Görüş Bildir
Haberler
Eurovision 2015’Te Doğrudan Finale Katılacak

Eurovision 2015’Te Doğrudan Finale Katılacak

Nar Sanat
12.02.2015 - 15:10 Son Güncelleme: 12.02.2015 - 20:10

Avusturalya Eurovision 2015’te Doğrudan Finale Katılacak

Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenecek olan Eurovision şarkı yarışmasına bu sene ilk kez Avustralya’nın da katılacağı bildirildi.

Eurovision organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, Avustralya’nın etkinliğin 60’ıncı yıldönümü sebebiyle 23 Mayıs’ta Viyana’da düzenlenecek yarışmaya katılacağı doğrulandı. Avrupa kıtasında yer almayan Avustralya’nın yarışmanın organizatörleri tarafından yarışmaya dahil edildiği bildirildi.

Doğrudan finale katılacak

Açıklamaya göre, Avustralya yarı finale katılmazken, yarışmanın 23 Mayıs’ta düzenlenecek final bölümüne doğrudan katılacak. Avustralya kıtası ile Avrupa arasındaki saat farkına karşın, Avustralyalı seyircilerin yarışmada oy kullanabilmesi öngörülüyor.

Avusturya’da cumartesi gecesi düzenlenecek olan etkinlik, Avustralya’da ise pazar sabahı izlenebilecek. Diğer 39 aday ülkenin seyircilerinin de Avustralya için oy kullanması mümkün olacak.

Kazanırsa ev sahipliği yapamayacak

Avustralya şarkısının yarışmayı kazanması halinde, ülke gelecek yıl da yarışmaya katılmaya hak kazanacak. Ancak yarışma, Eurovision geleneğinin aksine, Avustralya’da değil, ülkenin Avrupa’da seçeceği bir kentte düzenlenecek.

Kaynak: http://www.istanbulsanatkursu.com/eur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın