Görüş Bildir
Haberler
EYT'lilere Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Yeni Formül Gündemde! EYT Ne zaman çıkacak?

EYT'lilere Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Yeni Formül Gündemde! EYT Ne zaman çıkacak?

Prim gün süresini doldurmuş olmalarına rağmen yaş şartını yerine getiremedikleri için emekli olup aylık alamayan 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın gözü uzun zamandır hükümet tarafından çıkacak kararda. Hükümet tarafında başlayan çalışmalarda iki modelinin özellikle inceleneceği ortaya çıktı. Peki EYT kararı ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor, kimler EYT'li sayılacak? Hangi ülke formüllerinden yararlanılacak?  Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son dönemde artan enflasyonlarla birlikte, prim gününü doldurmalarına rağmen emekli sayılamayan; Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın gözü, meclisten çıkacak yasa paketinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla EYT yasa paketi üzerinde çalışmalar başladı.  Çalışmalarda iki ülke modelinden yararlanılacağı ortaya çıktı. İşte hükümetin üzerinde çalıştığı formüller ve EYT'lilere dair son gelişmeler...

EYT'liler Kimdir, Ne Olmuştu?

EYT'liler Kimdir, Ne Olmuştu?

8 Eylül 1999'da yürürlüğe giren ve emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının dışında bir de yaş şartı getirilmişti. Emeklilikte yaşa takılanlar için önemli olan bu tarih sonrasında; cumhurbaşkanlığı talimatıyla yasa üzerinde çalışmalar başlamıştı.

EYT'liler İçin Hangi Formüller Gündemde?

EYT'liler İçin Hangi Formüller Gündemde?

Cumhurbaşkanlığı talimatı sonrasında EYT'liler için başlayan çalışmalar da  yurt dışındaki uygulamalar da masaya yatırılacak. Almanya ve Finlandiya formüllerinin ele alınacağı gündemde. Peki Almanya ve Finlandiya hangi formülleri kullanıyor?

Almanya ve Finlandiya Hangi Formülleri Uyguluyor?

Almanya ve Finlandiya Hangi Formülleri Uyguluyor?

Almanya'da daha önce uygulanan formüle göre, sigortalıya bir teklif sunuluyor. Çalışanın emekliliğine kaç yıl kalmışsa o kadar yıl için belli oranda kesinti yapılıyor.

Burada kesinti oranı yıllık yüzde 2 oluyor. Yani emekliliğine 4 yıl kalmış birisinden yüzde 8 kesinti yapılıyor. Böylece daha az maaşla yaş beklenmeden emekli olunabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın