Görüş Bildir
Haberler
FaceApp Değil, Sadece Makyaj: Burnunun Daha Küçük Görünmesini İsteyenler İçin En İyi Makyaj Hileleri

FaceApp Değil, Sadece Makyaj: Burnunun Daha Küçük Görünmesini İsteyenler İçin En İyi Makyaj Hileleri

05.06.2022 - 10:00

Siz olduğunuz gibi çok güzelsiniz elbette ama bazen yüzünüzdeki minik kusurlar gözünüze batabilir. Telaş yok, makyajla her şey mümkün! Bıçak altına yatmadan birbirinden basit makyaj hileleriyle daha küçük burunlar, daha iri gözler, daha sivri bir çene; hepsi mümkün hâle geliyor. Makyajın sihirli dokunuşlarıyla burnunuzu istediğiniz kadar küçük gösterebileceğiniz en iyi makyaj hilelerini sizler için derledik. Gelin, makyajla burnunuzu küçültebileceğiniz harika ipuçlarına birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gölgelendirme yöntemini deneyin.

Gölgelendirme yöntemini deneyin.

Burun küçültmede en temel yöntem gölgelendirmeden yararlanmak. Ten renginizden 2 ton açık ve 2 ton koyu pudralarla bu işlemi yapabilirsiniz. İşe ten renginize uygun fondöteni yüzünüze uygulayarak başlayın. Burnunuzu daha küçük göstermek için burnunuzun iki yanına koyu olan pudrayı iyice yedirin. Dağıtma işlemi için yoğun kıllı sert bir fırça kullanabilirsiniz. Burnunuzun ön kısmına ise ten renginizden daha açık olan pudrayı sürerek aynı fırçayla dağıtın. Allığınızı da uygulayarak bu yöntemi tamamlayabilirsiniz.

Uzun bir burun için gölgeleme taktiği.

Uzun bir burun için gölgeleme taktiği.

Burnunuz büyük ve uzunsa gölgeleme taktiğinde biraz değişiklik yapmanız gerekebilir. Burun kenarlarınıza gölgelemeyi uyguladıktan sonra burnunuzun ucunu daha kısa ve kalkık gösterecek farklı bir teknik deneyebilirsiniz. Gölgeyi burnunuzun iki yanından aşağı doğru çekerek başlayabilirsiniz. Bunun için gölgeyi burnunuzun ucunun altına, burun deliklerinizin hemen üzerine doğru uzatın. Alta uyguladığınız gölgeyi burnunuzun ucuna doğru karıştırın.

Yumru burunlar için bronzlaştırıcı desteği.

Yumru burunlar için bronzlaştırıcı desteği.

Yumru bir burnunuz varsa onu daha ufak göstermek için en iyi yöntem kapatıcı ya da bronzlaştırıcılardan yararlanmak. Burnun yumru olan kısmına mat bronzlaştırıcınızı ya da kapatıcınızı uygulayın. Burun etrafında gerçekleştirdiğiniz gölgeleme işleminin ardından burnunuzun ucuna aydınlatıcıyla vurgu yapabilir ve tümsekli görünümü azaltabilirsiniz. Tüm bu işlemlerde kalın ve ince uçlu fırçaların yanı sıra dağıtma fırçası da kullanabilirsiniz.

Kemerli burunlara özel tüyolar.

Kemerli burunlara özel tüyolar.

Kemerli bir burnu daha düzgün gösterebilmek için kemerli bölgenin başlangıcını aydınlatabilirsiniz. Aydınlatıcıyı ince fırça yardımıyla kemerin başlangıç noktasına sürüp dağıtabilirsiniz. Koyu tondaki kapatıcınızı kemerin üst noktasına uygulayın. Dağıtıp organik bir görünüm kazandırdıktan sonra ten renginize uygun pudranızla burun makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Unutmayın ki açık tonlar bölgeyi ön plana çıkarırken koyu tonlar arka plana atmaya yardımcı olur.

Kanatlı burunlar için en ideal uygulama.

Kanatlı burunlar için en ideal uygulama.

Kanatlı burunlar, burnun uç kısmında ve kanat kısımlarında gölgeleme yaparken geri kalan bölümleri aydınlatabilir. Kanat çevresine koyu renk bir kapatıcı uygulayarak başlayın. Diğer kısımlara ise aydınlatıcı sürün. Bu noktada krem kontür tercih etmeniz daha doğal bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Kullanacağınız ürünlerin soğuk alt tonlu olmasına da dikkat edin. Uygulamayı yaptıktan sonra kanatlı burun görünümüne veda edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geniş burunlara özel koyu tonlar.

Geniş burunlara özel koyu tonlar.

Geniş burun yapısında da koyu tonlar kullanabilirsiniz. Koyu renk kapatıcıyı burun bölgesine uygulayarak başlayın. Burun kemiğinin üzerinde kaştan başlayıp burun ucuna kadar giden bir hat çizin. Burnunuzun yan kısımlarına kapatıcınızı uygulayın. Dağıtma işlemiyle yanaklarınıza ve elmacık kemiklerinize doğru kapatıcıyı yayın. Burnunuzun tam orta kısmına aydınlatıcıyı dağıtma fırçasıyla yayarak uygulayın. Bu makyajda odağın doğrudan burnunuzun üst kısmında olması gerekiyor.

Dikkatleri burundan uzaklaştıran makyaj tüyoları.

Dikkatleri burundan uzaklaştıran makyaj tüyoları.

Sadece burnunuza değil, yüzünüzün geneline uyguladığınız makyajın diğer detayları da burnunuzu küçük göstermede etkili. Daha dikkat çekici, parlak ve gösterişli bir rujla dudaklarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Dudak kalemi yardımıyla dudaklarınızı daha kalın hâle getirebilirsiniz. Ağır bir göz makyajı yapmak ise dikkati yüzünüzün merkezine, yani burnunuza çekebilir. Bu yüzden daha nötr fakat belirgin bir göz makyajıyla görünümünüzü tamamlayabilirsiniz.

Burnu küçük gösteren saç ve kaş detayları.

Burnu küçük gösteren saç ve kaş detayları.

İnce kaşlar yüzde buruna odaklanmaya neden olabilir. Bu yüzden kaşlarınızı kaş kalemiyle doldurabilir ve daha güçlü bir kaş görüntüsüyle burnunuzda toplanan dikkati dağıtabilirsiniz. Ayrıca saç stiliniz de dikkati burnunuzdan uzaklaştırmada önemli bir rol üstlenir. İnce, düz saçlardan ziyade kıvırcık kabarık saçlar kullanabilirsiniz. Saçı ortadan düz bir şekilde ayırmak yerine yana ayırabilir; yumuşak bukleler, dağınık topuzlar ve katlı kesimler tercih edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneyenler Bilir

FaceApp Değil, Sadece Makyaj: Burnunun Daha Küçük Görünmesini İsteyenler İçin En İyi Makyaj Hileleri için deneyenlerin deneyimlerini paylaştığı sayfamızdan u... Devamını Gör