Görüş Bildir
Haberler
FED'in Faiz Oranını Sabit Tutmasının Ardından Bitcoin ve Kripto Piyasaları Yükselişe Geçti!

etiket FED'in Faiz Oranını Sabit Tutmasının Ardından Bitcoin ve Kripto Piyasaları Yükselişe Geçti!

Well Ok Then
15.12.2021 - 22:20

Bugün yapılan toplantının ardından, FED faizi sabit tutma kararı aldı. Piyasalar FED başkanı Powell'ın açıklamalarını beklerken faizin sabit tutulmasına nasıl tepki verdi? 

İşte detaylar! 

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

FED faizi sabit tuttu.

FED faizi sabit tuttu.

15 Aralık Çarşamba günü Türkiye saatiyle saat 22.00'da açıklanan FED kararı ile faizlerin sabit tutulduğu duyuruldu.

Bu kararın ardından Bitcoin hemen yükselişe geçti!

Bu kararın ardından Bitcoin hemen yükselişe geçti!

Faiz kararının açıklanmasının ardından 49.000 dolar seviyesinin üstünü gören Bitcoin'in daha da yükselmesi bekleniyor. Ancak burada önemli olan başkan Powell'ın açıklamaları olacak. Kripto piyasalar ile ilgili olumsuz yorumlar gelirse tekrar bir düşüş yaşanabilir.

Altcoinlerde de tepki olumlu.

Altcoinlerde de tepki olumlu.

Uzun süredir düşüş halinde olan altcoinler ve diğer kripto para birimleri FED'in faiz kararının ardından derin bir nefes almışa benziyor. Ethereum, Solana ve Ripple gibi birçok altcoin biz bu yazıyı kaleme alırken yükselmeye devam ediyor. Ethereum (ETH) 3.800 dolar seviyelerinden 3.900 seviyesinin üstüne kadar yükseldi. OKEx coin (OKB) ise 31 dolardan 32 dolar seviyelerine kadar geldi. Solana (SOL) 168 dolardan 176 dolar seviyelerine kadar çıktı. Yine Polkadot (DOT) 25 dolar seviyelerinden 27 dolar seviyelerine kadar çıktı.

FED'in bu kararı Metaverse kripto para birimlerinde boğa sezonunun başlangıcı olabilir mi?

FED'in bu kararı Metaverse kripto para birimlerinde boğa sezonunun başlangıcı olabilir mi?

Son dönemde popülerliği her geçen gün artan ancak bir türlü istenilen seviyelere gelmeyen metaverse evrenlerinin kripto para birimleri de faiz kararının ardından yükseldi. Bu yükseliş uzun zamandır beklenen boğa piyasasının başladığı anlamına gelebilir mi? Bunu söylemek için henüz erken olsa da olumlu havanın devam etmesiyle neden olmasın?

FED Başkanı Powell neler söyledi?

FED Başkanı Powell neler söyledi?

Kripto piyasalar ile ilgili bir yorum yapmayan Powell enflasyonun Omicron varyantı sebebiyle beklenenden uzun sürdüğünü söyledi. Ayrıca tapering tamamlanmadan yani Mart ayının sonuna kadar bir adım atmayı düşünmediklerini belirtti. Ekonomik büyümenin hala hızlı olduğunu ve enflasyonun beklentilerinin üzerinde seyrettiğini ancak 2022 sonunda enflasyonu istedikleri seviye olan %2'ye çekeceklerini vurguladı. Para politikasında sıkılaşmanın ise kademeli olacağını belirtti. Bu da önümüzdeki yıl faiz artırımı ihtimalini güçlendirdi. Ekonomik göstergelerin Mart sonuna kadar istendiğini gibi seyretmemesi halinde kripto para piyasalarını baskılayacak bir döneme girilebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın