Görüş Bildir
Haberler
Evinizin Küçükleriyle Kaliteli Vakit Geçirmek İçin Eğlendirirken Öğretmeyi Hedefleyen İlginç 19 Belgesel

Evinizin Küçükleriyle Kaliteli Vakit Geçirmek İçin Eğlendirirken Öğretmeyi Hedefleyen İlginç 19 Belgesel

Aleyna Gülbahar
22.03.2020 - 08:45 Son Güncelleme: 29.04.2020 - 10:07

'Arkadaşım Tilki' bizim evin küçüğünün favorisi 😍

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikte Common Sense Media ve Beyazperde kaynak olarak kullanılmıştır.

1. Penguenler

1. Penguenler

2019, 6+

Antartika'nın ıssız beyazlıklarında hayat mücadelesi veren sevimli penguenlerin hayatına 'zoom' yapan keyifli bir belgesel. Bize kendi ailesine ve yavrularına sahip olmak isteyen 'Adélie Penguen'i Steve'in hayatından kesitler sunuyor. Bir penguenin hayatta kalmak için verdiği mücadeleye tanıklık ediyoruz.

2. Bir Lego Belgeseli

2. Bir Lego Belgeseli

2014, 7+

Sadece bir oyuncak değil 'Lego'. Yaratıcılık ve hayal dünyasını besleyen inanılmaz bir dünyaya açılan kapı. Bu belgeselde tüm oyuncaklar içinde en çok talep gören legoların milenyum çağı itibariyle nasıl yükselişe geçtiğini ve şirketin bu süreçteki serüvenin bize gösteriyor. Çocuklar için muhteşem bir dünyanın doğuşunu izliyoruz.

3. Köpekler

3. Köpekler

2018, 7+

Köpekler ve insan dostları arasındaki derin bağı ve köpeklerin gündelik alışkanlıklarını izliyoruz bu belgeselde. kimisi küçük kimisi büyük olan sevimli dostlarımızın hayatımıza nasıl dokunduğunu, ne gibi değişimler yaşattıklarını görüyoruz. Sadık dostlarımız olarak bildiğimiz köpeklerin yaşantısına çok daha yakından tanıklık ediyoruz.

4. 25 Litre

4. 25 Litre

2019, 7+

Tam bir gün boyunca sadece 25 litre su ile yaşamanız gerektiğini düşünün. Kulağa kolay gibi gelebilir ama hiç de öyle olmuyor. Gökhan Özoğuz'un yer aldığı belgesel, günümüzün en önemli konularından birisi olan su tasarrufuna değiniyor. Çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesi için kesinlikle izlemeleri gereken bir belgesel.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu belgesele tam olarak şurada ulaşıp izleyebilirsiniz. 👇

5. Kuşlarla Dans

5. Kuşlarla Dans

2019, 7+

Binlerce türü ve çeşit çeşit görünümleriyle bizlere görsel bir şölen sunan kuşların eş bulmak için kendilerince ürettikleri yöntemlerle bize sundukları eğlenceli bir belgesel. Tüylerini gösterişli göstermek için kabarmaları, karşı cinsi etkilemek için çeşitli figürlerle dans etmeleri ve daha nice tatlı halleriyle çocukların ilgisini çeken bir belgesel.

6. Kedi

6. Kedi

2016, 7+

İstanbul sokaklarının minnoş sakinleri sokak kedilerinin başrolde olduğu sevimli görüntülerle dolu bir belgesel olarak çocuklarla izlemek için birebir. Tekirler, sarmanlar, alacalar derken minik dostlarımızın hayatına ışık tutan bir belgesel olarak karşımıza çıkıyor. Belgesel süresince tamamen kedilerin gündelik hayatını izliyoruz.

7. Yerküre

7. Yerküre

2006, 7+

6 bölümlük mini belgesel dizisinin Dünya'yı bize hiç görmediğimiz bir açıdan görme fırsatı sağlıyor. Doğayı tüm bitki örtüsü ve vahşi yaşamıyla gözlerimizin önüne seriyor. Gelmiş geçmiş en geniş kapsamlı yeryüzü belgeseli olarak Dünya hakkında bilinmesi gereken birçok gerçeği öğrenmemizi sağlıyor.

8. Parlak Buluşlar

8. Parlak Buluşlar

2018, 7+

Bilim, teknoloji, insan vücudu derken birçok konuda çocuklarınızın bilgi sahibi olması için harika bir belgesel. Çocuğum bir yerden başlasın öğrenmeye derseniz izletmeniz gereken belgesellerde başta gelmesi gereken bir belgesel. Birçok bilinmezliği çocukların anlayabileceğini açıklıkta anlatan öğretici bir belgesel.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Arkadaşım Tilki

9. Arkadaşım Tilki

2007, 8+

Aşırı sevimli minik bir kız ve vahşi doğaya ait olsa da uysal bir kızıl tilkinin bir şekilde kesişen yolları ve bu yolun harika bir arkadaşlığa çıkmasını anlatarak iç ısıtan bir belgesel. Çocukları doğaya, hayvan dostlarımıza yaklaştıran, gitgide kaybedilen hisleri tekrardan kazandıran görüntüleri izleme fırsatı veriyor bize.

10. Jane

10. Jane

2017, 9+

Primatlar üzerine araştırma ve inceleme yürütmekte olan bilim insanı Jane Goodall'ın şempanzelerle ilgili bir araştırma sırasında yaşadıklarını ele alıyor. Jane Goodall, şempanzelerle olan bağıyla bilinmekte. Başarıyla ilerlettiği mesleğinde erkek hegemonyasına ve bilimsel topluluğa karşı kendi doğrularını savunuyor belgeselde.

11. Mekanlar ve Yüzler

11. Mekanlar ve Yüzler

2017, 10+

60 yılı aşkın bir süredir sinemadan fotoğrafa, video yerleştirmeden heykele yapıtlar üreten 88 yaşındaki efsane Agnès Varda, İstanbul’da da “Şehrin Kırışıklıkları” projesiyle duvarlara yapıtlar bırakan genç JR ile birlikte Fransa’nın köylerini gezdi. Mekânlar ve Yüzler, iki çok özel sanatçının sanat, yaş almak, paylaşmak ve gezmek hakkında ürettikleri bir belgesel.

12. Dream Big

12. Dream Big

2017, 10+

Jeff Bridges'ın anlatıcılığını üstlendiği bu etkileyici belgesel, dünyanın farklı yerlerindeki olağanüstü mühendislik başarılarını inceliyor. Birçok önemli yapının ortaya çıkış sürecini bize gösteriyor. Bu dünyayı daha yakından görüyoruz belgeselde. Çocukların mesleki seçimleri için önem arz eden belgesellerde başta geliyor.

13. Mercan Peşinde

13. Mercan Peşinde

2017, 10+

Muhteşem renk ve karmaşıklık içeren yerlerde değil de sadece papağan balıkları veya deniz kaplumbağaları arasında yüzmüş olanlar için bile bu belgesel beklenmedik şekilde dokunaklı gelecektir. Belgeselde doğanın muhteşem varlıkları ile oksijen ve yiyecek kaynaklarının temellerinin tehdit altında olduğu ayrıntılarıyla anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Jiro Dreams of Sushi

14. Jiro Dreams of Sushi

2011, 10+

Bu belgesel, 85 yaşındaki suşi şefi Jiro Ono'yu konu alıyor. Restoranında 10 sandalye var, bir tabak 300 dolar ediyor ve bu restoran Tokyo'da efsane.

15. Mission Blue

15. Mission Blue

2014, 10+

Bu belgesel, okyanus bilimci Sylvia Earle'nin okyanusları aşırı avlanma ve zehirli atık gibi tehditlerden kurtarmak için yürüttüğü kampanyayı takip ediyor.

16. Bir Oyundan Fazlası

16. Bir Oyundan Fazlası

2007, 10+

Bir Oyundan Fazlası, NBA süperstarı LeBron James ve dördüncü takım arkadaşını Akron, Ohio'daki lise basketbolunun denemeleri ve sıkıntıları ve James'in şöhret yolculuğuyla izleyen 2008 Amerikan belgesel filmidir.

17. Adım Malala

17. Adım Malala

2015, 12+

Yönetmenliğini Davis Guggenheim'ın üstlendiği filmin başrollerinde Malala Yousafzai, Ziauddin Yousafzai, Toor Pekai yer alıyor.

18. Yaşamın Başlangıcı

18. Yaşamın Başlangıcı

2015, 12+

Teknoloji ve nörobilim alanındaki yenilikleri kullanan bu dizide, çevrenin çocukları nasıl etkilediği ve çocukların geleceğimizi nasıl etkileyebileceği inceleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Batkid Begins

19. Batkid Begins

2015, 7+

5 yaşındaki lösemi hastası Miles Scott'un öyküsünü anımsayanlarınız var mı? En büyük hayali Batman olabilmek olan Miles'ın isteği 2013 yılında gerçekleşmişti. İste Batkid Begins, bu isteğin gerçeğe dönme sürecini perdeye taşıyan bir belgesel.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
5
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Arkadaşım tilki'yi Aleyna tilki diye okumam 😂 Sanırım haberler bilinç altıma işlemiş

Aslihan yıldırım

İşte böyle içerikler yapın. tebrikler