Görüş Bildir
Haberler
Eski Sevgilinizle Tekrar Bir İlişkiye Başlamadan Önce Birbirinize Sormanız Gereken 13 Kritik Soru

Eski Sevgilinizle Tekrar Bir İlişkiye Başlamadan Önce Birbirinize Sormanız Gereken 13 Kritik Soru

İlayda
19.06.2021 - 08:45 Son Güncelleme: 19.06.2021 - 13:30

İlişkinizin küllerinden doğmasına yardım edecek sorular bunlar💑

Kaynak: https://metro.co.uk/2021/06/09/13-que...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Neden ayrıldınız?

1. Neden ayrıldınız?
img-s2.onedio.com

Geçmiş bir ilişkiye pembe gözlüklerle bakmak, sadece iyi zamanları ve sizi nasıl aşık ettiklerini hatırlamak hepimize cazip gelir ama bir sebepten dolayı ayrıldınız. Bu neydi? Zamanla hangi sorunlar oluştu ve kırılma noktası neydi?

2. Ayrılıktan önceki yakın zamanda hayatınızda ve ilişkinizde neler oluyordu?

2. Ayrılıktan önceki yakın zamanda hayatınızda ve ilişkinizde neler oluyordu?

İlişki koçu ve Love is Coming: How to Find Real Love In A Superficial World kitabının yazarı Persia Lawson, bu soruyu sormanızı şiddetle tavsiye ediyor.

Ayrıldığınız zamana bakmak ve ilişkinin yanı sıra başka hangi faktörlerin rol oynadığını anlamak önemlidir. Belki de düzgün bir şekilde ele almadığınız bir zihinsel sağlık sorunuyla uğraşıyordunuz ya da yüksek düzeyde strese neden olan bir işte çalışıyordunuz. 

İlişkinizin bitmesine dolaylı olarak katkıda bulunanlara da bir göz atın.

3. Sorunları çözmek için ne gibi önlemler aldınız?

3. Sorunları çözmek için ne gibi önlemler aldınız?

Ya da başka bir deyişle, ne değişti? Neden daha önce olduğu gibi aynı sorunlarla karşılaşmayacağınızı düşünüyorsunuz?

Persia Lawson, Metro.co'ya verdiği röportajda, 'Olasılıkları lehinize çevirmek istiyorsanız, sadece iyi geçeceğinizi ummak yerine, gözleriniz açık ve aklınızın birbirinizde olduğu ilişkiye yeniden girmelisiniz' dedi.

Cevap 'gerçekten hiçbir şey yapmadım' ise, bir sonraki soru bu sefer her şeyi farklı yapmak için ne yapmaya istekli olduğunuzdur. Geçen sefer ayrılmanıza neden olan konu ne olursa olsun, sadece halının altına süpürülemez veya geçmiş gibi görülemez. Daha önce olduğu gibi aynı sağlıksız kalıplara düşmediğinizden emin olmak için her biriniz ne yaptınız?

4. Geleceğe dair umutlarınız ve istekleriniz neler?

4. Geleceğe dair umutlarınız ve istekleriniz neler?

Persia şunları ekliyor: 'Gelecek zamanlarda ne istediğinize karar verebildiniz mi? (Evlilik mi? Çocuk mu? Yoksa ev ve araba mı?) 

'Geleceğe dair umutlarınız ve istekleriniz uyuşuyor mu? Farklı şeyler istediğiniz için ayrıldıysanız ve hala farklı şeyler istiyorsanız, bu sefer de işe yaramayacak.'

5. İlişkinize yeterince ara verdiniz mi?

5. İlişkinize yeterince ara verdiniz mi?

Ortalığın yatışması, iki tarafın da büyümesi ve çiftin daha sağlıklı zamanlarda tekrar bir araya gelmesi için bolca zaman olması gerekiyor. Sizin için de durum böyle mi?

İlişki uzmanı, psikoterapist ve The Relationship Paradigm'ın yaratıcısı Neil Wilkie: 'Eski alışkanlıkların dışındaki hayatın tadını çıkarmak, gözyaşları ve pişmanlıklar dökmek ve yeni olasılıkları benimsemek için zamana ihtiyacınız oluyor' diyor.

Neil Wilkie şunları ekliyor: 'Durum o şekilde değilse, hayata hala eski ilişkinin merceğinden bakıyorsunuz demektir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlişkide yanlış giden şeylerden ikiniz de sorumlu musunuz?

6. İlişkide yanlış giden şeylerden ikiniz de sorumlu musunuz?

Şu an baktığınızda ilişkinizin istediğiniz gibi gitmemesinin tüm sorumlusunu eski sevgiliniz olarak görebilirsiniz. Peki kendinizin bu süreçte mükemmel, onun ise hatalı olduğunu söylemek ne kadar doğru?

Ya da diğer taraftan, eski sevgilinizi geri 'kazanmaktan' ve geçmişteki yanlışları telafi etmekten sorumlu olduğunuzu düşünüyor musunuz?

İlişki koçu Lily Walford şöyle diyor: 'Bu ilişkide iki kişi olduğunuzu unutmayın. Müşterilerimiz için oluşturduğumuz çerçevemizde dört önemli unsurdan bahsediyoruz; iletişim, uyumluluk, değerlendirme ve işbirliği. Bir ilişkide bu dört unsurun tümü yoksa, sağlıklı bir ilişki yaratmak için mücadele etmelisiniz.'

7. İlişkide ikinizin neye ihtiyacı var?

7. İlişkide ikinizin neye ihtiyacı var?

Kişisel ihtiyaçlarınız hakkında açık ve net bir iletişim, ikinci baharınızda çok önemli olacaktır. 

Lily; 'Birbirinizin neye ihtiyacı olduğunu anlamanız gerekiyor ve açıkçası geçmişte bir şeyler çalışmıyordu, neydi? Sizin neye ihtiyacınız var ve partnerinizin neye ihtiyacı var? Genellikle, ilişkilerde iletişim ana sorun olma eğilimindedir. Bir şeyleri gündeme getirmenin en iyi yolu veya sorunları nasıl daha iyi çözebileceğiniz hakkında bir konuşma yapmak en iyi çözüm olabilir. Bu, uzun vadede size çok büyük fayda sağlayabilir.' diyerek iletişimin önemini dile getiriyor.

8. Diğer ilişkileriniz nasıldı?

8. Diğer ilişkileriniz nasıldı?

Ayrı geçirdiğiniz zamandan bahsedin. Gerçekten başka ilişkilere açık mıydınız yoksa bekar mı kaldınız? İnsanlarla çıktığınızda tanıdık durumların ortaya çıktığını gördünüz mü?

Tekrar başlamadan önce dikkatlice bunu tartışmanız gerekecek.

9. Değiştiniz mi? Eğer değiştiyseniz bu değişimi ilişkinize nasıl yansıtacaksınız?

9. Değiştiniz mi? Eğer değiştiyseniz bu değişimi ilişkinize nasıl yansıtacaksınız?

O kadar süreden sonra artık birbirinizi bıraktığınız kişiler değilsiniz. Kendinize hala iyi bir çift olup olmadığınızı sorun.

Neil soruyor: 'Hayat değişti ve sorunlar ortaya çıktıkça zamanı ilk kez bir araya geldiğiniz zamana saramazsınız. Geçmiş anıları bir kenara bırakırsanız, birbirinizi çekici bulur musunuz? Ayrıca zamanın hızla aktığını ve ilgi alanlarındaki değişiklikler göz önüne alındığında, birbirinize uyuyor musunuz?'

10. Peki şimdiki planınız ne?

10. Peki şimdiki planınız ne?

Peki geçmiş sorunları kabul ettiğinizi ve birbirinize için çekici olduğunuzu varsayalım. Şimdi ne olacak?

Bu ilişkinin yürümesi için tam olarak ne yapmaya hazırsınız?

Lily: 'İlişkinizde her şeyi nasıl daha iyi hale getirebileceğiniz konusunda proaktif olmak iyidir. Eski kalıplara geri dönmek kolayınıza gelebilir bu yüzden işleri yürütmek için ikinizin de elinizden gelen her şeyi yapacağına dair birbirinize söz verin. En azından o zaman işler yolunda gitmezse, ikiniz de birbiriniz için elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı hissediyorsunuz. Eğer işe yararsa, ikiniz de bu çabayı göstermeyi başardığınız için, eşiniz tarafından daha fazla takdir edildiğinizi hissedeceksiniz' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İlişkinizi ağır ve emin adımlarla ilerletebilir misiniz?

11. İlişkinizi ağır ve emin adımlarla ilerletebilir misiniz?

Persia:  'Ayrılmadan önce içinde bulunduğunuz eski tanıdık rutine geri dönmek ne kadar cazip gelse de, ilişkinin her durumda bir şansa sahip olmasını istiyorsanız, tekrar flört aşamasından geçmelisiniz. Bu, gelecekte uyumlu olup olamayacağınızı görmeniz için size zaman tanır ve uyumlu olmadığınız ortaya çıkarsa birbirinizden uzaklaşmanızı kolaylaştırır.' diyor.

12. İlişkinize tekrar başladığınızda ilk buluşmada ne yapacaksınız?

12. İlişkinize tekrar başladığınızda ilk buluşmada ne yapacaksınız?

Neil, “Bunu yeni bir ilişki olarak görün çünkü ikiniz de 'aynı eskiye' geri dönerseniz, hayal kırıklığı yaratacaktır.' diyor.

'Bunun yeni bir başlangıç yapma, geçmişteki hatalardan ders alma ve yeni ve daha iyi bir ilişki kurma fırsat' olduğunu ekliyor.

Ayrıca, 'Çoraplarını aynı çekmeceye geri koymak, aynı sandalyeye oturmak ve aynı şeyleri yapmak isterlerse, bu size değişik ve heyecan verici mi yoksa sıkıcı ve hayal kırıklığı mı hissettirecek? İlişkinizi ağırdan almak ve yolculuğun tadını çıkarmak, her şeyi eğlenceli, romantik ve akılda kalıcı hale getirecektir.' diyerek düşüncelerini tam olarak ifade ediyor.

13. İlişkinizde işler yine istediğiniz gibi gitmezse ayrılığı kaldırabilecek misiniz?

13. İlişkinizde işler yine istediğiniz gibi gitmezse ayrılığı kaldırabilecek misiniz?

Yeniden başlamadan önce en kötü sonucu düşünmek sizi biraz gerebilir, ancak kendi zihinsel sağlığınız için tekrar ayrılmanın kesinlikle sizi mahvetmeyeceği bir yerde olduğunuzdan emin olun. Tüm bu sorular sorulmasına, cevaplanmasına ve yapılan tüm çalışmalara rağmen, ilişkinin hala yürümeyebileceğini kabul edin.

Persia: 'Son sekiz yılda yüzlerce kadına koçluk yaptım ve henüz iki eski sevgilinin yeniden bir araya geldiğini ve bir arada kaldıklarını görmedim' diyor.

Bunun nedenini nedenini ise 'Yeniden birleşmenin heyecanı sönmeye başladığında ve gerçeklik yeniden ortaya çıktığında, ilk başta ayrılmanıza neden olan tüm bu nedenler kaçınılmaz olarak yeniden ortaya çıkıyor ve kendinizi kısır döngünün içinde buluyorsunuz.' diyerek açıklıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Terazi_Kizi

Ex'den next olmaz! Bittiyse başlamayacaksın. İlla bir taraf eskileri açar, aynı konular ısıtılıp öne konulur. İnsanlar konfor alanından çıkmamak, yeni biri i... Devamını Gör