Görüş Bildir
Haberler
Fatih Portakal Hakkında Soruşturma Başlatıldı: Gerekçe 'Suç İşlemeye Alenen Tahrik'

etiket Fatih Portakal Hakkında Soruşturma Başlatıldı: Gerekçe 'Suç İşlemeye Alenen Tahrik'

FreiGeist
28.12.2018 - 16:13 Son Güncelleme: 28.12.2018 - 17:17

FOX TV ana haber sunucusu ve gazeteci Fatih Portakal hakkında 'Sarı yelekliler’ eylemine ilişkin sözleri nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

Savcılık, soruşturma kapsamında RTÜK’ten program kayıtlarını istedi.

Savcılık, soruşturma kapsamında  RTÜK’ten program kayıtlarını istedi.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, Fatih Portakal hakkında, 10 Aralık'ta FOX TV ana haber bülteninde sarf ettiği sözleriyle ilgili 'suç işlemeye alenen tahrik' suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Program CD'sinin celbi için RTÜK'e müzekkere yazıldığı ifade edilen açıklamada, 'O tarihten itibaren Cumhuriyet Başsavcılığımıza çeşitli yerlerden gönderilen 16 şikayet, bu soruşturmayla birleştirilmiş olup soruşturma devam etmektedir.' denildi.

Fatih Portakal, 10 Aralık'taki ana haber bülteninde ne demişti? 🎥

Portakal şu ifadeleri kullanmıştı:

'Geçtiğimiz günlerde Sayın İbrahim Kalın'ın da 'İnsanlar haklarını aramak için böyle yapmalılar. Seslerini duyurmak için bu şekilde yapmalılar' diye sözleri vardı. Bunun mümkün olmayacağını biliyorsunuz arkadaşlar. Türkiye'de barışçıl protestoların dahi mümkün olamayacağını, barışçıl bir protesto yapmak için sokağa çıkanların karşısına polis memurlarının, amirlerinden aldığı emirleri uygulamak zorunda olduğunu biliyorsunuz. Evet, Sayın Cumhurbaşkanı böyle söylüyor. İcraatın başında olduğu için söylüyor. Aslında gerçeği bilenler de var. Ben gerçeği görenlerdenim. Kendisi de bence gerçeği söylüyor. Samimi mi o sözünde? Bence değil. Ben samimi miyim sözümde? Ben samimi olduğumu düşünüyorum. Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden? 'Dayak yerim' vesaire... 'Hakkımı arayacağım ama ne yaparım, başım derde girer mi girmez mi?'… Kaç kişi çıkar Allah aşkına söyler misiniz? İşte bu şekilde toplumsal muhalefeti, bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya, yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama maalesef uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası.'

11 Aralık tarihinde 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Portakal hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

11 Aralık tarihinde 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Portakal hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

13 Aralık günü Portakal "Başıma bir şey gelirse sebebi havuz medyasıdır" demişti. 🎥

Cumhurbaşkanı Erdoğan" Edep yoksunu çıkmış sokağa davet ediyor. Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecek" açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan" Edep yoksunu çıkmış sokağa davet ediyor. Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecek" açıklamasında bulunmuştu.

15 Aralık'ta Denizli'de toplu açılış töreninde konuşanı Erdoğan 'Bir tanesi televizyon ekranından, kendini bilmez, haddini bilmez, edep yoksunu, fukarası bir tanesi, çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak. Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecektir, ben buna inanıyorum. Sen ne yapıyorsun, burası Paris mi?' ifadelerini kullanmıştı.

Portakal Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Başları kesilmelidir diyene de bir iki laf edilseydi keşke" ifadelerini kullanmıştı.

17 Aralık tarihinde Konya'da konuşan Erdoğan “Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır sokağa çağırıyor" demiş ve eklemişti: "Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni"

Ünlü sunucu "portakal yiyerek" protesto edilmişti.

Osmanlı Ocakları üyeleri, İstanbul Zeytinburnu'da bulunan FOX TV binası önüne siyah çelenk bırakmıştı.

RTÜK, Fox TV'ye "Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak" gerekçeleriyle ceza kesmişti.

Portakal RTÜK'ün cezaları ile ilgili mesajında "Bilmiyorlar mı, hedefe koydukça, ceza verdikçe izlenirliğimizin arttığını?" yazmıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1043
437
133
108
58
43
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beste kafkar

Savcı sensin, kanun sensin, polis sensin,asker sensin, cellat sensin! Nasıl bir günah işledikte senin gibi bir diktatörün dönemine denk geldi gençliğimiz?

Solucanlı Gübre

duygularima tercuman oldugunuz icin tesekkurler 👏🏻

lunakimu

Fransa'da bile sarı yelek protestolarından dolayı içeride yatan gazeteci yok, Fransa başbakanı bile onları haklı görüyor, özür diliyor ama bizim ülkemizde bu... Devamını Gör

gaydırı guppak

ya 15 temmuz şehitleri derneğine noluyor ben onu anlamadım. Adam yalan bişi dememiş yapamayız demiş protesto edelim demiş. hayır millet ne çok seviyor kazık ... Devamını Gör