Görüş Bildir
Haberler
F.Bahçe - Trabzonspor Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

F.Bahçe - Trabzonspor Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Fatih
08.02.2015 - 07:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

2010'un kopyasıydı - Rıdvan Dilmen

Medjani, Aykut, Hakan Arıkan... Tıpkı Bursaspor'a kaybettiği 2010 şampiyonluğuna benzer bir Fenerbahçe-Trabzonspor maçı gibiydi. Benzer bir maç izledik.

Kalecinin futbolda ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.

Trabzonspor, 1.Lig'in şampiyonluk adaylarından Kayserispor'un kalecisi Hakan Arıkan'ı alarak büyük bir iş yapmış.

Medjani son 15 dakika biraz daha orta sahaya geçti ama Aykut'la birlikte çok başarılıydı.

Ersun Yanal'ın kariyerinde bu kadar mahkum olduğu maç sayısı 2-3'ten fazla değildir.

Trabzonspor, amblemi, kalecisi ve stoperleriyle savunma yaparak 1 puan almıştır. Son yarım saat Trabzonspor'un hiç şutu yoktu. 

Devamı...

Santrfor takası lazımdı - Mehmet Demirkol

Dün iki takımın aradığı santrforlar rakiplerinde oynuyordu. Fenerbahçe topa sahip olup, Selçuk ve Topal’ı 3. bölge sınırına kadar çıkardı. Gökhan’ın bezdiren çıkışları 36’da İshak’ın oyuna girişine kadar etki yaptı. 16 şut denediler, ki bu kendi sezon rekorları oldu. Diego, Alper ve Selçuk’un pas sayılar tüm Trabzonspor takımından fazlaydı (Opta). Ancak bu tabloyu skor tabelasına geçirecek gol ayağı yoktu. Karşı takımdaydı diyelim. Ceza sahası dışı ve içinde sürekli olarak baskıya maruz kalamadan tehdit edilmeden top çevirdiler ancak vuruş kaliteleri çok sıradandı.

Devamı...

Hakan böyle istedi - Hakan Can

Maç aslında İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, “Aleyhimize bariz bir hakem hatası olursa takımı çekerim” sözleriyle çoktan başlamıştı. Spor kamuoyunda oluşan kaotik ortama rağmen iki takım futbolcularının da tüm konsantrasyonları futbolda olunca, en çok baskı altında olan Bülent Yıldırım da rahat bir maç yönetti. Diego ile Medjani arasındaki ikili mücadeleye ‘devam’ diyerek bence hata yaptı. Gri pozisyondu, ancak bence penaltıya daha yakındı.

Devamı...

Fener dünyaları kaçırdı - İlker Yağcıoğlu

90 dakika bir tarafa uzatmanın son saniyelerinde Caner'in ortasında Emenike'nin aşırttığı topa Sow neredeyse kalenin içinden düzgün bir vuruş yapabilse Fenerbahçe hak ettiği 3 puanı alabilirdi. Maçın genelinde daha iyi oynayan pozisyon üreten ve galibiyete yaklaşan taraf Fenerbahçe'ydi.

O kadar çok pozisyona girdiler ki saymakla zorluk çektik. Bura karşın Trabzonspor maç boyunca Fenerbahçe kalesine gitmekte başarılı olamadı.

Bunun sebebi de Cardozo'nun kötü bir top oynamasıydı.

Devamı...

Yanal çok korkmuş - Dr. Gürkan Kubilay

Maç öncesi merakım, ''topçularından ısrarla önde basmasını isteyen'' Yanal'ın bunu yapıp yapmayacağı idi.

Ama geçen haftaki ''kazanan kadroyu'' bozmayan F.Bahçe, ilk 10 dakika rakip 3. bölgede öyle pres yaptı ki, bunu düşünmüş olsa bile uygulayamadı Yanal.

Hemen her Trabzon çıkışında araya girerek topları kazandı F.Bahçe. Gökhan sahanın, hem savunma hem hücum en iyisiydi. Ona Alper ters tarafta ayak uyduramadı.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tokat yolları... - Olcay Çakır

Egemen'in Aykut'a tokatı, sonrası yaşananlar ve iki oyuncuya eşit miktarda kart gösterilmesi...

İşte hepsi bu... Ülke futbolunda hakem korumasından, hakem kastından anlatmak istediklerimizin kısa özeti buydu.

Allah nasip etti bir ibretlik pozisyon daha arşivlere işlendi. Bir sürü hakem var, hiç biri göremedi, süzemedi, öyle mi?

On santimetrelik ofsayt değil derdimiz dedik, anlayabilene bunu anlattık.

Baldıra basanı, ayağa basanı, tokat atanı, eli kolu 90 dakika havada olanı önce cezalandırın dedik. Son adamı indireni forma rengine göre tasnif etmeyin dedik.

Devamı...

Zayıf halkan kadar güçlüsün - Uğur Meleke

Salih’le Sefa, 2013-14’ün ilk devresinde 13 maç bir arada Kayserispor’un sağ kanat ikilisi idiler. Kayseri, o sezon boyunca 58 gol yedi, nihayetinde de lig sonuncusu olarak küme düştü. Sefa aslında farklı özellikleri olan, değerli bir hücumcu. Ama Salih’le bir arada kanat savunmasında yetersizler.

Dün de Bosingwa’nın yokluğunda Yanal’ın sağ çizgi tercihi bu ikili olunca, orası Trabzon’un en kötü pozisyonu haline geldi. Karşılarında da Fenerbahçe’nin en iyi pozisyonu, yani Caner-Alper var. Maç neredeyse aralıksız o çizgide oynandı, Salih-Sefa sarı kartlar da gördüler ama açığı kapatamadılar. Çünkü planlama yanlıştı. Yanal da bir türlü o yaraya merhem bulamadı, iki değişiklik hakkını savunmasını oturtabilmek için kullanmasına rağmen...

Devamı...

Alo hakem!.. - Ercan Güven

Hakemi aramak yetmiyor demek ki... Kazanmak için biraz da etkili oynamak gerekiyor. Gelecek sefere UEFA Başkanı’nı arayıp kazanma garantisi istesin Başkan Hacıosmanoğlu!

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu seçimi kazanıp kürsüye geldiği andan düne kadar Fenerbahçe’ye ve Başkan’ına öylesine keskin sirke tavır koydu ki, Kadıköy’e olaysız gitmek neredeyse özür dilemekti onun tarzına göre.

Geri adım atmaktı.

Devamı...

F.Bahçe: 0 Hakan Arıkan: 0 - Güntekin Onay

Fenerbahçe ağırlıklı bir maç izledik. Özellikle de 2. yarının tamamında... Devrenin sonlarına doğru artan baskı, 2. yarıda kaldığı yerden devam etti. Trabzon önemli hücum silahlarına rağmen ofansif alanda etkinlik sağlayamadı. Son haftalarda takım savunması anlamında önemli yol kat eden F.Bahçe, dün de güçlü rakibine fazla şans tanımadı. F.Bahçe savunmasının önünde oynayan Mehmet Topal ve Selçuk’un birlikte oynaması o bölgede güçlü bir defansif duvar oluşturuyor. Bu yapı içinde ofansif anlamda yaşanacak muhtemel sorunu ise Mehmet Topal’ı rakip ceza sahasına daha fazla göndererek aşmayı düşündü İsmail Kartal...

Devamı...

Çok yazık! - Gürcan Bilgiç

Maç düşündüğümüz gibi başladı ve devam etti. Hafta içinde kopan fırtınalara rağmen, Fenerbahçe neden rakibinin 13 puan önünde veya neden lider olduğunu ortaya koyan bir üstünlük sağladı. Sadece topa hakim olmak değildi bu. İkili mücadelelerin de, saha paylaşımın da kaliteyi-aklı beraber göstermenin de galibiydi Fenerbahçe. Trabzonspor'un sadece kalecisi Hakan Arıkan ile direndiğini izliyorduk. Gidişat öyle bir hale getirdi ki maçı, Ersun Yanal, 35'te defansif bir hamle ile müdahale etmek zorunda kaldı. Hücum aksiyonlarının ne kadar çeşidi varsa deniyordu Fenerbahçe...

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın