Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Portakal’a 'Haddini Bil' Dedi ve Ekledi: 'Bu Millet Patlatır Enseni'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Portakal’a 'Haddini Bil' Dedi ve Ekledi: 'Bu Millet Patlatır Enseni'

FreiGeist
17.12.2018 - 16:07 Son Güncelleme: 17.12.2018 - 16:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Sınır hattı boyunca ABD askerlerine zarar vermeyecek şekilde kendi planlamamıza uygun yerlerden Suriye topraklarındaki operasyonlarımıza her an başlayabiliriz.' dedi. Erdoğan, gazeteci Fatih Portakal’a yönelik “Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni.” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine vatandaşlara hitap etti 🎥

Geçen hafta hükümetin ikinci 100 günlük hedeflerini açıklandığını hatırlatan Erdoğan, bunlardan birisinin Konya Yüksek Hızlı Tren Garı'nın hizmete sunulması, diğerinin ise Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram Belediyesi arasındaki hafif raylı sistemin ihaleye çıkılması olduğunu anlattı.

"Kazada sorumluluğu bulunanlardan hesap sorulacak"

"Kazada sorumluluğu bulunanlardan hesap sorulacak"

Erdoğan, yeni gar binasının yakında hizmete gireceğine işaret etti ve şöyle devam etti:

'Ankara ve Konya arasındaki Yüksek Hızlı Tren yolculuğu inşallah bundan sonra daha konforlu ve rahat hale gelecektir. Bu vesileyle geçtiğimiz perşembe günü Ankara-Konya Yüksek Hızlı Treni'nin Ankara çıkışında ne yazık ki yaşadığı kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Rabbim'den rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aynı kazada yaralananlara Allah'tan şifa temenni ediyorum.

Kazayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Hiçbir istisna olmaksızın kazada sorumluluğu bulunanların tamamından yasalar içerisinde hesabının sorulacağından emin olunuz. Ayrıca bir daha benzer sıkıntıların yaşanmaması için gereken her türlü tedbir de alınacaktır.'

"Teröristlerin gitmesi lazım"

"Teröristlerin gitmesi lazım"

Fırat'ın doğusuna yönelik harekat hazırlığına ilişkin ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüklerini ifade eden Erdoğan, 'Trump ile konuştuk, Fırat'ın doğusundan bu teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse o zaman biz göndereceğiz. Çünkü bizi rahatsız ediyorlar.' dedi.

"Trump olumlu cevap verdi"

"Trump olumlu cevap verdi"

Erdoğan, sözlerinin şöyle sürdürdü:

'Geçtiğimiz hafta Fırat'ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı resmen ilan ettik. Yaptık mı? Yaptık. Sayın Trump ile de bunları görüştük. Kendileri de olumlu cevapları verdiler. Şimdi bunların da takipçisiyiz. Bölgedeki son terörist etkisiz hale gelene kadar Suriye topraklarını karış karış tarayacağız. Yaklaşık 500 kilometrelik sınır hattı boyunca, özellikle de ABD askerlerine asla zarar vermeyecek şekilde kendi planlamamıza uygun yerlerden Suriye topraklarındaki operasyonlarımıza her an başlayabiliriz.'

"Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor" 🎥

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Fatih Portakal’a ilişkin “Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni.” ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal ne demişti?

Portakal, 10 Aralık’ta sunduğu haberde şu ifadeleri kullanmıştı:

'Geçtiğimiz günlerde Sayın İbrahim Kalın'ın da 'İnsanlar haklarını aramak için böyle yapmalılar. Seslerini duyurmak için bu şekilde yapmalılar' diye sözleri vardı. Bunun mümkün olmayacağını biliyorsunuz arkadaşlar. Türkiye'de barışçıl protestoların dahi mümkün olamayacağını, barışçıl bir protesto yapmak için sokağa çıkanların karşısına polis memurlarının, amirlerinden aldığı emirleri uygulamak zorunda olduğunu biliyorsunuz. Evet, Sayın Cumhurbaşkanı böyle söylüyor. İcraatın başında olduğu için söylüyor. Aslında gerçeği bilenler de var. Ben gerçeği görenlerdenim. Kendisi de bence gerçeği söylüyor. Samimi mi o sözünde? Bence değil. Ben samimi miyim sözümde? Ben samimi olduğumu düşünüyorum. Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden? 'Dayak yerim' vesaire... 'Hakkımı arayacağım ama ne yaparım, başım derde girer mi girmez mi?'… Kaç kişi çıkar Allah aşkına söyler misiniz? İşte bu şekilde toplumsal muhalefeti, bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya, yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama maalesef uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası.'

11 Aralık'ta 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Portakal hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

11 Aralık'ta 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Portakal hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

13 Aralık günü Portakal, Twitter'dan şu mesajı paylaşmıştı. 👇

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de yaptığı konuşmada Portakal hakkında "edep yoksunu çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak" demişti.

Fatih Portakal ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda 'Başları kesilmelidir' diyene de bir iki laf edilseydi keşke' demişti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
966
754
509
307
54
35
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
HAZEL LiFE

Fatih Portakal; kısaca diyor ki insanlar haklarını arasın, adaletsizlik olmazsın, halk perişan gelen zamlardan, bunları protesto etsin ama edemiyor. Neden çü... Devamını Gör

can

Fatih Portakal Erdoğan'ın siyasi rakibi mi? Fatih Portakal seçimde aday mı? Nasıl bir şuursuzluktur ki Fatih Portakal'ı millete havale ediyor. Hem de böyle b... Devamını Gör

Kunti kunti

memlekette adalet olsa şu lafindan sonra erfogana dava acilmasi lazimdi