Görüş Bildir
Haberler
Fair Play Ruhlarında Var: Futbolda Centilmenlik Deyince Adı İlk Akla Gelen 11 İsim

Fair Play Ruhlarında Var: Futbolda Centilmenlik Deyince Adı İlk Akla Gelen 11 İsim

cihan taştan
03.05.2022 - 12:00

Mağlubiyetler unutulur, galibiyetler unutulur, karakter unutulmaz. İşte yaptıklarıyla isimlerini en centilmen sporcular listesine yazdırmış 11 futbolcu!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daniele De Rossi

1. Daniele De Rossi

Roma'nın yıldız futbolcusu centilmenlik konusunda ne kadar iddialı olduğunu sadece tavrıyla değil, yaptıklarıyla da ispatlamıştı. 2006 yılında Messina'ya elle gol atan De Rossi, hakemin golü vermesine rağmen golün iptalini sağladı.

2. Marcelo Bielsa

2. Marcelo Bielsa

Leeds United'ı Premier League'e taşıyan tecrübeli antrenör, centilmenlik konusunda da ders niteliğinde işlere imza atıyor.

2018 yılında Aston Villa'ya karşı oynadıkları maçta rakip oyuncunun sakatlanmasına rağmen hakem oyunu durdurmamış, atak golle sonuçlanmıştı. Bu durumdan memnun olmayan Bielsa, santra ile birlikte oyuncularından bilerek gol yemelerini istedi ve maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

3. Danny Vukovic

3. Danny Vukovic

Saha içindeki sıra dışı olaylardan birine şahit olan Sydney kalecisi Danny, top çarpması sonucunda yaralanan bir martıyı görünce hızlı reaksiyon almış, hemen oyunu durdurmuştu. Martıyı hemen sağlık görevlilerine götüren Danny, bu davranışıyla dünya basınında ses getirmişti.

4. Paulo Di Canio

4. Paulo Di Canio

Tam gole gittiğiniz sırada rakip kalecinin takılıp düştüğünü ve kalenin boş kaldığını görseniz ne yapardınız? Muhtemelen birçok futbolcu boş kaleye topu yuvarlardı ancak Di Canio öyle yapmadı. Kendisine gelen asisti eliyle tutarak hakeme işaret etti ve oyunu durdurdu.

5. Miroslav Klose

5. Miroslav Klose

Başarılı kariyeri ve hem saha içindeki hem de saha dışındaki örnek tavırları, Miroslav Klose'yi Fair Play deyince akla ilk gelen futbolculardan biri haline getiriyor. 

Başarılı futbolcunun bir defa takımı lehine verilen penaltıyı iptal ettirdiğini, bir defa da attığı golü iptal ettirdiğini belirtmekte fayda var. Son dönemde böyle olaylara pek şahit olduğumuz söylenemez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Andres Iniesta

6. Andres Iniesta

Kariyeri boyunca 750'den fazla resmi maça çıkan Iniesta, bir kez bile kırmızı kart görmeyerek 'kariyeri boyunca kırmızı kart görmeyen futbolcular' listesine adını yazdırdı. Listede Raul, Lahm gibi efsaneler de var. Hem milli maçlarda hem de lig maçlarında örnek bir duruş sergileyen Iniesta, dünyada Fair Play denilince ilk akla gelen isimlerden biri.

7. Xavi

7. Xavi

Iniesta ile birlikte bir döneme damgasını vuran bu usta ismi Fair Play ruhuyla öne çıkan futbolcular arasında saymamak olmaz. Ezeli rakibi Real Madrid karşısındaki maçlarda dahi sportmenlikten ödün vermeyen Xavi, toplumsal konularda da her zaman örnek bir duruş sergilemeyi başardı. Samimi, egosuz ve uzlaşmacı bir karaktere sahip olan yıldız futbolcu, gelecek nesillere örnek olacak çok şey bıraktı!

8. Andrea Pirlo

8. Andrea Pirlo

Kariyerine 700'ün üzerinde resmi maç sığdıran ve yalnızca bir kez kırmızı kart gören Pirlo, hiç şüphesiz Fair Play ruhunu en çok yaşatan futbolculardan biri. Sadece kendi takımının değil, tüm taraftarların sevgisini ve takdirini üzerinde toplayan Pirlo, antrenörlük kariyeriyle de futbol dünyasının içinde olmaya devam edecek gibi gözüküyor.

9. Ryan Giggs

9. Ryan Giggs

Futbol hayatının tamamını Manchester United'a adayan, hem karakteri hem de duruşuyla genç futbolculara örnek teşkil eden Giggs, Premier League'de hiç kırmızı kart görmeyen ender sporculardan biri. Kariyerindeki tek kartı Norveç' karşı oynadıkları milli maçta gören Giggs, Fair Play denilince ilk akla gelen lider ruhlu futbolculardan bir olmayı başarıyor.

10. Ngolo Kante

10. Ngolo Kante

Mütevazı tavrıyla ve çalışkan oyun disipliniyle milyonların gönlünde taht kuran Ngolo Kante'yi sevmeyen var mı? Hayatını futbol oynayarak kazanmanın ne kadar muhteşem bir şey olduğunu söyleyen ve her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirten Kante, saha dışındaki tavırlarıyla da modern zaman futbolcularından ayrışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aaron Hunt

11. Aaron Hunt

Werder Bremen formasıyla mücadele ettiği dönemde Nürnberg ceza sahası içinde kendini yere atan Aaron Hunt, hakemi kandırmayı başarmıştı. Hakemin penaltı noktasını işaret etmesi üzerine bu durumu kabullenmeyen futbolcu, hakeme kendini yere attığını söyleyerek penaltıyı iptal ettirdi ve saha içerisinde centilmenliğin en başarılı örneklerinden birini gösterdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
RRR

Başlığı görünce aklıma direkt Carles Puyol geldi. İsminin bu listede olmaması üzdü.