Görüş Bildir
Haberler
Eski Defterler ve Yeni Başlangıçlar

etiket Eski Defterler ve Yeni Başlangıçlar

Şebnem Toker
08.11.2023 - 11:56 Son Güncelleme: 22.11.2023 - 21:10

2023 her birimizin içinden siyah beyaz bir film gibi geçip gitmek üzere. Virüsler, ekonomik hareketlilik, yeryüzü hareketleri, savaşlar derken bu yıl inancımıza ve umuda sadık kalmak kimilerimiz için çok kolay olmadı. Hepimiz zorlandık ancak önümüzde yepyeni bir sene var ve ben size içinizi ferahlatacak bir haber vermek istiyorum.

Her neredeyseniz başlangıç noktası orasıdır.

Yeni bir başlangıç için hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız. Yeniden başlamak, kaldığınız yerden devam etmek hepsi makbuldür. Kişisel menkıbenizi yazmak için cebinizdeki jetonları kullanma fırsatını kaçırmadınız. 2023 yılı bitmeden hala kafanızdaki filmi yeniden yazma fırsatınız var.

“Zihninizi düzeltirseniz hayatınızın geri kalanı yerine oturacaktır.”

- Lao TZU

Hayat hikayenizi yeniden yazabilirsiniz, sağlıksız tüm hikayelerinizi parçalara ayırıp ortadan kaldırabilir ve yerlerine yenilerini koyabilirsiniz. Bunun için;

·       İnanç kalıplarınızı tanımlamaya

·       Duygularınızı ifade etmeye

·       Duygularınıza şefkatle yaklaşmaya

·       Hikayenizi baştan yazmaya

·       Sizi sınırlayan inançları görmeye, kabul etmeye, dönüştürmeye ve salıvermeye istekli olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelin bu yolda size faydalı olabilecek birkaç egzersiz yapalım:

Gelin bu yolda size faydalı olabilecek birkaç egzersiz yapalım:

Egzersiz 1: Gözlerinizi kapatıp nefesinize odaklanın. Kendi öz değerinizi düşünün. Nefes alırken “beni sınırlayan inancı görüyorum” ve nefes verirken “yeni olasılıklara açılıyorum” deyin. Gün içerisinde fırsat buldukça bu egzersizi tekrarlayın.

Yepyeni hikayenizin tohumları cebinizde, yukarıdaki egzersizi denemenizi öneririm. Bu tohumları atıyorsunuz, attığınız yerde kök salıyorlar. Lakin tohumların büyümesi zaman alır. Zihniniz umut, rahatlık ve başarıya uyumlanırken taze kök filizleri gibi beyninizin de gelişen yeni nöral bağlantılar için zamana ihtiyacı olur. Kendinize zaman verin.

“İyilik asla zarar vermeyen bir yatırımdır.”

- H. D. Thoreau

Egzersiz 2: Terazi defterlerinize bu yıl içinde yaptığınız iyilik aksiyonlarınızı yazın.

İyilik denince hemen aklınıza “Hangi STK için ne kadar bağış yaptım? Kaç tane köy okuluna çanta yolladım? Kaç ağaç diktim?” gibi soruların yanıtı gelmesin lütfen. Elbette tüm bunlar da çok önemli iyiliklerdir ve bunları da her zaman gözetmemiz gerekir. Ancak asıl iyilik hareketi durumlar ve olaylar karşında ne kadar şefkatli duruş sergilediğimizde, karşıdan gelen tanımadığımız bir kişiye gülümseyerek verdiğimiz selamda, çayımızı getiren garsona ettiğimiz teşekkürde, anne babamıza duyduğumuz minnette, ilkokul öğretmenimize bize okumayı öğrettiği için duyduğumuz şükranda gizlidir. Bizi evrendeki varlık alanımıza yerleştiren iyilik hareketleri minnet, sevgi, şefkat, merhamet duygularımızı fırsat buldukça gösterebilmektir. Etrafımızda olan bitenler bizlere kendi kişisel menkıbemizi yazmak, bu duygularımızı gösterebilmek için cebimizdeki jetonları kullanma fırsatları sunar. Bu yıl da kimimiz bu jetonları kullandık, kimimiz önümüze çıkan fırsatları fark etmeden yanından yürüdük geçtik. Bizi büyüten geliştiren ve bereketlendiren iyilik fırsatlarını henüz değerlendirmediyseniz geç kalmış sayılmazsınız. Yeni hikayeler yazmadan önce bu yıl neler yaptığınızı görmek için yukarıda saydığımız duyguları düşünerek bir liste yapın. Kendinize kaç kez teşekkür ettiniz, ne kadar şefkat sundunuz, nelere şükrettiniz? Bunları da düşünerek listeniz üzerinde çalışın. Gelecek hafta bu liste üzerinde çalışmanızı tamamlayacağınız ev ödeviniz olacak.

Egzersiz 3: Geçtiğimiz yıl hazırladığınız vizyon panonuzu, yaşam kontratlarınızı, bereket kavanozlarınızı, hayal mektuplarınızı, hepsini bulundukları alanlardan tam karşınıza alın. Yarattıklarınız ve daha zamanı gelmeyenler üzerindeki duygu, düşünce ve hislerinize odaklanın. Gelecek hafta bu egzersizle ilgili de ev ödevleriniz olacak.

2023’ü geride bırakırken, bu egzersizleri yaparak hem geçtiğimiz yılın muhasebesini yapacak hem de gelecek yılın tohumlarını hazır edeceksiniz. Hepinize kolaylıklar dilerim!

Web

Instagram

X

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
0
0
0
0