Görüş Bildir
Haberler
Çok Erken Kaybettiği Oğlunun Acısını Bilgisayar Oyunu Yaratarak Yaşayan Baba

Çok Erken Kaybettiği Oğlunun Acısını Bilgisayar Oyunu Yaratarak Yaşayan Baba

müstesna
28.07.2015 - 20:42 Son Güncelleme: 01.08.2015 - 16:44

Bilgisayar oyunlarının çoğu aksiyon ve şiddet içerir fakat doktorlar 1 yaşındaki oğluna beyin kanseri teşhisi koyduğunda Ryan Green, becerisini oğlunun kısacık ömrünü şereflendirmek için kullandı.

''Joel'i unutacağım diye çok korktum.'' diyen Ryan Green, 34 yaşındaki eşi Amy ve diğer 4 çocuğu ile Colorado, Loveland'de yaşıyor.

Kaynak: http://www.today.com/health/new-video...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ryan Green, kucağında geçtiğimiz sene beyin kanseri nedeniyle kaybettiği oğlu Joel ile birilikte.

Joel'i kaybettikten sonra ''That Dragon, Cancer''  adındaki oyunu yaratıp kullanıcıları aile hayatlarına ve kaybettikleri çocuklarının ardından yaşadıklarını görmeye davet etti. 

Bu duygusal ve şiirsel oyun sayesinde, Joel'in ailesi hem onun hakkında konuşma fikrine alıştı hem de acıların da biraz da olsa kaçabildi.

''Bu sıradan bir oyun değil.'' diyor Green ve ekliyor: ''Normalde, bir amacın olur, koşar ve zıplarsın ardından düşmanlarını öldürürsün... Yüksek puanlar alarak oyunu bitirirsin.''

''Bizimkisi biraz daha farklı; verdiğiniz kararlar hikayenin sonunu değiştirmiyor. Çünkü biz gerçek bir hikaye anlatıyoruz ve Joel her halükarda hayata veda ediyor.''

Joel'in tedavisinin başladığı günden 2014 yılının Mart ayında, hayata veda ettiği güne kadar olan süreç ''Thank You for Playing'' adlı bir belgesele de konu oldu.

Oyun Joel'in bir ördeğe ekmek attığı parkta başlıyor, bir yandan da onun durumunu açıklayan aile üyelerinin sesleri duyuluyor.

Oyunda onu salıncakta sallayabiliyorsunuz hatta hasta yatağında yatarken yüzüne dokunabiliyorsunuz.

''Oyun sayesinde bu yolculukta bize eşlik etmiş oluyorsunuz.''

2010 yılında, ikinci doğum gününden hemen önce Joel'e atipik bir doku tümöründen kaynaklanan nadie rastlanan bir kanser teşhisi kondu. Fakat Joel, doktorların tahmin ettiğinden neredeyse 3 yıldan da fazla yaşayarak herkesi şaşırttı.

Amy Green şöyle diyor:

''Ettiğimiz tüm dualar kabul oldu. Onun tüm hayatına tanıklık ettik ve gözlerimizin önünde bir mucize gerçekleşti.''

''Bu oyun, Ryan için bir yas tutma biçimiydi. Yaşadığımız büyük üzüntülerden işe yarar bir şey ortada çıkardı.''

Oyunun ilk sahnesinde Joel'in radyasyon tedavisindeyken yaşadığı en kötü geceyi canlandıran Ryan Green ''Ona yardım edemedim.'' diyor.

Oyun kullanıcılarının blog yazılarına sık sık konu alan oyun, film yapımcıları David Osit ve Malika Zouhali-Worrall'ın da ilgisini çekti:

''İnsanın içine işleyen dramatik bir şeyi yansıtmak için yepyeni sanatsal bir yöntem kullanmışlardı.''

''Amy ve Ryan ile zaman geçirdikçe, ne kadar cesaret isteyen iş üstünde olduklarını farkettik. Onlar için oldukça zorlu ve ölümle ilgili bir deneyimi paylaşmak istiyorlardı. Ölümle ilgili şeyler Batı toplumlarında tabudur.'' dedi Malika Zouhali-Worrall.

Green ailesi, bilgisayar oyununun yapım aşamasında Joel'in gerçek sesinin kullanıp kullanmamak gibi oldukça zor kararlar vermek zorunda kaldı. Önceden çekilmiş videolarından alınan kahkahaları kullanılsa da Joel'in gerçek ağlaması oyunda yer almadı.

Oyunda Green ailesinin evi ve Joel'in kaldığı hastane yeniden yaratıldı ve karakterlerin yüzü görünmese de tüm oyun kullanıcılarını etkileyecek kadar duygusal.

Kameralar Joel'in vedasından yalnzıca birkaç saat önce kapanmıştı.

Altı hafta sonra ise Green ailesinin küçük kızı Zoe dünyaya geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ryan Green; ''Hayat devam ediyor.'' diyor:

''Oyun sayesinde üzüntümü ve acımı yaşadım. Hüzünlendiğimizde bunun hakkında konuşabiliyoruz, çocuklardan saklamıyoruz.''

Ryan bu oyunun benzer durumlardaki tüm aileler için de işe yaramasını umuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
13
2
1
1
1
0