Görüş Bildir
Haberler
Fatih Erbakan: 'Kudüs İçin Acilen TSK Öncülüğünde 'Barış Gücü' Kurulmalı'

Fatih Erbakan: 'Kudüs İçin Acilen TSK Öncülüğünde 'Barış Gücü' Kurulmalı'

Ulaş
12.05.2021 - 11:58

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Kudüs'e yapılan saldırıları sonlandırmak üzere acilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) öncülüğünde 'barış gücü' oluşturulmalıdır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Kudüs'te devam eden şiddet olaylarına dünyanın sessiz kaldığını ve harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. 

Yapılan vahşetin planlı olduğunu belirten Erbakan, 'Şu mübarek ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisi resmen terör estiriyor. İsrail'in Gazze'ye yaptığı füze saldırılarında 9'u çocuk 20 kişi şehit oldu. Mescid-i Aksa'ya, Filistinli Müslümanlara yönelik şiddetli saldırılar 4 gündür devam ediyor. Dünya siyonizmi tarafından atılan bu adım karşısında 50 seneden beri ifade ettiğimiz gibi, tüm İslam alemi olarak yapmamız gereken boş laflar, sözlü kınamalar ve ağlayıp sızlanma yerine, mutlaka fiili adımlar atmak ve yaptırımlar ortaya koymaktır' diye konuştu.

‘Oluşturulacak barış gücüne en büyük desteği ve katılımı TSK sağlamalıdır.’

‘Oluşturulacak barış gücüne en büyük desteği ve katılımı TSK sağlamalıdır.’

Erbakan, İsrail'in Mescid-i Aksa'da saldırısına ilişkin, 'Gün artık konuşma günü değil, icraat günüdür. İslam İşbirliği Teşkilatı, Türkiye'nin çağrısıyla acil olarak tekrar toplanmalıdır. Filistin Devleti'nin talebiyle, Filistin Devleti'nin başkenti Kudüs'e yapılan saldırıları sonlandırmak üzere acilen TSK öncülüğünde bir barış gücü oluşturulmalıdır. Bağımsız devletlerin kendi topraklarına yabancı güçleri davet etmesi uluslararası bir haktır ve bu hak Filistin Devleti tarafından acilen kullanılmalıdır. Oluşturulacak barış gücüne en büyük desteği ve katılımı da TSK sağlamalıdır' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
60
16
10
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

önden gidecek misin ne kolay asker harcıyorsunuz ya siz

Ercan

Türk çocukları araplar için bir daha asla ölmeyecekler...arap özentileri tül perdeden yaptıkları kefenleriyle gidebilirler.

V for Valkyr

Tarihte Türkler, Araplarla savaşmıştır ama Yahudilerle savaşmamıştır. Bilakis Fatih, Kanuni ve Atatürk dönemlerinde zulüm gören Yahudilere sahip çıkılmıştır.... Devamını Gör