Görüş Bildir
Haberler
Fazla Efor Sarfetmeden Egzersiz Yapmanın 10 Etkili Yolu

Fazla Efor Sarfetmeden Egzersiz Yapmanın 10 Etkili Yolu

MeTeam Club
14.04.2016 - 12:47

Hayatlarımız çok yoğun ve araya bir de egzersiz sıkıştırmak, özellikle de giyinip spor salonuna gitmeyi gerektiriyorsa çok zor gelebilir. Ama aslında bu efora kesinlikle değer. Özellikle de sizi daha mutlu yapacağını, bir sürü sağlık probleminden koruyacağını düşünürseniz. 

Ve gerçek şu ki, hiç de zor olması gerekmiyor. Hayatınıza biraz hareket katmak için giyinip spor salonuna gitmeniz gerekmez. Yaşantınızda yapacağız bir iki ufak değişiklik ile daha sağlıklı, fit bir vücuda kavuşabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki küçük değişiklikleri hayatınıza katmanız yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha fazla ayakta durun

1. Daha fazla ayakta durun

Sürekli oturmak dolaşımınızı kısıtlar, metabolizmanızı yavaşlatır, kaslarınızın gelişimini durdurur ve bağlarınızın kısalmasına yol açar. Her gün 1 saat egzersiz bile yapsanız geri kalan zamanda sürekli oturuyor olmanızı telafi etmez. Ama merak etmeyin çözümü basit: Sadece ayakta durmanız yeterli. 

Toplu taşıma araçlarında ayakta durabilirsiniz, ofiste kısa toplantılarınızı ayakta yapabilirsiniz, bu şekilde daha yaratıcı da olabilirsiniz. Buna değecektir, ayakta durmak oturmaya göre daha fazla kalori harcamanızı sağlar ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskinizi de azaltır.

2. Alışveriş yapın! Evet doğru duydunuz

2. Alışveriş yapın! Evet doğru duydunuz

Online alışverişi unutun. Gerçek sporcular kendi pazar torbalarını kendi taşır. Bu bayanlar için iyi bir haber. Ağır alışveriş torbalarınızı iki elinizde eşit olacak şekilde taşımak doğru yapıldığında hem kollarınızı, bacaklarınızı çalıştırır, hem de kondisyonunuzu arttırır ve sonuç olarak yağ yakmanızı da sağlar. Bundan daha kolayı olamaz, sırtınızı düz tutarak, omuzlar geride ve başınız dik olacak şekilde iki elinizde ağır bir şey taşımanız yeterli. O zaman haydi online alışverişi bırakın, market alışverişinizi kendiniz yapın.

3. Yürüyün!

3. Yürüyün!

Bunu daha önce çok duydunuz. Bunun nedeni yürümenin metabolizmanızı hızlandırmaya ve kalori yakmanıza yararı olmasıdır. Tabii ki koşmak daha fazla kalori yaktırır ama aynı zamanda hazırlık yapmanıza, üzerinizi değiştirmenize, terlemenize, duş almanıza da yol açar. Yürümeyi ise günlük hayatınızda ekstra efor harcamadan yapabilirsiniz. İşe giderken ya da eve dönerken bir durak önce inin ve yürüyün.

4. Her zaman merdivenleri kullanmayı tercih edin.

4. Her zaman merdivenleri kullanmayı tercih edin.

Aslında bu seçeneği yapmak çok kolay da olsa her zaman yapmamak için bir bahane bulunur. Asansör daha hızlıdır, o gün çok yorulmuşsunuzdur, ağır eşya

taşıyorsunuzdur vs. 

Neden mi? Çünkü bu seçenek her zaman için daha kolaydır ama asıl konu da bu zaten. Merdivenleri çıkmak gibi en ufak egzersiz bile kalorilerin yağa dönüşmesini engellemekte rol oynar.

5. Yerde oturun!

5. Yerde oturun!

Evet, çocuklar gibi...  Neden derseniz, evlerimizde koltuklarımız çok rahat olduğu için çok uzun bir süre hiç hareket etmeden televizyon seyredip, kitap okuyabiliyoruz. Ancak yerde oturduğumuzda aynı şekilde rahat edemeyeceğimizden, sürekli pozisyon değiştirmek zorunda kalırız, bu da hareket etmemizi, gerinmemizi, esnememizi sağlar. Bu sayede de vücudumuzdaki sistemlerimiz hep aktif kalmış olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yapabildiğiniz kadar şınav çekin.

6. Yapabildiğiniz kadar şınav çekin.

Şınav çekmek aslında sanıldığından daha faydalıdır. Eğer düzgün plank pozisyonunda yaparsanız sadece kollarınız ve göğsünüzü değil, karın ve kalça kaslarınızı da çalıştırır. Her gün normalde yapabildiğiniz kadar şınav çekin ve gün geçtikçe üzerine biraz ekleyin. Bu sayede hiç yorulmadan çok sayıda şınav çekmeye alışmış olacaksınız.

7. Bir kapı kirişine barfiks demiri asın.

7. Bir kapı kirişine barfiks demiri asın.

Tüm gün masa başında yayılıyorsanız, artık biraz da barfiks çekmenin zamanı gelmiş demektir. Bu, masa başı çalışmanın omurganıza verdiği zararı düzeltecek, kollarınızı ve karın kaslarınızı çalıştıracaktır. Bir kapı kirişine barfiks demiri asın. Sonrasında gün içinde her oradan geçtiğinizde bir-iki barfiks çekin. Her gün yavaş yavaş arttırarak zamanla istediğiniz sonuçlara erişeceksiniz.

8. Her gün 10 dakika squat yapın!

8. Her gün 10 dakika squat yapın!

Film arasında reklamları beklerken ya da suyun kaynamasını beklerken sadece 10 dakika squat pozisyonunda bekleyin. Hem fazla zamanınızı almaz, hem de bacak, kalça ve karın kaslarınız için çok faydalı. Zamanla alıştıkça farklı squat pozisyonlarına da geçebilirsiniz.

9. Başkalarına yardım edin.

9. Başkalarına yardım edin.

Egzersiz yapmak, hareket etmek için illa spor salonuna gitmeniz ya da fitness hareketleri yapmanız gerekmez. Bir arkadaşınıza taşınması için yardım edebilirsiniz ya da eşiniz için bir koşu ev alışverişine gidebilirsiniz. Hem faydalı olursunuz, hem de egzersiz yapmış olursunuz.

10. Hayatı minimum hareketle geçirmeyi bırakın.

10. Hayatı minimum hareketle geçirmeyi bırakın.

Modern toplum, mümkün olduğu kadar enerji tasarrufu yapmanın iyi bir şey olduğunu öğretmiştir. Ama konu fiziksel aktivite olunca bu pek doğru değildir. Egzersizi kıyafet değiştirmeniz, önce ısınmanız gereken bir süreç gibi düşünmeyin. Her gün biraz hareketlerinizi arttırın, zamanla bu size doğal gelmeye başlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
26
18
7
6
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kenan Özgür

alış veri yapın :D sporun böylesi ...

Kenan Özgür

kesinlikle onedio'nun amacı ne acep :D