Görüş Bildir
Haberler
EUROVISION'DA SULAR DURULMUYOR: UKRAYNA, TEMSİLCİSİNİ YARIŞMADAN ÇEKTİ

EUROVISION'DA SULAR DURULMUYOR: UKRAYNA, TEMSİLCİSİNİ YARIŞMADAN ÇEKTİ

gunec46
04.03.2019 - 14:00

EUROVISION HEYECANI VE UKRAYNA

64. Eurovision Şarkı Yarışması bu yıl İsrail'in Tel Aviv şehrinde yapılacak. 42 ülkenin yarışacağı yarışma 14,16 ve 18 Mayıs tarihlerinde Expo Tel Aviv arenasında gerçekleşecek.

Katılımcı ülkelerin ulusal final heyecanı son hızla devam ederken geçen Cumartesi yapılan Ukrayna ulusal finali Vidbir ve sonrasında gelişen olaylar Eurofanlar arasında büyük ses getirdi.

YAYINCI VE SANATÇI ARASINDA ANLAŞMA KRİZİ

Fakat Ukrayna yayın kuruluşu UA: PBC yaptığı açıklamada MARUV'un yarışmayı kazanmasının sanatçıyı Eurovision temsilcileri yapmadığını, konunun kontrat imzalandıktan sonra kesinleşeceğini belirtti.

UA:PBC'nin açıklaması şu şekilde: 'Ukrayna'yı uluslararası arenada temsil edecek bir sanatçı, kanal ile imzaladığı sözleşme ile Ukraynanın kültür elçisi olmayı, ve sadece müziğini değil Ukrayna halkının fikirlerini dünyaya duyurmalıdır. UA:PBC ve şarkıcı MARUV arasında yapılan müzakereler sonucunda Ukrayna'yı uluslararası şarkı yarışmasında temsil etmek görevi ile ilgili ortak bir yol bulunamamıştır.

Kaynak: https://eurovision.tv/story/maruv-wil...

MARUV NE DEMİŞTİ?

Genç sanatçı, 25.02.2019 Salı günü Instagram hesabından yaptığı paylaşımda UA:PBC'nin kendisine dayattığı sözleşmenin maddelerinden bahsetti ve şunları söyledi:

Son 24 saat hayatımdaki en duygusal andı. Ukrayna ulusal seçiminde, izleyicilerden ve jüri üyelerinden yüksek bir destek alarak adil bir zafer kazandım. Ama şimdi zaferimi elimizden almak istiyorlar.

Ben Ukraynalıyım, ülkemi seviyorum ve bir gün içinde üç farklı ülkeden onları temsil etmemi teklif etmelerine rağmen, Ukrayna'yı Tel Aviv'de uluslararası Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek olmaktan gurur duyuyorum.

Bugün öğle yemeğinden önce imzalanması gereken Ulusal TV ve Radyo Komitesi arasındaki sözleşmeyi zaten duydunuz.

Rusya'daki gösterilere gitmemeye hazırım. 2014'ten beri Kırım'ı ziyaret etmedim. Ukrayna'nın tek bir yasasını ihlal etmedim. Ayrıca, Eurovision'a katılımın tüm masraflarını üstlenmeye hazırım.

Ve Ukrayna kanalının şimdi benden talep ettiği sansasyonel sözleşmenin kendisine gelecek olursak:

1. NTU'nun onayı olmadan sahnede doğaçlama yapılması yasaktır. 

2. Hemen telif haklarını Warner Music adlı şirkete devretmek (bu haklar yarışmanın başlamasından önce biliniyordu).

3. NTU’nun gereksinimlerine ve talimatlarına tam olarak uyunuz. (Teorik olarak, beni bir başbakan yardımcısının doğum günü partisinde dans etmeye zorlayabilirler ve reddetme durumunda beni diskalifiye edecekler ve 2 milyon -Ukrayna Grivnası- para cezası ödememe mecbur bırakacaklar.)

4. NTU'nun izni olmadan gazetecilerle iletişim yasağı (Bu tamamen konuşma özgürlüğü ve insan haklarını ihlal ediyor). Ve saçma olan birçok şey...

Noktalardan birinin ihlali durumunda, 2 milyon Ukrayna Grivnası para ödeyeceğim ve zararların tazmininin miktarı ise hala belirsiz.

Buna karşılık, NTU’dan hiçbir şey alamadım: Ne bir maddi destek , ne de uluslararası tanıtım desteği. Ben bile kendim vize ile uğraşmak zorundayım.

Bununla birlikte, sözleşmede NTU’nun sadece birkaç sorumluluğu var:

1. Bana yarışma kuralları hakkında ipuçları vermek.

2. NTU'nun izniyle, 10 kişiyi yanımda bulundurmak. 

3. Bu sözleşmenin şartlarına uymak.

Baskı hissediyorum! Ayrıca ülkemi 2019 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmeyi reddetmeme yönelik bariz girişimler görüyorum.

Desteğinizi, basının desteğini ve birinin emrini yerine getirmeye hazır olmayan bağımsız gazetecileri istiyorum.

Kaynak: https://www.instagram.com/maruvofficial/

EUROVISION FANLARI RAHATSIZ

Halkın oylarıyla seçilmiş ve seçildiği andan itibaren yarışmanın en büyük favorisi olarak bir sanatçının ve parçasının ülke politikaları yüzünden ülkesini uluslararası platformda temsil etme hakkından mahrum bırakılması Avrupa'da bir çok fanı rahatsız etti.

VE UKRAYNA YARIŞTAN ÇEKİLDİ

Maruv ile olan anlaşmazlık sonucu UA:PBC yayın kuruluşu Ukrayna finalinde yarışan diğer yarışmacılara teklif götürdü. Fakat teklif alan hiçbir sanatçı bu şartlarda Eurovision'a katılmayı reddetti

Ve sonuç olarak Ukrayna 64. Eurovision Şarkı Yarışmasından çekildiğini açıkladı.

Kaynak: https://eurovision.tv/story/ukraine-w...

MARUV – Siren song. Фінал. Національний відбір на Євробачення-2019

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın