Görüş Bildir
Haberler
Eski Trabzonspor Ruhunu Takıma Geri Kazandıran Genç Yetenek: Yusuf Yazıcı

Eski Trabzonspor Ruhunu Takıma Geri Kazandıran Genç Yetenek: Yusuf Yazıcı

2017'de çok iyi bir çıkış yakalayan Trabzonspor takımında genç futbolcu Yusuf Yazıcı adından sıkça bahsettiriyor. Spor adamları iyi bir çalışmayla onun büyük bir futbolcu olabileceği görüşünde. 

Yusuf Yazıcı kimmiş, futbol hayatı nasıl şekillenmiş gelin bir bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzonspor'un genç futbolcusu Yusuf Yazıcı'yı tanıyalım.

Trabzonspor'un genç futbolcusu Yusuf Yazıcı'yı tanıyalım.

Kendisi 29 Ocak 1997 doğumlu. O, 20 yaşında ve geleceği parlak bir oyuncu.

Yusuf Yazıcı futbol oynamaya çocukluk yaşlarında başladı.

Yusuf Yazıcı futbol oynamaya çocukluk yaşlarında başladı.

Tabii profesyonel bir şekilde değil. Hepimiz gibi mahalle sokaklarında top koşturuyordu arkadaşlarıyla. Ama yeteneğiyle arkadaşları arasında öne çıktı.

Trabzonspor seçmelerine katıldı

Trabzonspor seçmelerine katıldı

O zamanlar altyapı sorumlusu Sadi Tekelioğlu. Yusuf Yazıcı seçmelerde yeteneğiyle izleyenleri büyüledi. Ama önemli bir eksiği vardı: Fizik. Sadi Tekelioğlu'nun isteği üzerine Yusuf Yazıcı'ya ekstra özen gösterildi ve futbolcu takıma kazandırıldı.

Oynadığı lise takımı Dünya Şampiyonu olunca Yusuf Yazıcı'nın ismi iyice duyuldu.

Oynadığı lise takımı Dünya Şampiyonu olunca Yusuf Yazıcı'nın ismi iyice duyuldu.

2015'te düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nı Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi kazandı. Yusuf Yazıcı da okul takımının kaptanlık görevini yürütüyordu. Böylelikle Yusuf'un adı Trabzon başta olmak üzere Türkiye çapında ilk kez duyuldu.

Şampiyonluktan sonra U21 takımına, birkaç ay sonra da A takıma girdi.

Şampiyonluktan sonra U21 takımına, birkaç ay sonra da A takıma girdi.

Lise takımıyla şampiyon olan Yusuf Yazıcı kendini birkaç ay sonra A takımda buldu. Başka takımlara kiralanması gündeme geldi ama antrenörler buna karşı çıkarak Yazıcı'nın Trabzonspor çatısında kalmasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk 11'in değişmez ismi oldu

İlk 11'in değişmez ismi oldu

İlk zamanlarında şans buldukça kendini gösteriyordu Yusuf. Şimdi ise takımın değişmez futbolcularından biri. Sol ayağını çok iyi kullanıyor. Mehmet Ekici'nin kadro dışı kalmasından sonra ilk 11'de şans bulan Yusuf Yazıcı takımına büyük bir katkı sağlıyor.

Bordo mavili formayla şimdiye kadar toplam 23 maça çıkan Yusuf 7 gol attı, 10 da asist yaptı. Türkiye'de forma giyen birçok futbolcudan iyi bir istatistik.

Birkaç ay öncesine kadar maaşı sadece 5 bindi.

Birkaç ay öncesine kadar maaşı sadece 5 bindi.

Genç futbolcunun Trabzonspor'dan kazandığı para aylık 5 bin liraydı. Başarılı bir performans ortaya koymasından sonra Trabzonspor genç futbolcuya yeni bir sözleşme önerdi ve aylık maaşı 25 bin liraya yükseltildi.

Bakıldığı zaman futbolcu piyasasına göre hala epey düşük bir maaş. Ama şuan Yusuf Yazıcı'nın odaklandığı tek nokta kendini geliştirmesi.

Yusuf Yazıcı ile ilgili spor adamlarının görüşü

Uğur Meleke:

'Yusuf Yazıcı, 70’li yılların Ali Kemal’i, Şenol’u, Necmi’si. Trabzonspor taraftarı o isyanı ve azmi gördüğü için heyecanını en üst perdede yaşıyor. Ekici’de olmayan şeyler Yusuf Yazıcı’da var; hırs, iştah, meydan okuma. Trabzonspor’un sezonun ikinci yarısındaki çıkışında da bu duygular başrolde. Aç oyuncular sahada, hepsi kendisini ispat etmek istiyor. Tok olanlar ise sahanın dışında kaldılar ya da transfer olarak kulüpten ayrıldılar”

Mehmet Demirkol:

'Yusuf üzerinde tartışmalar görüyorum, tartışmayın Yusuf'u. 20 Yaşında müthiş bir oyun görüşü var. Eksikleri de var. Alanya maçında Olcay'la kurduğu ikili muazzam. Çok yüksek şeyler vaad ediyor. Tabii ki hataları olacak, tabii ki problem yaşayacak, tabii ki kötü hissedecek, tabii ki olduğundan çok daha iyi hissedecek. Bu durumları Trabzonspor yönetimi idare eder. Arkasında durmak lazım.'

Ersun Yanal:

'Trabzon tarihinde hem ülkeye hem de kendi takımına olağanüstü oyuncular üretmiş bir kulüp. Yusuf Yazıcı gibi oyuncuların kıymetini bileceğiz. Onları en iyi yere getirmek için çalışacağız. Yusuf henüz yolun başında. Önünde uzun bir süreç var. Hem Türk futboluna, hem Trabzonspor'a kazandırmak için her gün karlı çıkması gerekiyor. Onun önemli bir oyuncu olacağını düşünüyorum'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
58
5
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
weingartenstase

Türk Futboluna Milli Takıma (!) hayırlı uğurlu olsun ... Türkiye`nin gelmiş geçmiş (!)(!) geçmiş gitmiş en iyi Teknik Direktörü fatih efendi öz evlatlarını a... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Akademiden yetişen, harika bir oyuncu olma yolunda ilerliyor. Galatasaraylıyım ama kendisinin futbolunu çok beğeniyorum, bize attığı gol muazzamdı. Umarım pa... Devamını Gör

weingartenstase

Fiziksel olarak biraz daha çalışırsa 90 dakika verimli olabilecek futbolcu... Hennüz 90 Dakikalık değil ama enfes bir futbolcu

Türev integral

Sadece 5000

nusret k

diğer futbolculara kıyasla 5000 ossurduğu yerden ayda 15000 euro alan futbolcularda var.