Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe Avrupa'da Doludizgin

Fenerbahçe Avrupa'da Doludizgin

Enver K.
11.03.2016 - 10:59

Fenerbahçe Kulübü'nün futbol, basketbol ve voleybolda mücadele eden 4 takımı, Avrupa'da yoluna doludizgin devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Futbolun yanı sıra erkek ve kadın basketbol ile kadın voleybolunda Avrupa'nın zirvesinde yer almak isteyen sarı-lacivertlilerde, bu hafta için alınan sonuçlar camianın yüzünü güldürdü.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Portekiz'in Braga takımını 1-0 yenen futbol takımı, çeyrek final için avantaj sağladı. Erkek basketbol takımı ise THY Avrupa Ligi'nde Rusya deplasmanında Lokomotiv Kuban'ı yenerek, Top 16 turunun bitmesine 4 hafta kala çeyrek finali garantiledi.

Kadın basketbol takımı da yine hafta içi FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek finalinde Polonya'nın Wisla Can-Pack takımını ilk maçta mağlup ederek, Dörtlü Final için önemli bir adım attı.

Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı ise DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunda Dinamo Moskova'yı bu hafta oynanan ilk maçta 3-1 yenerek, Dörtlü Final'in kapılarını araladı.

Futbolda hedef Basel

Futbolda hedef Basel

UEFA'dan ceza almadan önce en son Avrupa macerasında Avrupa Ligi'nde finalin kapısından dönen Fenerbahçe, hedefine bu sefer ulaşmak istiyor.

Avrupa oynadığı son 8 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve etkili bir performans ortaya koyan sarı-lacivertlilerde hedef, İsviçre'nin Basel şehrinde 18 Mayıs'ta oynanacak finalde mücadele etmek.

Erkek basketbol takımı tutulamıyor

Erkek basketbol takımı tutulamıyor
Erkek basketbol takımı tutulamıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Basketbolda erkek takımı, aldığı başarılı sonuçlarla şu anda Avrupa'nın en formda ekibi olarak dikkati çekiyor.

THY Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalmayı başaran ilk takım olan Zeljko Obradovic'in öğrencileri, şampiyonluğun da en büyük favorilerinden biri olarak gösteriliyor.

Lokomotiv Kuban galibiyetiyle Top 16 grubundan lider çıkmak için de büyük avantaj sağlayan Fenerbahçe, çeyrek finali de geçip 13-15 Mayıs'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılacak Dörtlü Final'de şampiyonluk mücadelesi vermek istiyor.

Kadın basketbolda hedef şampiyonluk

Kadın basketbolda hedef şampiyonluk

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, son 4 sezondur şampiyonluğun kıyısından döndüğü FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ni bu yıl kazanmayı hedefliyor.

Wisla Can-Pack'ı karşısında ilk maçı kazanan ve Dörtlü Final için sadece bir galibiyete ihtiyacı olan sarı-lacivertliler, son 4 sezonda Avrupa'da ikişer kez ikincilik ve dördüncülük yaşadı. Sarı-lacivertli takım, yapılan yatırımların karşılığını bu yıl Avrupa şampiyonu olarak almayı planlıyor.

Kadın voleybolunda da yola devam

Kadın voleybolunda da yola devam

Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı da yoluna namağlup şekilde emin adımlarla devam ediyor.

Hafta içi DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunda Dinamo Moskova'yı ilk maçta 3-1'le geçen sarı-lacivertliler, Dörtlü Final için önemli bir avantaj yakaladı. Sarı-lacivertliler, 2012'de yaşadığı Avrupa şampiyonluğuna bu yıl yeniden ulaşmak istiyor.

Fenerbahçe Grundig, bu yıl Avrupa'da oynadığı 9 maçtan da sahadan galibiyetle ayrıldı.

Evini kale gibi kullanıyor

Fenerbahçe'nin Avrupa'da şampiyonluk parolasıyla yoluna devam eden 4 takımı da evini adeta kale gibi kullanıyor.

Sarı-lacivertlilerin erkek basketbol ve kadın voleybol takımları bu sezon Avrupa'da sahalarında maç kaybetmedi.

Futbol takımı Kadıköy'de bu sezon ligde yenilgi yüzü görmezken Avrupa'da ise sadece bir defa sahasında mağlup oldu.

Erkek basketbol takımının bileğini ise bir yılı aşkın süredir Ülker Sports Arena'da büken bir takım çıkmadı. Obradovic'in öğrencileri Avrupa Ligi'nde evinde oynadığı son 17 maçı da kazandı.

Sarı-lacivertlilerin kadın basketbolcuları ise son 6 yılda evinde sadece 2 maç kaybetti. Sarı-lacivertliler 2010-2011 sezonundan bu yana sahasında oynadığı 44 maçta 42 galibiyet elde ederek önemli bir istatistiğe imza attı.

Fenerbahçe Grundig de bu yıl seyircisi önünde maç kaybetmedi. Avrupa'da namağlup yoluna devam eden sarı-lacivertli kadın voleybolcular, sahasında oynadığı 5 maçı da kazanırken rakiplerine sadece 3 set alma imkanı tanıdı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
22
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın