Görüş Bildir
Haberler
Eşini Öldürüp, İntihar Görüntüsü Veren Kocaya 'İyi Hal' İndirimi

Eşini Öldürüp, İntihar Görüntüsü Veren Kocaya 'İyi Hal' İndirimi

Batuhan
22.03.2016 - 16:33

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde iki çocuğunun annesi 26 yaşındaki Zehra Çoban'ı başkasıyla yasak aşk yaşadığı şüphesiyle av tüfeğiyle öldürüp, ihtihar gibi gösterdiği gerekçesiyle Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Y.T.Ç, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortaca'da, 10 Eylül 2014 tarihinde jandarmayı arayan çiftçi Y.T.Ç., eşi Zehra Çoban'ı evlerine 500 metre mesafedeki tarlalarındaki çalılıklar arasında, av tüfeğiyle vurulmuş halde kanlar içinde bulduğunu bildirdi. Genç kadının cesedi olay yerinde savcı ve jandarmanın yaptığı incelemenin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Y.T.Ç. ve akrabası Ö.Ç., jandarmadaki ifadelerinde, genç kadının intihar ettiğini söyledi.

Y.T.Ç. ve Ö.Ç.'nin tedirgin davranışlarından şüphelenen jandarma, kriminal raporlarda, olayda kullanılan tüfeğin Zehra Çoban tarafından ateşlenmediğinin belirtilmesi üzerine soruşturmayı derinleştirdi. 6 ay sonra kendisine yardım ettiği öne sürülen iki akrabasıyla birlikte gözaltına alınan Y.T.Ç., ifadesinde suçunu itiraf etti. Y.T.Ç., başkasıyla yasak aşk yaşadığı şüphesiyle eşini öldürdüğünü ve intihar süsü vermeye çalıştıklarını söyledi. Adliyeye sevkedilen Y.T.Ç. tutuklanırken, iki akrabası ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Y.T.Ç., hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında, Y.T.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aldatılma şüphesi ve iyi hal indirimi

Aldatılma şüphesi ve iyi hal indirimi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Davanın dördüncü duruşmasında mahkeme heyeti kararını verip, sanık Y.T.Ç.'yi önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçun aldatılma şüphesi altında işlenmiş olması ve sanığın duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurularak ceza, 21 yıl hapse indirildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

Vicdanı, ahlakı olmayan adamı hakim yaparsan olacak budur işte....

Soykan Saatman

Sayın Cumhurbaşkanı, Belçikanın yanındasınız... Ülkenizde neler olduğunu farkında mısınız? Tüm bunlar, yönetiminde olduğunuz ülke de olurken çıkıp da ne kada... Devamını Gör

Düş Hekimi

hay allah yaaa... nasıl olmuş da bütün cezasını affetmemişler.. altı üstü bi cinayet işlemiş.. bu kadar sene yatılırmı hiç bunun için.. cıkcıkcıkcık