Görüş Bildir
Haberler
Facebook’ta Like’tan Fazlasına Sahip Olmak için 9 Tüyo

Facebook’ta Like’tan Fazlasına Sahip Olmak için 9 Tüyo

Tüm şirketlerin hemfikir oldukları nokta: Facebook sayfanızın Like (beğeni) sayısını arttırmak önemlidir. Fakat bu “önem” size ve işinize ne kadar yarar sağlar? 

100.000 beğeni mi, 1.000 müşteri mi? İşte bu noktada Facebook’ta doğru stratejileri kullanmak ve Like’ları önemliden yararlıya çevirmek gerekir. Eğer Like’lar, sayfanızdan internet sitenize bir trafik sağlamıyor ya da hayranları potansiyel müşterilere çevirmiyorlarsa, aslında birer sayıdan ibaret olmaktan öteye geçemezler.

Kaynak: http://www.hbrturkiye.com/blog/sosyal...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ücretli paylaşımlara yönelin

Facebook’ta her gönderdiğiniz iletiyi herkese ulaştıramazsınız. Bu sizi takip etseler bile değişmez. Eğer ücretli bir paylaşım yapmıyorsanız, paylaştıklarınız ortalama %5’lik bir takipçi sayısına ulaşır. Yani eğer 1000 kişilik bir beğeniniz var ise, sadece 50 kişi organik olarak paylaşımınızı görecektir.

2. Ücretsiz paylaşımları doğru kişilere ulaştırın

Bu durumda yapmanız gereken, üst maddedeki 50 kişinin kim olacağını seçmektir. Evet, Facebook’ta bunu yapabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken paylaşım yaparken alt tarafta bulunan “potansiyel haber kaynağı hedef kitlesini kısıtla” tuşu ile hedef kitlesini daraltmanız.

3. Gerçekten ilgili kişilere ulaştığınıza emin olun

Örneğin “dijital pazarlama” üzerine bir yazı paylaşacağınızı varsayarsak, hedef kısıtlamanızı “Gökhan Gökalan”ı takip eden kişiler olarak kısıtlayabilirsiniz. Kendisi dijital üzerine yazılar yazdığından, takipçileri sizin dijital pazarlama yazınıza da ilgi gösterebilirler. Bu sayede daha niş ve ilgili kişilere ulaşabilirsiniz.

4. Sekmeleri kullanın

Facebook sayfanızı ziyaret eden kişilerin %62’den fazlasının sayfa sekmelerinden en az birine baktığını biliyor muydunuz? Sayfa sekmelerinde internet siteniz ya da işiniz ile ilgili dikkat çekici bir uygulama oluşturmaya hemen başlamalısınız.

5. Gönderi oranlamasını doğru yapın

Facebook’ta yaptığınız paylaşımların %80’ini dikkat çekici ve ilgi arttırıcı içeriklerden, %20’sini ise işinizi yansıtan ve müşteri sağlayacak içeriklerden oluşturmanız gerekir. Bu, sosyal medyanın ölçümlenebilen önemli bir adımıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sayfanın tepesine akıllıca bir gönderi tutturun

Sayfanıza ilk kez giren birinin ne görmesini istersiniz? Sizinle pek alakası olmayan bir yazı mı, yoksa işinizi en iyi anlatan ve merak uyandıran bir içerik mi? Bu noktada işinizle alakalı içeriği ön plana çıkartın. Tepeye tutturacağınız gönderiyle internet sayfanıza ya da özel bir sayfaya yönlendirme yapmayı unutmayın.

7. Kapak fotoğrafınız mesaj versin

Bu alanı bir anlam ifade etmeyen güzel bir resimle doldurmak yerine, can alıcı şekilde ve hızlı bir mesaj içeriğiyle doldurmalısınız. Bu sayede daha Facebook sayfanıza girer girmez karşınızdaki kişinin istediğiniz mesajı görmesini sağlarsınız. Unutmayın çoğu “Like” ilk birkaç saniyede geliyor.

8. Teklifleri kullanın

Facebook teklifler algoritması normal paylaşımlarınkinden farklıdır. Bu sayede teklifiniz, normal paylaşımlardan daha güçlü bir etki bırakır. Ayrıca teklifte sunduğunuz içeriğin kısa süreliğine ve sınırlı sayıda olması, bu mesajı gören kişilerde etkileşim şansını arttırmaya yön verir.

9. Promosyonlarla dikkat çekin

Yapılan bir çalışmada, kullanıcıların %58’inin Facebook sayfalarından beklentisinin özel içerik, etkinlik ve promosyonlardan haberdar olabilmek olduğu görülmüş. Buna göre içeriklerinizi oluştururken sıradanlıktan kurtulmalı ve dikkat çekmelisiniz.

Bu adımlar sayesinde Facebook’ta Like almanın ötesine geçerek, daha en başta Facebook sayfanızı kurmanıza sebep olan şeyi sağlar; internet sitenize trafik alarak potansiyel müşteriler elde edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gökhan Gökalan

Harvard Business Review Türkiye, Eylül 2015

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
23
9
4
3
3
0