Görüş Bildir
Haberler
Facebook'ta Eşe Dosta Rezil Olmamak İçin Mutlaka Yapmanız Gereken 6 Gizlilik Ayarı

Facebook'ta Eşe Dosta Rezil Olmamak İçin Mutlaka Yapmanız Gereken 6 Gizlilik Ayarı

ATKN
21.10.2014 - 00:27 Son Güncelleme: 22.10.2014 - 00:54

Ülkemizin magazin kategorisiyle ünlü haber sitelerinin canlarının sıkılması durumunda Facebook ve gizlilik adına zaman zaman çok ilginç(!) başlıklarda haberler görsek bile, Facebook'un gizlilik ayarları aslında oldukça basit. Bakmanız ve hatırlatmak adına bazı özel durumlarda pişman olmamak için birkaç öneri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gönderilerinizi sınırlayın

1. Gönderilerinizi sınırlayın

Görselde de görebileceğiniz gibi, gönderilerinizi kimlerin görebileceğini sınırlayabilirsiniz. Bu bölümden ulaşabileceğiniz 'Paylaştıklarımı kimler görebilir?' kısmı ile bundan sonraki Facebook paylaşımlarınızı yalnızca arkadaş listenizin görmesini, sadece kendinizin görmesini ya da Özel'i seçerek yazacağınız arkadaşlarınızın görmesini sağlayabilirsiniz.

2. Etiketlendiğinizde onayınıza sunulsun

2. Etiketlendiğinizde onayınıza sunulsun

Arkadaşlarınız tarafından etiketlendiğiniz bazı paylaşımların zaman tünelinizde gözükmesini istemediğiniz durumlar olabilir. Bu durumlar için Facebook bizlere süper bir ayar sunuyor. Etiketlendiğinizde ilgili paylaşımın zaman tünelinizde gözükmeden önce onayınıza sunulmasını istiyorsanız, bu bölüme girerek Kapalı olan butonu Açık hale getirebilirsiniz.

Böylelikle etiketlendiğinizde bildirim alacaksınız ve ilgili içerik sadece siz onayladığınızda zaman tünelinizde gözükecek. Zaman tünelinizde gözükmek üzere onay bekleyen içeriklere, profilinizde yer alan Hareketler dökümüne girdikten sonra Zaman Tüneli Onayı sekmesine tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

3. Zaman Tüneli'nizde sadece siz paylaşımda bulunun

3. Zaman Tüneli'nizde sadece siz paylaşımda bulunun

Facebook'un eski versiyonlarında 'Duvar' adı verilen ve şimdiki adıyla 'Zaman Tüneli' yani profilinizde, arkadaşlarınızın herhangi birşey yazabilmesi hoşunuza gitmeyebilir. Ya da arkadaşlarınızın profilinize yazacağı/profilinizde paylaşacağı şeylerin, yakın tanıdıklarınız tarafından görülmesini istemeyebilirsiniz.

Profilinizde kimlerin paylaşımda bulunabileceğini bu bölümden ayarlayabilirsiniz. Bu durum için Facebook, bize 'Arkadaşlar' ve 'Sadece Ben' olmak üzere iki seçenek sunuyor.

4. Bazı tanıdıklarınız sadece 'Herkese Açık' gönderilerinizi görsün

4. Bazı tanıdıklarınız sadece 'Herkese Açık' gönderilerinizi görsün

Yakın tanıdıklarınızın her paylaşımlarınızı değilde sadece 'Herkese Açık' olarak işaretlediğiniz paylaşımlarınızı görmesini istiyorsanız, ilgili ayara buraya tıklayarak en üstteki Kısıtlılar Listesi'nden ulaşabilirsiniz.

5. Sizi her arayan bulamasın

5. Sizi her arayan bulamasın

Aramalarda e-posta adresinizi ya da telefon numaranızı yazan herkesin sizi bulabilmesini istemiyorsanız, bu ayarı buraya tıklayarak en alttaki 'Aramada beni kimler bulabilir?' bölümünden gerçekleştirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kimler takip etsin?

6. Kimler takip etsin?

Birisi sizi takip ettiğinde, paylaşımlarınız o kişinin ana sayfasında gözükür. Bu ayar ile arkadaşınız olmayan kişilerin sizi takip etmelerini engelleyebilirsiniz mesela.

Bu ayar ile ilgili iyi bir önerimiz de var. Arkadaşınızı profilinizden çıkarmak istemiyor, fakat paylaşımlarını da görmek istemiyorsanız bunu kendisine belli etmeden sessiz sedasız yapabilirsiniz. Arkadaşınızın profiline girdikten sonra sağ üstte yer alan 'Takip' butonuna tıklayarak takip etmekten vazgeçmeniz yeterli!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
4
3
2
1
0