robin Van Persie'nin yaptığı santra vuruşu ile başlıyoruz.

BİLGİ | Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki 13 gol girişiminin yedisinde Nani'nin imzası vardı.

BİLGİ | Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki 13 gol girişiminin yedisinde Nani'nin imzası vardı.

Dört şut, üç kilit pas

45' | İlk yarı sona erdi.

45' | İlk yarı sona erdi.

Fenerbahçe 1-1 Molde

Topla oynama: %62 - %38

Pas yüzdesi: %85 - %65

Toplam şut: 12 - 5

İsabetli şut: 4 - 3

BİLGİ | Nani, ilk yarıda 2 tanesi isabetli toplam 4 şut çekti. Molde'nin ise toplam 5 şutu var.

⚽ [GOL!] 42' Nani | Fenerbahçe 1-1 Molde

⚽ [GOL!] 36' Tommy Hoiland (Pen.) | Fenerbahçe 0-1 Molde

İçeriğin Devamı Aşağıda

28' | Nani'den etkili şut

26' | Molde etkili geldi

Fenerbahçe az adamla yakalandı. Elyounussi sert bir şut attı, Fabiano'dan sekti. Ardından Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.

22' | F.Bahçe önemli bir fırsattan yararlanamadı

Nani sağdan ortaladı. Kale önünde bomboş pozisyondaki Volkan Şen kafayı vurdu ancak top kalecinin üstüne gitti.

10' | van Persie kaleyi yokladı

10' | van Persie kaleyi yokladı

Molde ceza sahası önünde topu alan Robin van Persie, şut açısı yapıp plaseyi yolladı ancak kaleci başarılı oldu.

2' | Fenerbahçe etkili başladı

Van Persie, gelen uzun topu harika bir göğüs kontrolü ilealdı. Arkada bekleyen Volkan'a bıraktı, ancak şut etkili değil. Korner.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1' | Mücadele başladı.

Karşılaşma Moldeli futbolcuların yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

Fenerbahçe taraftarından 'The Force Awakens' koreografisi

Fenerbahçe taraftarından 'The Force Awakens' koreografisi

Maç Öncesi Bilgiler

  • Fenerbahçe, Avrupa Kupaları'nda daha önce hiçbir Norveç temsilcisiyle eşleşmedi.

  • Türk takımlarıyla Norveç takımları Avrupa kupalarında daha önce 18 kez karşı karşıya geldi; yedi maçtan galip ayrılan taraf Türk takımları oldu (5B 6M).

  • Fenerbahçe, evinde oynadığı son sekiz Avrupa kupası maçının sadece birini kaybetti (5G 2B).

  • Fenerbahçe, evinde oynadığı son 10 Avrupa maçının altısında gol yemedi.

  • Molde, Avrupa kupalarında oynadığı son dokuz maçta iki galibiyet alabildi (4B 3M).

  • Molde, Avrupa kupalarında oynadığı son yedi deplasman maçından galibiyet çıkartamadı (4B 3M).

  • Fenerbahçe forması giyen Luis Nani, takımının resmi maçlarda attığı son üç golün tamamına katkıda bulundu (iki gol, bir asist).

  • Robin van Persie Feyenoord, Arsenal, Manchester United ve Fenerbahçe formalarıyla çıktığı 69 Avrupa kupası maçında 25 gol attı.

Son 5 Maç

Son 5 Maç

BİLGİ | Luis Nani, Fenerbahçe'nin son üç golüne direkt etki etti.

BİLGİ | Luis Nani, Fenerbahçe'nin son üç golüne direkt etki etti.
İçeriğin Devamı Aşağıda

BİLGİ | Molde, Avrupa kupalarındaki son 7 deplasman maçında galibiyet alamadı.

BİLGİ | Molde, Avrupa kupalarındaki son 7 deplasman maçında galibiyet alamadı.

BİLGİ | Fenerbahçe, evindeki son 8 Avrupa kupası maçının sadece birini kaybetti.

BİLGİ | Fenerbahçe, evindeki son 8 Avrupa kupası maçının sadece birini kaybetti.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0