Görüş Bildir
Haberler
Farklı Bir Kültüre Doğmasına Rağmen İslamiyet ile Tanıştıktan Sonra Müslüman Olan 9 Büyük Savaşçı

Farklı Bir Kültüre Doğmasına Rağmen İslamiyet ile Tanıştıktan Sonra Müslüman Olan 9 Büyük Savaşçı

Liste epey kabarık gözüküyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 3. Radu

1. 3. Radu

Osmanlı'ya bağlı bir Eflak Prensi olan 3. Radu, aynı zamanda ünlü Kazıklı Voyvoda'nın kardeşidir. Osmanlı edebiyatı ve Kur'an-ı Kerim hakkında dersler alan Radu, daha sonra kendi isteği ile müslüman olarak Osmanlı Devleti'ne hizmet etti. 3. Radu kendini o kadar geliştirdi ki dönemin padişahı Fatih Sultan Mehmet'e en yakın isimlerden biri haline geldi.

2. Abdullah Mihal Gazi

2. Abdullah Mihal Gazi

Bizans'a bağlı başarılı bir komutan olan Abdullah Mihal Gazi, Osman Gazi ile yaptığı bir savaş esnasında esir düşer ve Osman Bey onu cesaretinden dolayı serbest bırakır. Bu davranış karşılığında Osmanlı'ya katılan ve İslamiyet'i seçen Abdullah Mihal Gazi, Osman Bey'in en yakın silah arkadaşlarından biri haline geldi.

3. Albanslı Aziz Robert

3. Albanslı Aziz Robert

Bir tapınak şövalyesi komutanı olan Albanslı Aziz Robert, Kudüs'ün Hristiyanlığın elinde olduğu dönemde İslamiyet'e merak salmış ve Selahaddin Eyyubi'nin ordusuna katılarak Müslüman olmuştur. Ve hatta bu ordu içerisinde önemli bir komutan haline gelerek Eyyubi'nin yeğeni ile evlenmiştir.

4. Gazi Evrenos

4. Gazi Evrenos

Hristiyan bir aileye doğan Gazi Evrenos, Balıkesir'de yaşamaktaydı. O dönem Karesioğulları'nın himayesi altında olan Balıkesir, Osmanlı Devleti'nin himayesine girince Orhan Gazi ve Gazi Evrenos'un arkadaşlığı başlar. Osmanlı'ya bağlı bir akıncı komutanı olan Gazi Evrenos'un tam olarak ne zaman Müslüman olduğu bilinmiyor.

5. Mahmud Gazan Han

5. Mahmud Gazan Han

Hristiyan olarak doğan fakat Moğolların gök tanrı ve şaman inancından da kopmayan Mahmud Gazan Han, hükümdar olduktan sonra en yakın adamlarından biri aracılığıyla Müslümanlığı tanır. Mahmud adını aldıktan sonra Müslüman olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Küçük Murat Reis

6. Küçük Murat Reis

Aslen Hollandalı olan Küçük Murat Reis, korsanlığın yasak olmasının ardından Osmanlı himayesine girerek Cezayir kıyılarında kalmıştır. Burada yaşadığı esnada İslamiyet ile tanışmış ve Müslüman olarak Murat adını almıştır.

7. Ioannis Çelepis Komninos

7. Ioannis Çelepis Komninos

Bizans İmparatoru I. Aleksios'un torunu olan Ionnanis, 1139 yılında Bizans İmparatoluğu'nun verdiği emir doğrultusunda bir Anadolu turuna çıktı. Burada Müslümanlar ile yakın temas kurdu. Danişmendiler ile savaşırken yaralanan ve bu yaralanma olayının hemen ardından Müslüman olan Ioannis, Anadolu Selçukluları tarafına geçti.

8. Halid Bin Velid

8. Halid Bin Velid

590'lı yıllarda Kuveyş kabilesinde dünyaya gelen Halid Bin Velid, önceleri Müslümanlara karşı savaşsa da kardeşi aracılığıyla İslamiyet ile tanışıyor. Halid Bin Velid aynı zamanda Mekke'yi fethediyor.

9. Ömer Lütfi Paşa

9. Ömer Lütfi Paşa

Avusturya'da dünyaya gelen Ömer Lütfi Paşa, henüz 22 yaşındayken buradan kaçarak Osmanlı Devleti'ne iltica etti. Burada Müslüman olan Ömer Lütfi Paşa, Osmanlı ordusu içinde yükselerek Sultan Abdülmecid'in en güvendiği adamlarından biri haline geldi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
17
11
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın