Görüş Bildir
Haberler
Faruk Koca Kimdir, İstifa mı Etti? MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Kariyeri Hakkında Merak Edilenler

Faruk Koca Kimdir, İstifa mı Etti? MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Kariyeri Hakkında Merak Edilenler

Elif ÇAMLIBEL
12.12.2023 - 17:37 Son Güncelleme: 13.12.2023 - 08:36

Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rize arasında gerçekleşen müsabaka 1-1 berabere bitti. Maç sonunda Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yaşanan saldırının ardından futbol camiasının gündemine oturan Faruk Koca, vatandaşlar tarafından da araştırılmaya başladı. Peki, hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan Faruk Koca kimdir? Ankaragücü Başkanı Faruk Koca kaç yaşında ve nerelidir? 

İşte, Faruk Koca'nın futbol kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Faruk Koca Kimdir?

Faruk Koca  basın toplantısı

Faruk Koca, 1964 yılında Ankara'nın Bala ilçesine bağlı Derekışla köyünde dünyaya gelmiştir. Aslen Ankaralı olan Koca, eğitim hayatına Derekışla'da başlamıştır. İlkokul 4. sınıftan sonra Çankaya Lisesi'nde eğitimine devam eden Koca, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. Eğitim hayatına bir süre ara verdikten sonra Turizm ve Otelcilik eğitimi almıştır.  

Spor ve siyaset dünyasının tanınan ismi Faruk Koca evli ve 4 çocuk babasıdır.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Kariyer Hayatı

Faruk Koca yaş

Faruk Koca, kariyer hayatı boyunca serbest ticaret, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği, 2 dönem milletvekilliği ve son olarak Ankaragücü takımının başkanı olarak görev yapmıştır.  

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu üyelerinden olan Faruk Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 22. ve 23. Dönem Ankara Milletvekilli olarak görev almıştır. 

Koca, Spor Toto Süper Lig'e çıkan MKE Ankaragücü takımının başkanlığını yaptı. Faruk Koca aynı zamanda inşaat sektöründe faaliyet gösteren Rast Grup'un kurucusudur.

Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e mi saldırdı? Faruk Koca neden hakeme saldırdı?

Faruk Koca ankaragücü

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor'la Ankaragücü arasında gerçekleşen ve 1-1 beraberlikle son bulan maçtan sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. 

Eryaman Stadı'nda oynanan müsabakanın son düdüğü çaldıktan sonra orta hakem olarak görev yapan Halil Umut Meler'e yumruk atan Koca, daha sonra yere çökerek fenalık geçirdi. Kulüp başkanı Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalışırken, aldığı darbeyle yere düşen ve bu kez de yerde bazı kişilerin tekmelerine maruz kalan Halil Umut Meler'i güvenlik güçleri stadın dışına çıkardı. 

Faruk Koca ise 12 Aralık 2023 tarihinde tutuklandı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca dahil 3 kişi “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca dahil 3 kişi “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklandı.

Futbol camiasını karıştıran saldırının sonrasında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Faruk Koca ile birlikte iki kişi daha tutuklandı. Tutuklamaların, “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçlamasıyla yapıldığı öğrenildi. 

Görüntü analizinde maç bitiminde sahaya indiği tespit edilen 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı alındı.

Faruk Koca İstifa mı Etti?

Faruk Koca İstifa mı Etti?

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Kulüp yönetim kurulu ise Faruk Koca'nın istifası sonrası yerine gelecek isme oy birliğiyle karar verdi. Başkanlığa İsmail Mert Fırat getirildi. 

Faruk Koca'nın istifa açıklaması avukatı tarafından tutuklu bulunduğu cezaevinin önünde okundu. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü onunda okunan istifa açıklamasında hakem Halil Umut Meler ve ailesine özür mesajı da yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte, Faruk Koca'nın avukatı Murat Bayramoğlu tarafından yapılan istifa açıklaması

İşte, Faruk Koca'nın avukatı Murat Bayramoğlu tarafından yapılan istifa açıklaması

Dün akşam Çaykur Rizespor ile oynadığımız müsabaka sonrası maçı yöneten hakem Halil Umut Melere karşı sergilediğim tavır nedeniyle başta Sayın Meler ve ailesi olmak üzere; Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diliyorum. Konunun nasıl ve neden buraya geldiği yaşanan olaydan bağımsızdır. Nasıl büyük bir haksızlık ya da yanlışlık olursa olsun hiçbir şey, kesinlikle arzu etmediğim şekilde faili olduğum şiddet olayını ne meşrulaştırır ne de bir açıklama getirir. Spor sahaları centilmen müsabakanın mekânı olması gerekir. Benim tavrım da dahil olmak üzere fairplaye gölge düşüren hiçbir tavrın statlarda, salonlarda olmaması gerekir. MKE Ankaragücü Başkanlığına geldiğim günden bugüne her zaman bu yönde yapıcı inisiyatifler almış biri olarak, tam aksi bir ortamın oluşmasına vesile olduğum için büyük bir mahcubiyet duyuyorum. Ankaragücü kulübüne, Ankaragücü taraftarına, içinde bulunduğum camiaya ve aileme daha fazla zarar gelmemesi için an itibariyle MKE Ankaragücü Başkanlığından istifa ettiğimi de kamuoyuna duyurmak isterim. Umarım ki herkesten çok benim kabul edemeyeceğim bu olay, başta futbol camiamız olmak üzere spor hayatımızın yanlışlardan, eksiklerden, şiddet kültüründen arınması için bir sebep teşkil eder. Aynı zamanda, benim sebep olduğum bu vahim olay dolayısıyla Türkiye futbolunun yapısal sorunlarının da daha gerçekçi bir şekilde konuşulmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile tekrar özellikle Ankaragücü taraftarları olmak üzere üzdüğüm herkesten özür diliyorum. Gerek başında bulunduğum kulübümün, gerek futbol camiasının, gerekse de ülkemizin böyle bir olay ve görüntü ile anılmasından derin üzüntü duyduğumun bilinmesini isterim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın