Görüş Bildir
Haberler
Evde Yapabileceğiniz 12 Muhteşem Sokak Lezzeti

Evde Yapabileceğiniz 12 Muhteşem Sokak Lezzeti

onediozone
17.04.2017 - 15:45

Bayıldığımız lezzetleri evde denemeye ne dersiniz?

1. Islak Hamburger

1. Islak Hamburger

Özellikle gece acıkmalarına birebir ıslak hamburgere, evde yapacağınız daha bol soslu ve daha büyük hali eklenince bağımlı olacaksınız.

Tarif için şuraya

2. Midye Dolma

Dışarda midye tezgahının başına geçip yeme keyfi de başka ama evde kendi ellerinizle hazırladıktan sonra arkadaş toplantılarınızın vazgeçilmez lezzeti olması da kaçınılmaz.

3. Kokoreç

3. Kokoreç

Diğer ev yapımı sokak lezzetlerine göre biraz daha uğraşmalı gibi gözükse de bu durum gözünüzü korkutmasın. Fotoğrafına bile bakınca ağzımızı sulandıran bu güzel lezzeti kendi evinizin güvenilir ortamında hazırlamak her şeye değer.

Tarif için şuraya

4. Tavuklu Nohutlu Pilav

4. Tavuklu Nohutlu Pilav

Pilav arabasının yanında taburede oturup geleni geçerken seyrederken de yersin. Evde hazırlayıp, yanında ev yapımı ayranla da. Tavuklu pilavın lezzeti için her zaman vaktin var :)

Tarif için şuraya

5. Tantuni Dürüm

5. Tantuni Dürüm

Bir dürüm söylüyoruz yetmiyor, iki dürüm söylüyoruz cep yakıyor. Artık dışarıda yenilen tantuni dürümlerle doymamaya son. Alıyoruz paket lavaşı kaç tane istiyorsak sarıp sarıp yiyoruz.

Şahane tantuni tarifi için şuraya

6. Kır Pidesi

6. Kır Pidesi

İster kahvaltı, ister öğle yemeği, ister akşam yemeği olsun. Kır pidesi için doğru öğün diye bir şey yoktur, her öğün kır pidesi yemek için zaten doğrudur demiş atalarımız.

Kıymalı, patatesli, peynirli hangisi favorinse malzemeni seç hemen hazırla. Tarif için şuraya

7. Kol Böreği

7. Kol Böreği

Sabah kahvaltılarımızın neşesi, canımız kol böreği. Bizim favorimiz kıymalı ama patateslisi de, ıspanaklısı da, peynirlisi de şahane olur. Çikolatalı bile yapanı duymuştuk.

Tarif için şuraya

8. Atom Tost

Gaziantep'teki meşhur Tostçu Erol'u tanıyorsunuzdur? Kendisinin ağız sulandıran tostlarını gidip yerinde yemek en güzeli fakat çat kapı Gaziantep'e gidemeyenler için bizzat kendisinden atom tost tarifi dinleyelim.

9. Döner

Tavuk da olur et de olur. İkisi de lezzetli mi lezzetli olur. İster ekmek içine domates, patates, marulla ekmek arası, istersen tabakta pilav üstü.

10. Sucuk Ekmek

10. Sucuk Ekmek

Sucuk da aynı ekmek de aynı ama görüyoruz ki yılların ekmek arası sucuğu imajını değiştirmiş. 

Bu yakışıklı mı yakışıklı sucuk ekmek tarifini Refika'nın Mutfağı'ndan öğrenmek için şuraya

11. Lahmacun

11. Lahmacun

Minik minik yapıp fındık lahmacun da diyebilirsiniz, ceviz ve sarımsak katıp özel lahmacun da yapabilirsiniz.

Bol limonlu acılı ev yapımı lahmacun tarifi için şuraya

12. Simit

12. Simit

Simit de evde nasıl yapılır ki demeyin. Öyle bir yapılır ki parmaklarınızı yersiniz. Hamuruna çekirdek, ceviz ya da zeytin de atabilirsiniz.

Tarif için şuraya

Yine de şimdi mutfağa girmeye üşenmiş olabilirsin.

Yine de şimdi mutfağa girmeye üşenmiş olabilirsin.

Verdiğimiz tarifleri de bir boş zamanında muhakkak dene ama şimdi vaktin yoksa ya da üşendiysen Selfy'den harika bir haberimiz var.

Yerinde duramayan, kıpır kıpır Selfy'liler, toplanın! Enerji depolamaya gidiyoruz! Üstelik Selfy’lilere özel bu teklifle ister kendin ye, istersen arkadaşına da ısmarla! Şimdi Burger King®’de Big King® Menü ve King Chicken® Menü bir arada sadece 14,95 TL!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın