Görüş Bildir
Haberler
Eski Danimarka Liderinin Gardırobu, Koltuğunu Sallıyor

Eski Danimarka Liderinin Gardırobu, Koltuğunu Sallıyor

Sukowski
04.06.2014 - 20:32 Son Güncelleme: 04.06.2014 - 23:27

Eski Danimarka Liderinin Gardırobu, Koltuğunu Sallıyor

Danimarka'da muhalefetteki liberal parti Venstre'nin başkanı Lars Lökke Rasmussen yine harcamalarıyla gündemde. Rasmussen, gardırobundaki giysilerinin ücretini parti bütçesinden ödediğinin ortaya çıkması üzerine zor durumda kaldı.

Jens Rohde ve Kristian Jensen gibi partinin önde gelen isimleri Rasmussen’in genel başkanlıktan istifa etmesi ve başbakan adaylığından çekilmesini istedi. 3 günden bu yana toplantı halinde olan merkez karar kurulu dün 7 saat süren son görüşmeden sonra Rasmussen’in görevine devam etmesi kararı aldı. Bu karar, parti içinde tartışmaların süreceğini gösterirken, eski başbakan da kendini savundu.

‘YÖNETİM PARTİMİ İYİ TEMSİL ETMEMİ İSTEDİĞİ İÇİN…’

Rasmussen şu açıklamayı yaptı: “Parti başkanı seçildiğim zaman , tanıtım bütçesi adı altında 100 bin kronluk bir bütçe vardı. Benim de giyim dolabımı yenilemem için 152 bin kron harcandı. Benim o harcamayı yapacak param yoktu. Yönetim partimi iyi temsil etmemi istediği için harcama yapıldı.”

Rasmussen kendisine rakip olmasına rağmen Genel Başkan yardımcısı Jensen ile birlikte partinin menfaatleri doğrultusunda mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 132 kişilik merkez karar kurulunun aldığı karardan sonra biraz olsun ‘hafifleyen’ Rasmussen, “Partimizi büyük görevler bekliyor. En önemli görev de halkımızın ve seçmenimizin güvenini kazanmak” dedi.

2011 genel seçimlerinde oyların yüzde 26.7’ini alan Liberal Parti ülkenin en büyük partisi olurken, bugün iktidarda olan Sosyal Demokrat Parti yüzde 24.8’ini alarak ikinci parti durumuna düşmüştü. Rasmussen, Sosyal Demokratların iktidarda oldukları son 2.5 yılda oy oranını yüzde 29’a çıkarmayı başarmış ancak son tartışmalar nedeniyle Avrupa Parlamento seçimlerinde büyük yenilgiye uğramıştı. Rasmussen partisinin oylarını tekrar kazanarak önümüzdeki seçimde iktidar olacaklarını öne sürdü.

MALLORCA TATİLİ PARTİ KASASINDAN

Geçen ay da Rasmussen’in 152 bin kron (yaklaşık 20 bin avro) tutan giysi faturaları ve İspanya’nın Mallorca adasında ailesiyle geçirdiği tatilin masraflarını partisine ödetmesi Danimarka siyasetinin ana konularından biri haline gelmişti.

Danimarka basınının ortaya çıkardığı bilgilere göre, liberal parti Venstre’nin ödediği 152 bin kronluk faturada 9 takım elbise, 28 gömlek, 21 kravat, 3 kazak, birkaç kot pantolon, 17 çift çorap ve 8 külot satın alındığı görülüyordu.

SİGARA PARASINI DA PARTİYE ÖDETTİ

Rasmussen’in, İspanya’nın Mallorca adasında ailesiyle yaptığı tatilin ücretinin ve buna ek olarak sigara içilmeyen otel odalarında sigara içtiği için otellere ödenen fazladan temizlik parasının da parti kasasından çıktığı ifade ediliyordu.

‘BİRAZ DAHA ŞIK GİYİN DEDİLER’

Sigara konusundaki iddiayı reddeden Rasmussen, geçen ayki açıklamasında da kendisini şöyle savunmuştu: “Etrafımdaki partililer biraz daha şık giyinmem gerektiğini söyledi. Bu yüzden gardırobuma eklendiler. Özel kullandıklarımın giderlerini ödedim. Bu yüzden vergiyle ilgili bir durum da yok” demişti.

Uzmanlar, Venstre liderinin özel olarak kullandığı eşyaların vergisinin ödenmesi gerektiğini belirtirken, parti sekreteri Claus Richter, Rasmussen’e alınan giysilerin seçim kampanyaları ve fotoğraf çekimleri gibi parti çalışmalarında kullanıldığını ileri sürdü.

Danimarka’nın maddi olarak desteklediği uluslararası kuruluş Global Green Growth Institute’ün (GGGI) başkanlığını yaparken geçen yıl lüks seyahatler için 15 ayda 1 milyon krondan (134 bin avro) fazla para harcadığı ortaya çıktığında uzun süre tartışma konusu olan Rasmussen, istifası istendiğinde sadece özür dilemişti.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/dunya/eski_...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0