Görüş Bildir
Haberler
Fazla Severek Tüketmesek de Binbir Derde Deva Zencefilin 10 Bilinmeyen Faydası

Fazla Severek Tüketmesek de Binbir Derde Deva Zencefilin 10 Bilinmeyen Faydası

Sinem AKGUN
02.11.2016 - 12:57

Gribe iyi geldiğini hepimiz biliyoruz. Öksürünce, hapşurunca sevmesek de tükettiğimiz bu mucizevi yiyeceğin bilinmeyen faydalarını duyunca gün içerisinde daha sık tüketmeye başlayacağınıza şüphem yok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kanserle savaş!

10. Kanserle savaş!

Bugünlerde herkes bir şekilde kanserle mücadelenin ne kadar zorlu bir süreç olduğunu biliyor. Bu durum genetiğimizle ilgili olsa da, önlenebilir olduğunu da biliyoruz. Bir çok çalışma günlük beslenmemize zencefil eklemenin bağırsak, prostat, kolon, rahim, meme ve cilt kanserini önlemede etkili olduğunu gösteriyor. 

Sahip olduğu 6-gingerol sayesinde zencefil antioksidan kaynağı, tümör savar ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere sahip. Çiğ olarak tüketmeniz 6-gingerol'ü daha fazla almanızı sağlıyor.

9. Alzheimer'ın önüne geç!

9. Alzheimer'ın önüne geç!

Tüm dünyada sıklığı gittikçe artan bu hastalık sinir sistemini etkiliyor ve genellikle 60-70 yaşından sonra meydana geliyor. Eğer ailende böyle bir geçmiş varsa, mutlaka günlük hayatına zencefil eklemelisin. 

Yapılan çalışmalar zencefilin beyin hücrelerinin ölümünü yavaşlattığını ve bilişsel davranışları desteklediğini gösteriyor. Amerika'da 60 yaş üstü kadınlarla yapılan zencefil çalışmasında; zencefili günlük beslenmesine fark ettirmeden eklenen hastaların daha iyi hatırladıkları, beyin fonksiyonlarının ise 10 yaş kadar gençleştiği görülmüş.

8. Mide sorunlarını çöz!

8. Mide sorunlarını çöz!

Neredeyse toplumun %50'si reflü, gastrit, gaz veya mide ekşimesi problemleriyle uğraşıyor. Zencefilin düzenli kullanımı, mide kapağı sorunlarını önleyerek yemeklerin geri kaçmasına engel oluyor. Midedeki asit seviyesini azaltıyor ve 'helicobacter pylori' bakterileriyle savaşarak midenizdeki sorunları çözmeye aday.

Amerika'daki çalışmalarda; mide hastalıkları için kullandıkları ilacın yerine zencefil tüketen hastaların, ilaç kullandıkları döneme göre daha iyi hissettikleri görülmüş.

7. Fazla kilolarından kurtul!

7. Fazla kilolarından kurtul!

Bugün bir çok hastalığın sebebi olarak görülen fazla kilolarla, diyabetin, kalp hastalıklarının, kolesterol ve tansiyonun ilişkisi bulunmuş durumda. İştah kesmesi, metabolizma hızlandırması ve yağ yakmasıyla zencefil sizi fazla kilolardan koruyor. Fazla kilonuz yoksa hastalık riskinden de kurtulmuş oluyorsunuz.

6. Kaslarını güçlendir!

6. Kaslarını güçlendir!

Egzersiz yaptığınız zamanlarda hepiniz kas ağrısı çekmişsinizdir. Bu kas ağrılarını önlemede ve dindirmede zencefilin etkisi olduğu kanıtlanmış. Düzenli zencefil kullananların, spor sırasında daha geç yorulduğu, daha yüksek enerjiye sahip olduğu görülmüş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Baş ağrısına engel ol!

5. Baş ağrısına engel ol!

Bazı dönemlerde hepimizin en büyük sorunu, strese bağlı veya gribe bağlı olarak gelişen baş ağrılarını önlemede zencefilin etkisi oldukça büyük. Sinüslerin boşalmasını sağlayarak gribe bağlı baş ağrısının önüne geçiyor. Strese dayalı baş ağrısında ise antiinflamatuar etkisiyle sizi korumaya yardımcı oluyor.

4. Gebelere mucize

4. Gebelere mucize

Hamilelerin ilk aylarda görülen mide bulantısına engel olan bu minicik sarı yiyecek mideyi yatıştırıcı ajanlara sahip. Bu sayede sabah uyanır uyanmaz lavaboya değil, lezzetli ve sağlıklı bir yumurta yapmak için mutfağa koşacaksınız.

3. Hassas sendromu engelle!

3. Hassas sendromu engelle!

Belki bir çok kişinin duymadığı bir hastalık bu. Bağırsakların biraz duygusal davranmasına hassas bağırsak sendromu deniliyor. Sancı ve kramplarla tuvalete çıkmanıza sebep olabilen bu hastalığın sebebi bilinmese bile zencefilin iyi geldiği kanıtlanmış. 

Zencefil bağırsaklarınızdan atılacak olan artıkların düzenli olarak ilerlemesini sağlıyor.

2. Nükleer gücü

2. Nükleer gücü

3. Dünya Savaşının başlaması an meselesi ve eğer yakınlarda bir baz istasyonu varsa mutlaka tüketmen gereken yiyecekler arasında. Atom bombası sırasında nükleer etkiden en az etkilenen kişiler üzerinde yapılan çalışmada düzenli zencefil tüketimi olduğu görüldü.

1. Emilimi arttır!

1. Emilimi arttır!

Sen belki farkında olmayabilirsin ama vücuduna aldığın her yiyecek sindirim ve emilim operasyonu geçiriyor. Vücut için yararlıysa emilerek depo edilip kullanılıyor, eğer değilse vücuttan atılmaya çalışılıyor. Yararlı yiyecekleri çok tükettiğimiz bu günlerde emilim oldukça kıymetli. Eğer sağlıklı bir hayata başlamak ve kilo vermek istiyorsanız mutlaka tüketmeniz gerekiyor. 

Nasıl ve ne kadar tüketeceğim diyorsan; günde 1 tatlı kaşığı büyüklüğünde bir zencefili rendeleyerek salatalarda kullanabilir, tüm gün ofiste çay, su içtiğin bardağa atarak bu mucizeye kavuşabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyetisyen Sinem Akgün

Ankara Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde hizmet vermektedir.

Kaynak: https://dytsinemakgun.com/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sezen Durulur

Harika bir makale olmuş. Zencefil ile biraz daha fazla detay isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz. https://yerlikadin.com/zencefil-nedir-nelere-faydalidir... Devamını Gör

ha_sankutay

zencefili keşfedin