Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 1-0 Konyaspor

Fenerbahçe 1-0 Konyaspor

Enver K.
08.11.2015 - 16:06 Son Güncelleme: 08.11.2015 - 18:59

Pereira: "En önemli şey takım ruhu"

Maç sonunda yayıncı kuruluşun mikrofonlarına konuşan Portekizli teknik adam şunları söyledi;

Defansif anlamda çok iyi organize olan bir ekiple karşılaştık bugün. İyi kapanıp, çok iyi kontra ataklar yapabiliyorlardı. Hafta için oynadığımız Ajax maçı bizi fazlasıyla yordu. Fiziksel olarak taze bir görüntü vermedik bu maçta. Ama bizi izleyenler gelişmemizin devam ettiğini görmüştür. Rakibimizin pozisyonu bile yok. Bir gol bulduk kazandık ama 4 bile olabilirdi. Ben bütün oyuncularımı bu özverileri için kutluyorum.

Bizim için en önemli şey takım ruhu. Eğer takım ruhunu geliştirebilirsek çok daha iyi olacak. Bu yönde de olumlu gelişmelerimiz olduğunu düşünüyorum. Takım olarak ne zaman baskı yapacağımızı, ne zaman tempoyu artıracağımızı çok iyi biliyoruz. Hucüm olarak bol alternatifli bir ekibimiz var. Oyuna giren oyuncularımız da işlerini çok iyi yaptı. Rakibimizin atağı yok bile. Böyle tehlikeli, çok iyi organize olan bir ekibe sadece bir pozisyon vermek büyük başarı bence. Ben tekrar oyuncularıma teşekkür ediyorum. 

Şampiy10

Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/perei...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocaman: "Kolay kolay ceza sahamıza giremediler"

Spor Toto Süper Lig ekibi Torku Konyaspor’un hocası Aykut Kocaman, 1-0 yenildikleri Fenerbahçe maçından sonra açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa konuşan Kocaman, “Savunma işini başarılı götürdük gol yiyene kadar. Atak kısmına aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu kadar doğru biçimde takım savunmasını yaparken ön tarafta hızlı hücumları ve topu tutma kalitemizin düşüklüğü savunmadaki baskıyı da arttırdı. Ön tarafta çok başarılı değildik. Bu tip takımlara karşı hızlı hücumlar çok önemli” ifadelerini kullandı.

Golü yedikleri dakikaya kadar iyi savunma yaptıklarını belirten tecrübeli hoca, “Bunu yapamayınca Fenerbahçe’nin de baskısı arttı. Golden sonrasını da söylemeye gerek yok. Gole kadar olan kısmın kabul edilebilir bir tarafı vardı. Kolay kolay ceza sahamıza giremediler. Ancak golden sonra takım oyunu genişledi. Arayışlarımız da güçlü arayışlar değildi. Özellikle bu atmosfer için defansif yönü önemli ama onun kadar önemli tarafı da iyi pas yapabilmekti” dedi.

Açık Mert Korkusuz

Kaynak: http://amkspor.sozcu.com.tr/2015/11/0...

Fenerbahçe 1-0 Konyaspor

Fenerbahçe 1-0 Konyaspor

Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta karşılaşmalarında Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Torku Konyaspor'u 1-0'lık skorla devirerek zirve takibini sürdürdü.

İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen maçta sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren gol Fernandao'dan geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça düşük tempoda geçerken, Fenerbahçe yarı sahasına kapanan Torku Konyaspor karşısında gol pozisyonu üretmekte güçlük çekti. Golsüz eşitlikle sona eren ilk yarının ardından tribünlerde de memnuniyetsizlik hakimdi.

İkinci yarıya Nani - Van Persie ve Volkan Şen - Josef de Souza değişiklikleriyle başlayan Fenerbahçe, bu bölümde ise temposunu arttırdı ve pozisyonlar da gelmeye başladı.

77. dakikada Hasan Ali'nin soldan ceza sahasına sokularak yaptığı vuruşta kaleciden dönen topu ağlara gönderen Fernandao, sarı-lacivertli ekibi öne geçiren golü kaydetti. Geri kalan dakikalarda ise gol sesi çıkmadı ve 90 dakika sonunda üç puan Fenerbahçe'nin oldu.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 24'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yerleşirken, Torku Konyaspor ise 16 puanda kaldı.

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ajax karşılaşmasında ilk 11'de forma giyen Luis Nani'nin yerine Ülker Stadı'nda oynanan Torku Konyaspor maçında Jose Fernandao'ya şans verdi.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel oynarken, savunmada Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves ve Hasan Ali Kaldırım görev aldı. Savunmanın önünde Josef de Souza-Mehmet Topal ikilisini bozmayan Pereira, sol kanatta Alper Potuk'u görevlendirdi. Robin van Persie sağ kanada yakın oynarken, Diego Ribas forvet arkasında Jose Fernandao ise ileri uçta forma giydi.

Öte yandan sarı-lacivertli takımı 2010-2013 yıllarında çalıştıran Torku Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, 910 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı.

Maç başlamadan önce başta Gökhan Gönül ve Mehmet Topal olmak üzere bazı Fenerbahçeli futbolcular, eski teknik direktörleri Aykut Kocaman'ın yanına gidip, sarılarak başarılar diledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
13
9
3
1
1
0