Görüş Bildir
Haberler
Fast Food'cuları Çıldırtacak 11 Ev Yapımı Tarif

Fast Food'cuları Çıldırtacak 11 Ev Yapımı Tarif

Onedio Yemek
08.12.2018 - 16:01

Fast Food restoranlarında yediğiniz lezzetlerin her biri ev yapımı haliyle sofranıza şenlik, midenize güzellik getirecek!

Soğan Halkası

2 adet büyük soğan

1 su bardağı un

1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 yumurta

1/2 su bardağı süt

1 su bardağı ekmek kırıntısı

Karabiber

Tuz

Toz kırmızı biber

Soğanları halka halka doğrayın ve birbirlerinden ayırın. 1 kasede unu, kabartma tozunu, karabiberi, toz kırmızı biberi ve tuzu karıştırın. Soğan halkalarını bu karışıma iyice bulayın ve kenara ayırın. Daha sonra bu karışıma yumurta ve sütü ekleyip çatalla iyice karıştırın. Una bulanmış soğan halkalarını yumurtalı karışıma tekrar batırın ve son olarak da ekmek kırıntısına bulayın. Kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Afiyet olsun.

Et Döner

2 kg et

2 adet patates

3 YK salça

2 YK toz kırmızı biber

1 YK sarımsak tozu

1 YK kekik

1 YK kimyon

1 YK tuz

1 YK karabiber

1/4 SB sirke

1/2 SB soğan suyu

1 SB et suyu

1/2 SB süt

Etleri ince ince dilimleyin. Bir kapta patates ve et dışında kalan malzemeleri harmanlayın ve etleri içine koyup en az 2 saat bekletin. Sonrasında kalın bir tahta çöpü patatese batırıp üzerine etleri dizin sonuna tekrar patatesi batırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1-1,5 saat pişirin.

Sucuklu Pide

520 gr un

325 ml ılık su

1 TK kuru maya

1/2 TK şeker

1/4 TK tuz

Ilık su ve kuru mayayı karıştırıp 2-10 dk bekleyin. Sonrasında un, tuz ve şekeri karıştırın. Suyu içerisine ekleyerek yoğurun. Sonrasında hamuru 1 saat dinlenmeye bırakın.

İçi için; 

Sucuk

Kaşar peyniri

2 yumurta

Tereyağı

Hamurları elinizle açın sonrasında merdane ile inceltin. İçine kaşar ve sucuk koyup kenarlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dk pişirin. Sonrasında yumurta kırıp 5-10 dk daha pişirin.  Sıcakken üzerine tereyağı sürüp servis edin. 

Mükemmel Pizza

500 gr un

1 TK tuz

2 TK kuru maya

325 ml ılık su

150 gr doğranmış domates 1 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

2 YK zeytinyağı

1 YK parmesan peyniri

1 top mozarella

Taze fesleğen yaprağı İrmik

İlk olarak hamuru yapmak için un ve tuzu karıştırın. Bir kapta maya ve suyu karıştırıp hamura dökün. Burada önemli olan nokta hamuru iyice öne çekip sonra toplayarak yoğurmanız. Sonrasında hamuru 4 bezeye ayırıp irmik döktüğünüz bir yüzeyde dinlendirin. Sonrasında hamuru elinizle açın. Bir kaba ince ince doğranarak sos kıvamına gelmiş domatesleri alın içerisine 1 diş sarımsak ve tuz ilave edin. Açtığınız hamurun üzerine sosu sürün ve 1 YK zeytinyağı gezdirin. Sonrasında üzerine parmesan peyniri rendeleyin ve mozarella dilimleri koyun. Son olarak taze fesleğen yaprağı, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Pizza taşının üzerine irmik serpin ve pizzanızı pizza taşına alın. 220 derecelik fırında 7-10 dk pişirin.

Gurme Burger 

150 gr kıyma 

1-2 dilim cheddar peyniri

2 YK karamelize soğan

1 yumurta

1 adet hamburger ekmeği

1,5 YK tereyağı

Tuz

Karabiber

Sosu için;

2 YK mayonez

1 YK ketçap

1 TK hardal

1 YK turşu

1 TK beyaz sirke

1/2 TK toz kırmızı bibr

1/2 TK sarımsak tozu

1/2 TK tuz

Sos için olan malzemeleri iyice karıştırın ve bir kenara alın. Hamburger ekmeklerinin içine tereyağını sürüp ızgarada ya da ızgara tavasında iz olana kadar pişirin. Kıymanın içerisine tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Sonrasında şekil verin ve demir döküm tavaya alıp 1-2 dakika ya da 2-3 dakika pişirin (Köftenizi ne kadar pişmiş sevdiğinize bağlı). Köfteyi çevirip üzerine peynir dilimlerini koyun. Diğer tarafını da pişirdikten sonra ateşten alın. Kalan 1/2 YK tereyağını tavaya alıp yumurtayı kırın. Ekmeklerin içerisine sosu sürün. Sonrasında köfteyi üzerine karamelize soğanı ve yumurtayı ekleyip servis edin.

Sezar Salata

1 adet Marul

4 dilim Tost Ekmeği

1 adet tavuk göğsü

1/3 TK karabiber

1/2 TK tuz

1/3 tK toz kırmızı biber

1 yumurta sarısı

1 YK limon suyu

1 YK worcester sos

1 YK hardal

1/2 YK ezilmiş sarımsak

1/3 SB Zeytinyağı

Tuz, karabiber

9-10 yaprak parmesan peyniri

Tost ekmeklerini küp küp doğrayın. Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirip karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tavuk göğsünü baharatlarla lezzetlendirip ızgarada pişirin. Sos içn orta boy bir kapta yumurta sarısı ve hardalı iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Sarımsağı, worcester sosu, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip çırpın. Marulu yıkayın ve kurutun. Sert kısımlarını elinizle parçalayın. Sosla harmalayın ve servis kasesine alın. Üzerine kızarmış ekmekleri, dilimlenmiş ızgara tavuğu ve parmesan peynirini döküp servis edin.

Nugget

1 tavuk göğsü

1/2 TK tuz

1/2 TK karabiber

1 YK un

2 YK zeytinyağı

1 tutam köri

1 tutam kırmızı toz biber

Kaplamak için:

2 yumurta

1 SB galeta unu

1 SB un

Tavuk göğsü, tuz, karabiber, un, zeytinyağı, köri ve kırmızı biberi rondodan geçirin. 10-15 dakika buzdolabında bekletin. Elinizi ıslatıp şekil verin. Sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Eğer kaplaması ince olursa tekrardan yumurta ve galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartıp patates ile servis edin.

Tavuk Döner 

6 parça tavuk göğüs 

3 parça tavuk kalça 

1 adet soğanın suyu 

1 su bardağı yoğurt 

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

3 diş sarımsak 

1 tatlı kaşığı domates salçası 

½ tatlı kaşığı biber salçası 

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 

1 tatlı kaşığı karabiber 

1 yemek kaşığı kimyon 

Taze kekik 

½ yemek kaşığı tuz 

1 limonun suyu 

Marul 

Lavaş 

Soğan 

Domates 

Sos için kullanılacak malzemeleri büyük bir kapta karıştırın. Tavuk etlerini ortadan enlemesine ikiye kesin ve sosun içine atıp, en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenme işleminden sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin ortasına yarım soğanı koyun ve üzerine kalın bir şiş batırın. Etleri şişe dikkatlice dizin. En üste soğan saplayın ve etrafına dörde bölünmüş domates ve soğan parçalarını koyun. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Sonrasında isterseniz ekmek arasında isterseniz de lavaşa sarıp servis edin.

Islak Hamburger

500 gr kıyma

1 yumurta

1 soğan

1 TK sarımsak tozu

Tuz

Karabiber

Galeta unu

1 TK kimyon

Hamburger ekmeği

Sosu için;

6 adet domates

3-4 diş sarımsak

3 YK ketçap

1 YK salça

1 TK şeker

Sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Kıyma, soğan, yumurta, sarımsak tozu, tuz, karabiber, kimyon ve galeta ununu bir kaseye alıp iyice yoğurun. Sonrasında köftelere şekil verip dinlendirin. Bu sırada domatesleri rondodan geçirin. Bir tavaya sıvı yağ ve sarımsakları koyun ve 1-2 dk pişirin. Üzerine domates, salça, ketçap ve şekeri ekleyip karıştırın. Sonrasında tuz ve karabiberi ilave edin hafifçe kaynadıktan sonra altını kapatın. Bir tencerenin içerisine ıslatılmış yağlı kağıt koyun. Ekmekleri domates sosunda ıslatın ve aralarına köfteleri koyun. Sonrasında hamburgerleri ıslak kağıt olan tencereye koyun ve üzerine biraz daha domates sosunu ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 10-15 dk pişirin.

İskender

300 gram dana kıyma

2 YK yoğurt

1/2 soğanın suyu

1 tutam kimyon

1 TK kırmızı pul biber

 Taze kekik

1/2 TK karabiber

1/2 TK tuz

 Tırnak pide

 2 YK tereyağı

Domates sosu için;

1 SB domates püresi

1 YK zeytinyağı

2 YK tereyağı

 Tuz

Karabiber

1/2 TK şeker

Döner için bütün malzemeleri karıştırın. Streç filme sarıp buzlukta 1 gece bekletin. Donan döneri ince ince dilimleyin ve tavada kızartın. Domates sos için bütün malzemeleri sos kıvam alana kadar pişirin. Pideleri küp küp doğrayın ve tereyağında soteleyin. Tabağın en altına pideleri dizin. Üzerine domates sosunu dökün. Pişen döner parçalarını dizin. Yanına 2 kaşık yoğurt koyun. Arzu ederseniz kızgın tereyağı döküp servis edin.

Beyti

1 yumurta

450 gram kıyma

1/2 SB galeta unu

1 adet rendelenmiş kuru soğan

2 diş sarımsak

Maydanoz

Karabiber

Pulbiber

Kimyon

1/2 TK tuz

Sarmak için;

2 yufka

6 YK tereyağı

Sosu için;

2 YK tereyağı

1 YK salça

1 SB sıcak su

1 TK tuz

Yoğurt 

Köfte için kullanacağınız malzemeleri kabın içerisine alın ve yoğurun. Yufkaları tereyağı ile yağlayın. Uç kısmına köftenin yarısını yayın ve sarın.  Kestikten sonra üzerine tereyağı sürerek fırında kızarana kadar pişirin. Sos için tereyağını eritin. Salçayı kavurun ve suyla açıp tuzunu ilave edin. Fırından çıkan beytilerin üzerine yoğurt ve domates sosundan döküp maydanoz ile servis edin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
12
7
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

evladım! editör! başlıkları koyu renkli yapmadığın için tariflerin içine karışmış

Mavris Konçis

hepsini yaptın mı? yoksa kopyalayıp yapıştırdın mı?