Görüş Bildir
Haberler
Ezelden Beri Çözüm Bulunamayan Saç Dökülmesini Engelleyecek Birbirinden Über 13 Yöntem

etiket Ezelden Beri Çözüm Bulunamayan Saç Dökülmesini Engelleyecek Birbirinden Über 13 Yöntem

Saç dökülmesi sorunu mu yaşıyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merak etmeyin, yalnız değilsiniz!

Pek çok kişi her gün tıpkı sizin gibi, içi gide gide de olsa ipek gibi saçlarıyla vedalaşıyor.

Peki bu sorundan kurtulmak ister misiniz?

O halde kalem kağıdı hazırlayın, başlıyoruz!!

1. Öncelikle şunu unutmayın: Demir eksikliği ve kansızlık varsa, aşağıdakilerden hangisini yaparsanız yapın hiçbiri işe yaramaz.

İşte bu nedenle öncelikli işin o eksikiliği çözmek olsun. Hekim kontrolünde olduğunu hatırlatmama gerek yok bence :)

2. Anne öğüdü gibi olacak, ama düzenli beslenme şart!

Sağlıklı saçlar için, düzenli beslenme alışkanlığına sahip olmalısın. Öncelikle protein, çinko, B 12 vitaminleri, folik asit ve bakır eksikliği yaşamaman eski ipeksi saçlarına kavuşman için olmazsa olmazlardan.

Bir uyarımızı da tiryakilere yapıp bitirelim, alkol ve sigara da saçlara çook zarar veriyor. Şimdi zararlarını tek tek sayıp vaktinizi almayacağım. Ama yine de siz bilirsiniz cınım. Ben sizin iyiliğiniz için söylüyorum.

3. Saçlarını her gün yıkama!

Temizlik güzel şey, tatlı şey; ama saçları her gün yıkamak onlara eziyet etmekten başka bir şey değil. Saç derisinin yağ dengesini bozmamak için saçlar 2-3 günde bir, ph 5.5 değerinde bir şampuanla yıkanmalıdır.

Not: Saçlarınızı 2-3 günde bir yıkamanız, saçlarınıza takacağınız bir bone ile vücudunuzu yıkamanıza engel değil.  😬

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Jöle, saç spreyi saçın nefes almasını önlediği için asla ama asla kullanmamanız gereken ürünler arasında!

Ancak jöle kullanmak gibi bir gaflete düşerseniz, üstteki maddeyi es geçip, saçınızı kesinlikle yıkayın. En azından bir sonraki kullanıma kadar saçlarınız nefes alsın.

Peki hem sağlıklı, hem fiyakalı olmak imkansız mı?

Hayır değil, jöle ya da o korkunç kokulu spreyler yerine deniz suyu spreyi kullanabilirsiniz.

5. Kan dolaşımını hızlandırmak ve saç köklerini canlandırmak için zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile saç derinize masaj yapın!

6. Güçsüz ve kırılgan saçlara sağlığını geri getirmede oldukça yaygın bir tedavi olarak: Kokulu sardunya yaprakları!

Sardunya Yapraklarını yaklaşık 15-30 dakika kaynayan suya atın ve beyazlaşana kadar bekleyin. Süzdüğünüz sardunya yapraklarını bir şişeye koyun. Saçınızı şampuanladıktan sonra, haftada en az iki kez saç durulaması için uygulayın. Gün be gün güçlenen saçlarınızın, çok daha az döküldüğünü göreceksiniz.

7. Bir diğer mucize: Biberiye Yaprakları!

Bir tutam biberiye yaprağını kısık ateşte 20 dakika kaynatın ve daha sonra süzün. Elde ettiğiniz suyu saçlarınızı durulamak için kullanın. Biberiye suyu 3 gün buzdolabında muhafaza edilebilir ve kullanılabilir. Ayrıca biberiye suyunu doğal bir saç kremi olarak kullanabilirsiniz. Çünkü saçları yumuşacık yapma gibi über bir özelliği var.

8. Hintli kadınların güçlü saçlarının sırrı: Kına!

Kına, saçların parlak görünmesini ve güçlenmesini sağlar. Ayrıca saç millerinin kırılmasını da engeller. Korkmayın saçlarınızı kınayla boyayın demeyeceğim. İçinde kına özü bulunan doğal saç bakım ürünleri kullanın. Elbette bu ürünlerin organik olduğundan emin olmanız şartıyla.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Gözlerimizi yaşartan soğanın, saçlarımızı gülümsettiğini biliyor muydunuz?

Kükürt içeren bir sebze olan soğan saç çıkartmada çok etkili. Yapılışı da çok kolay:

Meyve sıkacağı yardımıyla birkaç çorba kaşığı soğan suyu el edin. Bu işlemi göz yaşlarınıza boğulmadan yapmak için sakız çiğnemeyi de unutmayın :) Elde ettiğiniz soğan suyunu saç deriniz 1 saat boyunca masaj yaparak uygulayın. Bu yöntem saç dökülmesini azalttığı gibi, yepyeni saçların da çıkmasına yardım edecek.

Uyarı: Tam bir kocakarı ilacı olmakla birlikte, etkisi süppersoniktir!

10. Hindistancevizi sütü ile saç masajının dibine vurun!

Bu yöntem hem saçlarınıza parlaklık katacak, hem kırılmaları önleyecek. Kullanımı da çok kolay:

Hindistancevizi sütünü saç derinize yatmadan önce masaj yaparak uygulayın. Bonenizi takın. Sonra internette takılırken ya da film izlerken uyuya kalın. Sabah uyandığınızda saçınızı yıkayın. Aynaya bakmadan evvel gözlük takmayı da ihmal etmeyin, zira saçlarınız hiç görmediğiniz kadar parlak olacak. Sağlıklı olmasından bahsetmiyorum bile.

11. Muhteşem Dörtlü: Çam Yağı, Sarımsak Yağı, Havuç Yağı, Badem Yağı!

1 damla çam yağı, 1 damla sarımsak yağı, 1 damla havuç yağı ve 1 damla badem yağını bir kasede karıştırın. Bir pamuk yardımıyla saç diplerinden başlayarak saç uçlarına doğru sürün. Saç diplerinde iki saat kadar beklettikten sonra, ılık su ile yıkayın. Bu kürü haftada üç kere uygulayın.

12. Kokulu olduğu kadar etkili bir yöntem: Sarımsak Maskesi!

Sarımsakların kabuklarını soyun, bir havan yardımıyla iyice ezin.  Üzerine 1 çorba kaşığı yılan yağı, 1 çorba kaşığı kadar Hint yağı ve 1 çorba kaşığı kadar da zeytinyağı ilave edin ve tüm malzemeyi iyice karıştırın. Elde edilen karışımı parmaklarınızla saç derinize masaj yaparak uygulayın. Tamamını uyguladıktan sonra bir saat kadar bekletin. Sonrasında kendi şampuanınızla saçlarınızı tüm karışımdan arındırın. Çok kokulu bir yöntem olsa da, babaannelerimizin bu yöntemi zamanında saç kıran için bile kullanıldığını hatırlatırım.

13. En süperini en sona sakladım: Lavanta!

Yarım litre kaynayan suya 1 yemek kaşığı lavanta bitkisi atın. 10 dk kısık ateşte demledikten sonra, süzmeden ılıması için bekletin. Ilıdıktan sonra süzün. Saç yıkama rutininiz bittikten sonra, son durulama suyu olarak bu suyu kullanın. Saçınızı bu su ile yıkadıktan sonra durulamanıza gerek yok. Bırakın etkisi uzuuun süre saçlarınızda kalsın. :))

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uyarı: Hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum, ama yukarıdaki maddelerden herhangi birine alerjiniz varsa o maddeyi uygulamayın, bir sonrakine geçin.

Bir sonraki maddenin içeriğindeki ürüne alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız da kolunuzun minik bir parçasında deneme yapın. Yanma, kızarıklık yoksa koyverin gitsin :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
365
88
30
23
22
18
2