Görüş Bildir
Haberler
Felçli Umut'un Elektriği Kesildi

Felçli Umut'un Elektriği Kesildi

FreiGeist
10.02.2015 - 13:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

ANTALYA'da geçirdiği trafik kazası sonucu tüm vücudu felç olan ve gerçek kimliği belirlenemediği için Umut adı verilen gencin yaşadığı evin elektriği, 427 liralık borç yüzünden kesildi. Koruyucu anneliğini yapan Gülsüm Kabadayı elektrik parasını ödeme imkanının olmadığını söyledi.

Aksu İlçesi'nde 7 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından uzun süre Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kalan ve gerçek kimliği belirlenemediği için Umut adı verilen genç, Gülsüm Kabadayı tarafından koruyucu annelik statüsüyle bakım altına alındı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün denetiminde Gülsüm Kabadayı'nın koruyucu anneliğini yaptığı Umut'un yaşadığı evin elektriği, CLK Akdeniz çalışanları tarafından borç nedeniyle kesildi.

Şiddetli yağmur, soğuk ve fırtına yaşanan Antalya'da Meydan Kavağı Mahallesi'ndeki eve gelen 427 lira tutarlı fatura ödenmediği için Umut da soğukta kaldı. Daha önce hiç bu kadar yüksek tutarlı fatura gelmediğini belirten Gülsüm Kabadayı, “Bu kez faturamız çok yüksek geldi. Herkes bundan şikayet ediyor zaten ve bize de 427 TL geldi. Ödeyemedik. Muratpaşa Kaymakamlığı'na başvurup yardım talebinde bulundum, ama reddettiler. Umut'un yatağından birçok malzemesine her şey elektrikle çalışıyor. Görevliye 'kesme' diye yalvardım. Ama benimle hiç konuşmadı bile, kesip gitti. Umut soğukta kaldı' diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamayan Gülsüm Kabadayı, Umut'a yapılan yardımların devlet kontrolündeki hesapta tutulduğunu ve bakım ücreti dışında bir ücret almadığını, elektrik parasını ödeme imkanının da olmadığını söyledi.

Antalya, Burdur ve Isparta'da yaklaşık 1 milyon 800 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren CLK Akdeniz Elektrik, 1.5- 2 aylık yüksek bedelli faturalar nedeniyle yoğun tepki ve protestoların hedefi haline gelmiş, çeşitli eylemler düzenlenmişti. CLK Akdeniz'e yönelik tepkiler halen sürüyor.

Mehmet ÇINAR | DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0