Görüş Bildir
Haberler
Federal Yargıç: 'ABD Hükümeti Apple'a Baskı Yapamaz'

Federal Yargıç: 'ABD Hükümeti Apple'a Baskı Yapamaz'

Batuhan
01.03.2016 - 11:32 Son Güncelleme: 01.03.2016 - 13:37

ABD'de bir federal yargıç, iPhone'ların şifresinin kırılması konusunda Amerikalı teknoloji devi Apple'a baskı yapılamayacağına hükmetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

New York Doğu Bölgesi Mahkemesi Yargıcı James Orenstein, Brooklyn'de devam eden bir uyuşturucu davasında, ele geçirilen bir iPhone'un şifresinin kırılma talebini reddetti.

Orenstein, kararında, 'ABD hükümeti, soruşturma kapsamında, Apple'ı rızası dışında bir yükümlülüğe zorlayamaz' ifadesini kullandı.

Karar, FBI'ın San Bernardino soruşturmasını da etkileyebilir. FBI, Aralık 2015'te ABD'nin San Bernardino kentinde terör saldırısı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone'un şifresinin kırılmasıyla ilgili Apple'dan yardım talep etmişti. Ancak Apple, dünya genelindeki milyonlarca iPhone kullanıcılarının gizlilik ve güvenlik haklarına işaret ederek, bu talebi geri çevirmişti.

Apple ile FBI arasında çekişme ülkede ulusal güvenlik ve bireylerin güvenlik hakları arasında tartışmaya yol açarken, Orenstein kararında bu ikileme de dikkati çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplumdaki farklı görüşlerin acilen bir denge bulmasının önemini vurgulayan Orenstein, kararında, 'Bu tartışma bugün yapılmalı ve günümüzün teknolojik ve kültürel gerçeklerini değerlendirebilen kanun koyucular tarafından ele alınmalı' dedi.

Apple, FBI ve Adalet Bakanlığının avukatları 22 Mart'ta, 'San Bernardino davası'nın duruşmasında karşı karşıya gelecek.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
3
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

dünyanın en büyük şirketi 145 milyar dolar, abd nin en büyük kar marjı 20 milyar dolar, ihracat ve teknoloji kalbi, götün yiyosa mahkeme kararıyla saldır bak... Devamını Gör

uzundonlu_kisot

adalet sistemini çok seviyorum bu ülkenin...

Dex Dex

Götünden donunu alsalar haberi olmayacak komplo teorisyenlerimiz olayı çözmüş , bundan sonra ne denilirse boş .