Görüş Bildir
Haberler
Fahrettin Koca: 'Aşı Sınıflara, Statüye Göre Değil, Bilime Göre Vurulacak'

Fahrettin Koca: 'Aşı Sınıflara, Statüye Göre Değil, Bilime Göre Vurulacak'

Batuhan
17.12.2020 - 09:28

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısıyla ilgili yöneltilen 'Elitler ve halk diye bir ayrımınız olacak mı?' şeklindeki soruya 'Vatandaşın riskine göre, yaşına göre, hastalık durumuna göre aşıyı yapacağız. Sınıfına göre değil. Böyle bir şey asla söz konusu olmayacak' yanıtını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen aşı çalışmalarıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Sözlerine 'Aşı öncelikle iktidara yakın olanlara yapılacak şeklindeki akla ziyan yorumlara da değinmeden geçemedim. İlk olarak tedbirlerin etkisini gösterip göstermediğini sordum' diye başlayan Selvi, şöyle devam etti:

Koronavirüs için umutlar aşıya bağlanmışken, birileri ise aşı üzerinden algı operasyonu yapmaya çalışıyor. Hiç sağa sola sapmadan aşı konusunda akla gelen her şeyi sordum.

Pfizer ve BioNTech aşılarının elitlere yapılacağı, Çin’den gelecek aşıların normal halka yapılacağı şeklinde değerlendirmeler yapılıyor, öyle mi olacak?

Pfizer ve BioNTech aşılarının elitlere yapılacağı, Çin’den gelecek aşıların normal halka yapılacağı şeklinde değerlendirmeler yapılıyor, öyle mi olacak?

'Ben şunu çok rahat söyleyebilirim, bilim insanlarımız aşıların menşeine bakmadan teknolojisini vatandaşımıza anlattığı sürece, birçok kimse Sinovac ya da inaktif dediğimiz aşıyı yapmayı daha çok tercih edecek.'

Elitler ve halk diye bir ayrımınız olacak mı?

Elitler ve halk diye bir ayrımınız olacak mı?

'Böyle bir ayrım söz konusu değil, böyle bir ayrım asla söz konusu olamaz. Çünkü bu aşıyla ilgili Bilim Kurulu’nun belirlediği stratejiyi açıklamış olduk. Onu detaylandıracağız. Vatandaşın riskine göre, yaşına göre, hastalık durumuna göre aşıyı yapacağız. Sınıfına göre değil. Böyle bir şey asla söz konusu olmayacak.

Koca koca insanlar, CHP’ye yakın TV kanallarına çıkıp, ‘aşıların geldiğini ve iktidara yakın insanlara uygulandığını ’ iddia edebiliyorlar. Sağlık Bakanı’na bu iddiayı da sordum. ‘Bunu daha önce de söylemiştim. Böyle bir durum söz konusu olamaz. İki, bir aşının Türkiye’de uygulanabilmesi için demin de bahsettiğim gibi her gelen partinin 14 günlük asgari Titck ve Halk Sağlığı laboratuvarlarında incelemeden geçmedikçe kullanılması söz konusu olamaz’ dedi.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
6
4
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Tamam tamam yedik..!

Adam Eva

Inananları bir görebilir miyiz? Ciddi manada söylediklerini kimse ciddiye almıyor artık. Çin bile biontech aşısını sipariş etti diye haber okudum. Ne kadar d... Devamını Gör

Deniz Akay

Bizim halkın cahil kısmı da sanıyor ki aşı iki günde herkese ulaşacak ve virüs bitecek. 😂