Görüş Bildir
Haberler
Facebook'tan Türk Öğrenciye Ödül

etiket Facebook'tan Türk Öğrenciye Ödül

Onedio Medya
18.10.2016 - 23:20 Son Güncelleme: 19.10.2016 - 11:13

Facebook tarafından her yıl düzenlenen İnternet Savunma Ödülü’nü bu yıl Ege Üniversitesi’nden Erdem Alkım ve çalışma arkadaşları kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook ve USENIX işbirliğinde düzenlenen 2016 Internet Defense Prize (İnternet Savunma Ödülü) sahiplerini buldu. Ödülü kazananlar arasında Ege Üniversitesi’nden bir Türk de bulunuyor.

Ödül 100,000 dolar

Ödül 100,000 dolar

İlk olarak 2014 yılında düzenlenen Internet Defense Prize yarışmasında katılımcılar interneti daha güvenli hale getirmek için çaba sarf ediyor. Ödüle layık görülen katılımcılar ise 100,000 dolarlık para ödülünün sahibi oluyor.

Yarışmanın ödülünü Erdem Alkım, Leo Ducas, Thomas Pöppelmann ve Peter Schwabe ile yaptığı ortak çalışmayla kazandı

Yarışmanın ödülünü Erdem Alkım, Leo Ducas, Thomas Pöppelmann ve Peter Schwabe ile yaptığı ortak çalışmayla kazandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

2016 yılı için düzenlene yarışmanın ödülünü ise Ege Üniversitesi Matematik Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Urfat Nuriyev'in doktora öğrencilerinden Erdem Alkım, Centrum Wiskunde & Informatica'dan Leo Ducas, Infineon Technologies AG'den Thomas Pöppelmann ve Radboud Üniversitesinden Peter Schwabe ile ortak yaptığı çalışmayla kazandı.

Soldan ikinci Thomas Pöppelmann ve yanında Peter Schwabe. Erdem Alkım ve Leo Ducas resimde yer almıyor

Konuya ilişkin Anadolu Ajansı'na konuşan Prof. Dr. Nuriyev, kuantum bilgisayarlarının üretilmesiyle kullanılan şifreleme yöntemlerinin dayandığı temel problemlerin rahatlıkla çözülebilecek olmasının, bilim insanlarını farklı temellere dayanan güvenlik sistemleri üzerinde çalışmaya sevk ettiğini kaydetti.

Alkım'ın yaptığı çalışma "https" öneki ile gösterilen güvenli internet erişimi sisteminin kuantum bilgisayarların üretilmesi sonrasında bile güvenli olarak kullanılmasına olanak sağlıyor

Alkım'ın yaptığı çalışma "https" öneki ile gösterilen güvenli internet erişimi sisteminin kuantum bilgisayarların üretilmesi sonrasında bile güvenli olarak kullanılmasına olanak sağlıyor

Erdem Alkım - Facebook

Alkım'ın çalışma arkadaşlarıyla yaptığı bu çalışmayla internet sitelerindeki 'https' öneki ile gösterilen güvenli internet erişimi sisteminin kuantum bilgisayarların üretilmesi sonrasında bile güvenli olarak kullanılmasına olanak sağladığını kaydeden Prof. Dr. Nuriyev şunları ifade etti:

'Gerek algoritmanın güvenlik seviyesi gerekse uygulamasının verimliliği bu çalışmanın ilgi görmesine sebep olmuştur. Çalışma ilk olarak Google tarafından kuantum bilgisayarların oluşturulmasından sonraki döneme ön hazırlık amacıyla günümüz güvenlik çözümlerinin yanında kullanılmıştır. Daha sonrasında TOR Projesinin aynı şekilde bu sistemi günümüz sistemleriyle birlikte uygulamasının ardından, akademik bildiri olarak hazırlanan çalışma USENIX Security 2016 konferansına sunulmak üzere kabul edilmiş ve bu konferans sırasında Facebook tarafından internetin daha güvenli bir ortam haline getirilmesinde önemli katkı sağlayan yayınları desteklemek için oluşturduğu 'Internet Defense Prize' ödülüne layık görülmüştür.'

Konuyla ilgili olarak hazırlanan sunumu buradan izleyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
379
49
14
10
9
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Balık

Vaay üniversitemden birilerinin böyle bi ödül aldığını görmek mutluluk verici , tebrikler gerçekten . :)

Remzi Boldon

Tebrik ediyorum. Arada böyle haberler görmek sevindirici. Yoksa çekilecek gibi değil.

the_war

Tebrikler.