Görüş Bildir
Haberler
Etli Yaprak Sarması Tarifi

Etli Yaprak Sarması Tarifi

yemek tarifi
12.09.2014 - 15:38 Son Güncelleme: 12.09.2014 - 15:58

Etli Yaprak Sarması Tarifi

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Etli Yaprak Sarması Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Etli Yaprak Sarması nasıl yapılır , Etli Yaprak Sarması hangi malzemelerden oluşur, Etli Yaprak Sarması kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Etli Yaprak Sarması Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Etli Yaprak Sarması ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

ETLİ YAPRAK SARMASI

♦ 400 gr. dana kıyma

♦ 300 gr. taze veya 250 gr. salamura

yaprak

♦ Yarım su bardağı pirinç

♦ 2 adet soğan, 1-2 diş sarımsak

♦ 1 adet domates veya yarım çorba

kaşığı salça

♦ Yarım demet maydanoz, dereotu

♦ 1 çay kaşığı kuru nane

♦ Tuz, karabiber

♦ 2 çorba kaşığı sıvı yağ

1. Taze yaprak yıkanır. Ateşi kapatılmış kaynar tuzlu suya bırakılıp kapak kapatılır. 1-2 dakika beklenip alt üst edilir. Yaprakların rengi değişince sudan alınır. (Salamura yaprak da yıkandıktan sonra kaynar suda biraz daha fazla bekletilip süzülür.)

2. Kıymaya küçük doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu, kuru nane, rendelenmiş yarım domates, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber konup karıştırılır.

3. Son olarak ayıklanıp yıkanmış ve 10-15 dakika sıcak suda bekletilmiş pirinç ilave edilir ve ezilmeden karıştırılır.

4. Yaprakların sapları ve kaim damarları kesilir. Etli dolmanın küçük olması tercih edildiği için, gerekirse yapraklar ikiye bölünür. Hazırlanan kıymalı iç konup sarılır ve tencereye dizilir.

5. Üzerine yarım domates rendelenir, 1 çorba kaşığı yağ gezdirilir. Tencerenin kenarından yarım bardak su ilave edilir. Hafif ateşte yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yoğurtla servis yapılır.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/etli-yaprak...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın